28. maaliskuuta 2007

Thaimaan ihmiset.

Oltiin vaimon kanssa reissaamassa Eteläisessä Thaimaassa parisen viikkoa. Ei ollunna ensikerta, vaan silti aina hämmästyn kun palloltamme löytyy nauravia, mukavia ja sydämellisiä ihmisiä. Niitä Thaimaassa riittää. Tosin myös yhä enemmän skandinaaveja.

Oikeastaan suomalaiset (lukuunottamatta Jyväskyläläisiä) ovat thaimaalaisten negatiiveja. Mutrunaamoja, jotka ovat nujertuneet liian kapean arjen alla: töitä, töitä, töitä. Mielissä on kokeilu, jossa voisi kokeilla hetkeksi elämämistä juuri esim. Thaimaassa. Pitää kaivella hieman kovaa faktaa (ja rahaa) lisää ennen sitä. Sää tosin arveluttaa. Esim. Thaimaassa sää on kylmimmillään n. 28-30 asteinen. Ainoa ero on sade- ja kuivakausi. Sadekautena sataa tunnin, paistaa kaksi, kunnes taas sataa. Kuivana kautena ei sada. Kestääkö iso pohjoisjörtti moista ilman sulamista?

Vinkkinä muille jotka ovat kiinnostuneita ko. suunnasta: ostakaa Finnairilta lentolippu, mutta valitkaa lähtöpaikaksi Tallinnan kenttä - hinta tulee tonnin alas kahdelta ihmiseltä!

Oh well, takaisin tekemään elämys-sisältöjä sisältötyhjiöön. Hip ja hei!

Jari, VIIDAKKORUMPU

9. maaliskuuta 2007

Vaalivalitusta.

Kiukuksi panee:

- mainonta
- tyhjät sanat ja mielipiteet
- kansalaisten aliarviointi
- "lupaukset"
- mutta eniten:

TV:n "vaalitentit", eli siis tuskapenkki katsojalle. Eritoten TV1:n puolella. Herrat Jyrki Richt ja Ari Korvola pitävät huolen siitä, että a) kaikilla on kiusaantunut olo b) inkvisitiorumputuleen ei pääse vastaamaan. Ihan täyttä tuskaa koko tunti, ja tuota formaattia saa seurata vuodesta toiseen.

Toinen huono puoli ovat nämä ns. pääministerinvaalit. Mediako sen sellaiseksi vääntää? Uskallan uskoa ettei 98% kansasta käsittele eduskuntavaaleja pääministerivaaleina. Olisi erimukavaa jos muut kuin puolueiden puheenjohtajat pääsisivät esiin, ja vielä kivempaa jos pienetkin puolueet saisivat media-aikaa. Ei millään jaksa kuunnella pj:n vastauksia jotka eivät vastaa mihinkään.

Ylen laajat keskustelutilaisuudet toimivat jo paremmin, koska tunnelma on heti vapaampi, ja mukana on "kansan edustajia", eli tavallisia ammatinharjoittajia, äitejä, isiä, lapsia, nuoria. Näkökulmaspektri (!) on tarpeeksi laaja.

Samoin Hesarille pisteet nuorten vaalisivusta, jossa pj:t pitävät puheen nuorille, ja he kommentoivat ja antavat pointseja "lämpömittariin". Tiedoksi: Tarja Cronberg taitaa olla ainoa plussa-asteikolle päässyt ;)

No jotain hyvää sentään, katsokaa Greenpeacen vaalimainos.


Eiku äänestämään.

Jari, VIIDAKKORUMPU