30. toukokuuta 2008

Vapise Sukari!

Viidakkorummun kieli poskella keskellä suuta vääntämä oma kauppa on saanut hienon lähdön.

Shopin ideahan on kerätä rahaa ajankohtaisiin katastrofirahastoihin
, joita nyt ovat mm. Kiina ja Myanmar. Rahat tulevat siis tuotteiden päälle hinnoitelluista pienistä provisioista. Kahden ensimmäisen viikon saldo oli jo hienot 153 euroa. Kiitos kaunis.

Nyt kesän auetessa lisäsimme kauppaamme seitsemän uutuus-tuotetta, mm. vauvan ruokalapun, esiliinan, lippiksen ja baseball –paidat. Ryntää siis lompsa levällään klikkailemaan apua Kiinan köyhään maaseutuun, joka nyt järistyksien johdosta saa niskaansa lisäksi vedenpaisumuksen ja myrkyt. Kuinka huono tuuri voikaan olla?

Jari, VIIDAKKORUMPU

23. toukokuuta 2008

"Manillan markkinointiryhmä"


Viidakkorumpu toimii Manillan liiketiloissa Turussa. Nyt samasta paikasta saa verkkopuolen osaamisen lisäksi myös laadukasta mainontaa, markkinointia, videokuvausta, 3D:tä ja animaatioita, sillä kylkeemme on kasvanut kaksi ”Myyryläistä”: Revolver ja Twisted Films. Toistaiseksi puhumme itsestämme vain Manillan markkinointiryhmänä, mutta virallinen nimi on tuloillaan.

Revolver on mainostoimisto Rientolan entisen projektijohtajan, Jaakko Saivosalmen vetämä konglomeraatti, jossa itsekin toimin copy/plannerina. Revolverin pääajatus on kuitenkin työllistää tekijöitä sopivuuden ja tarpeen mukaan, ympäri maailman. Klikkaamalla yllä olevaa kuvaa voi lukea kiteytyksen pyssysankarin toiminnasta.

Twisted Filmskin oli yhtäkkiä vailla kotia, joten Manillan avarista suojista myös nämä videoanimaatiomaakarit löysivät paikkansa.

Eli jos siis koet siitä olevan lisäetua että saat laajaa markkinointipalvelua samasta osoitteesta, tai muuten vaan haluat tulla sumpille, ole hyvä. Video-ohjeen meille löydät Viidakkorummun etusivun vas. alakulmasta.

Jari, VIIDAKKORUMPU

22. toukokuuta 2008

smart site, smart car.


Olen entistä ylpeämpi omistaja kun näin tämän, smartin uuden kampanjan.

Vuonna 2010 Daimler tuo ulos sen version mitä odotan, sähköllä toimivan! Hieno fiilis tuossa saitissa - pitää ottaa oppia.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Mikroyrittäjyydestä.


Törmäsimme äskettäin mikroyrittäjyys-käsitteeseen erään työtarjouksen yhteydessä, ja oli pakko hieman kaivella termiä lisää.

Nobel-palkittu Muhammed Yunus (kuvassa yllä) keksi hyvän keinon köyhyyden poistamiseksi. Professorina ollessaan hän ihmetteli miksi osa oppilaista nälkiintyi ja jopa kuoli. Perehtyessään tarkemmin asiaan hän sai selville, että 42 ihmisen elämä oli ”pilalla” 72 velkadollarin takia. Yunus maksoi velat auttaakseen pulassa olevia ihmisiä, mutta sen lisäksi hän sai ajatuksen köyhille perustettavasta pankista, jonka hän perusti 1983 Bangladeshissa. Pankin nimeksi tuli Grameen.

Tuosta menestystarinasta on noussut järjestö, Grameen Foundation, joka on jo levinnyt 53:ksi eri mikroyrittäjyysjärjestöksi ympäri maailman. Järjestön toiminnan mahdollistavat lukuisat avuliaat (ja rikkaat) ihmiset sekä yritykset. Järjestö myös toimii yhteistyössä muiden tunnettujen avustusjärjestöjen kanssa, mm. Onen.

Mikroyrittäjyys taitaa sittenkin olla parempi keksintö kuin hiilihapotettu lähdevesi. Ihminenhän on luontaisesti utelias ja haluaa aina oppia. Jos häntä tuetaan siinä ja mahdollistetaan valjastamaan henkilökohtainen kiinnostus ja taidot, niin siitähän saattaa syntyä yrittäjyyttä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Tappio ja äänentoisto.

(Kuvassa VHB:n pojat Bromarvissa v. 1979)


Tiedätkö sen tunteen kun olet syönyt aivan liikaa isoäitisi mustikkapiirakkaa? Ota se tunne ja lähde sen kanssa viiden kilometrin juoksulenkille niin, että kannat isoäitiä selässäsi ja vislaat mennessäsi Teräsbetonin mitä tahansa maailman kamalinta kirkunavalssia. Tuollaiselta tuntuu kauan odottamani Von Hertzen Brothersin uusi progejätti, Love remains the same.

Kyllä taiteellisia vapauksia saa ottaa mutta ei saa olla tyhmä. Levyä ei siis aloiteta neljän minuutin polkuharmoninsoitolla vaikka ihan kiva peli varmaan onkin. Kyllä nyt on Roskilde-kutsun jälkeen kusi lennellyt studiossa vähän muuallekin kuin pönttöön.

No kyse on vain yhdestä musiikkilevystä, ja itse asiassa se on silti parasta mitä Suomessa tällä hetkellä saadaan aikaan, mutta odotukseni vain olivat korkeammalla upean Approach -platan jälkeen. Eli jos se oli pössyttelevän jumppamaikan musaa, on tämä uusi siirtynyt suonen sisäisiin ja lihonnut 55 kg. No, aika kertokoot väsyttääkö kuulija levyn vai levy kuulijan.

Toinen on äänentoistoon liittyvä asia. Kun luin tämän Rolling Stone –lehden jutun, tajusin vasta silloin – totta, volume on ollut levymiksauksen ”se” juttu jo kauan. On siis hyvä että on ammattilaisia, jotka alkavat perehtyä äänentoiston parempiin mahdollisuuksiin tänä digidigin aikana.

Jari, VIIDAKKORUMPU

21. toukokuuta 2008

Teleste Luminato



Asiakas: Teleste / Satumaa
Työ: Luminato -tuotteen kampanjasivusto
Projektin kesto VR:n osalta: kolme viikkoa

Kampanjasivusta tehtiin kaksi versiota: koodillinen sivusto 50:lle kutsuvieraalle ja tämä oheinen yleiskampanjasivusto. Sivuston kohderyhmää ovat tekniset operaattorit, joille tehtiin helposti selväksi kuinka paljon pienempään tilaan Luminato-tuotteella mahduttaa super-raskasta lähetysrautaa!

19. toukokuuta 2008

Nuolet G8-maiden perseessä.



Kun Geldof ja Bono kiertävät DATA:n ja Make Poverty Historyn PR-miehinä Afrikassa, USA:ssa tai muissa G8-maissa, heille alkaa muodostua melko hyvä kuva siitä, mitä Afrikalle ja sen auttamiselle kokonaisuutena kuuluu.

Parivaljakkohan toimii good cop vs. bad cop -järjestelmällä, jonka johdosta mm. eräs USA:n konservatiivisin senaattorikin on sir Bobin johdosta "nostettu seinälle kraiveleistaan". Kesti kuulemma Bonolta tovi jauhaa tilanne taas normaaliksi. Olisi mielenkiintoista nähdä enemmänkin, mutta alta löytyvät linkit joissa Guardianin Tim Adams ottaa molemmilta selvää missä mennään nyt.

Sir Bob

Bono

Jari, VIIDAKKORUMPU

Lähetä kalsarisi.

Jollei kamppiksesta saa hyödyllistä, tee siitä ainakin "hauska". Tässä on hauska maailmanparannuskamppis. Björn Borg kehottaa lähettämään käytetyt kalsarit jollekin haluamallesi "maailman johtajalle". Ensimmäinen toimituserä kilahti jo - ylläriylläri -Valkoisen Talon portille.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Joku raja.


Nyt sitä saa, nimittäin maailmanpelastusta ja viherviestiä joka ikiseltä yritykseltä. Ja kyllä meitä kuluttajia taas aliarvioidaan. Volvo sanoo pelastaneensa ennen vain ihmishenkiä, mutta nyt aikoo pelastaa maapallon!! Tekemällä entistä enemmän saastuttavia etanolipeltilehmiäkö? Kotimainen Experttimme taas julistaa olevansa ihan yleistason supervihreä!! Ja hekin tekevät sen myymällä uusia, ”säästäväisempiä” A-energialuokan kodinkoneita??

Oikeaa ekotoimintaa molemmilta esimerkkiyrityksiltä olisi esim. perustaa ja tarjota tuotevalikoimiensa puitteissa huolto- ja korjauspalveluita järkihintaan. Eli korjata vanhaa edullisesti eikä kaupata vain lisää uutta. Toinen hyvä tapa olisi vaikkapa kerätä luonnosta sinne heitettyjä romukoneita kierrätykseen ja kaatopaikoille – merkistä riippumatta.

Eli liiketoiminta on silti aina lisärahan hakua, ja oikea ekotoiminta tapahtuu edelleen vapaaehtois- sekä oman järjen voimin. Koskahan brändit ymmärtävät perustotuuden: jos jotain haluaa saada, pitää jotain myös antaa?

Ohessa nämä mukaekot:

Expert ja Volvo...

Jari, VIIDAKKORUMPU

13. toukokuuta 2008

Turku Touring, kesä 2008



Asiakas: Turku Touring / Satumaa
Työ: Turun matkailupuolen kesäkampanja verkkoon
Projektin kesto VR:n osalta: kaksi viikkoa

Idealtaan ja toteutukseltaan simppelin symppis kesäkamppis.

Ei saa happea...


Kun katselee Nicholas Gurewitchin strippejä. Buhahahahahahaha. Herrasiunama. Buhahhahahahaha. Ei kestä. Ihan loppu.

Jari, VIIDAKKORUMPU

12. toukokuuta 2008

Afrikka on muutakin kuin sarvikuonojen maa.


Afrikka on vahvasti esillä, puhutaan sitten ilmastonmuutoksesta, köyhyydestä, korruptiosta tai kehitysavusta. Oma mielenkiinto mantereeseen on aikoinaan heränyt One ja DATA -organisaatioiden ansiosta.

Törmäsin itse lukufriikkinä mielenkiintoiseen listaan. Sen kun lukee läpi, ymmärtää miksi manner on keskustelujen keskipisteenä.

--

Africa by numbers

55 Countries in Africa

24 African nations in the bottom 24 countries of the U.N. Human Development index, a measure of population well-being

119 Rank of the highest-rated sub-Saharan African country, Gabon, in the UNHD index

941m Population of Africa

6,500 Africans are dying every day from a preventable, treatable disease sub-Saharan Africa

1.7m Sub-Saharan Africans have been infected by HIV/AIDS in the last year

1.6m Sub-Saharan Africans died of AIDS last year

33.4% of the adult population in Swaziland has HIV/AIDS

$39.9bn of aid was given to Africa by developed countries in 2006

18 African countries have received total debt cancellation in the past five years

1.1m Sub-Saharan Africans, mainly children, die from malaria annually

3m insecticide-treated nets were given to Rwandan households in 2006 by the Global Fund

66% Drop in malaria-related deaths the following year

500,000 children in Mozambique have been vaccinated against tetanus, whooping cough and diphtheria with its debt savings

1000% Increase in Niger's teacher recruitment through foreign aid

20m more children are now going to school in Africa due to debt cancellation

(Compiled by Tom Templeton)
© Observer/Guardian, 2008.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Pieni mies, osta iso auto!


Ihan hauska tämä Maan ystävien kamppis. Eritoten mainokset ja tarrat toimivat. Ja muista, auton hinnasta 5% käytetään poliitikkojen ja tiedemiesten lahjomiseen! Pahkasika rules!

Jari, VIIDAKKORUMPU