25. marraskuuta 2008

Maailman ainoa rehellinen poliitikko

Vihreä Lanka antoi uusimmassa numerossaan hienon linkin. Katso kuinka Vihreiden kansanedustaja Nandor Tanczos jättää Uuden-Seelannin parlamentin tyylillä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Carrotmob, eli Porkkanamafia


Hyvistä ideoista ei ole pulaa, mutta loistavista on. Carrotmob on yksi loistavista. Siinä on yksinkertaisesti kyse tästä:


  • Carrotmob sai alkunsa USA:sta (Brent Schulkin)
  • Levinnyt nopeasti ympäri maailman
  • Palkitsee, ei vastusta
  • Ideana kerätä mahdollisimman suuri joukko “kuluttajia”, joiden käyttämä raha muokkaa valitun kohdeyrityksen toimintaa ekologisemmaksi
  • Esim. Jos 600 porkkanamafialaista syö ja juo ravintolassa X…
  • Ravintola sitoutuu saamastaan ylimääräisestä tulostaan käyttämään tietyn prosentin toimintansa muokkaamiseen…
  • Käyttämällä apunaan Porkkanamafian asiantuntijoita
  • Ensimmäinen Suomessa järjestetty käänteisboikotti toi Juttutupa-ravintolalle 6 594 euroa lisätuottoa, josta ravintola on luvannut käyttää 51 prosenttia (3 363 euroa) energiatehokkuuden parantamiseen.
  • Lupauksensa perusteella Juttutupa valikoitui kohteeksi, johon "porkkanarahaa" masinoiva kansalaisliike Porkkanamafia kohdisti ensimmäisen iskunsa Suomessa.


Nyt tarvitsemme lisää lompakoita. Avasin taannoin Facebookkiin Turun Carrotmobin, jossa muutama aktiivi on jo ottanut hienosti komennon. Ensi tapaaminen on pidetty, tarjoukset ravintoloille lähetetty, ja isku olisi tarkoitus pitää tammikuussa. Tule mukaan tekemään mukavasti hyvää.


Linkkejä tärkeisiin sivustoihin:

Carrotmob.org (Maailman pääsivusto)

Porkkanamafia (Suomen pääsivusto)

Carrotmob Turku


17. marraskuuta 2008

Alkavat ymmärtää meitä

Hill & Knowltonin uusin tutkimus ei kerro meille mitään uutta, mutta toivon, että se kertoo yritysten johdolle mihin tässä henkisessä taantumassa pitää panostaa:

"Lähes 90 % yrityksistä pitää digitaalista viestintää strategisesti tärkeänä - Sosiaalisen median tuntemuksessa tapahtunut vuodessa huima kehitys. Silti vain vajaat 20 prosenttia tutkituista yrityksistä omaa erillisen digitaalisen viestinnän strategian."

Laajempi summaus tutkimuksesta heidän sivuiltaan. Tosin tässäkään ei selviä mikä oli otos ja mitkä olivat kysymykset, eli varauksella pitää suhtautua (miksi siis taas puolivillaista?).

...ja muutama päivä myöhemmin...

Verkkomedian ja -mainonnan etujärjestön Interactive Advertising Bureaun teettämä jäsenkysely kertoo, että alan yritysten tulevaisuudenusko ei horju talouden turbulenssista huolimatta.

Kyselyyn vastanneet eurooppalaiset jäsenyritykset painottivat erityisesti integroitujen mainoskampanjoiden arvoa. Sosiaalisten medioiden merkityksen ennustetaan kasvavan edelleen. Myös nettivideoiden ja multimediasovellusten hyödyntäminen markkinoinnissa on lisääntynyt.

Niinpä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

13. marraskuuta 2008

Hyvää musiikkia syksyyn

On taas aika kurkata iPodin syövereihin, ja tuoda julki muutama kohde jotka ovat bitteinä pyörineet viime ajat kilpailijoitaan voimakkaammin:

David Byrne & Brian Eno: Everything that happens will happen today

Upeaa gospelpoppia, jossa on hieno fiilis ja sanoma. Sopii loistavasti kävelyyn syys-sateisella Aurajokirannalla ja kaikkeen muuhunkin. Herrojen fanit pitävät varmasti. Nerojahan nuo.


Busta Rhymes: Total devastation (The Best of Busta Rhymes)

Dreadlockin dreadlock-otetta! Tätä pitää kuunnella kovaa. Erityisen hyvin se sopii iltahumalan alkuvalmisteluihin, lenkkeilyyn ja remontointiin. Kuten Public Enemyn parhaat, mutta aavistuksen kuitenkin heikompi.


Stephanie McKay: Irtobiisit, Oxygen ja Fiya

Jumangegga, kun Kanadan ihme olisi saanut tällaisia lisää kakkoslevylleen. Ihan tajutonta jälkeä ja joka tapauksessa hyvä alku uralle.

B.B. King: Irtopala, See that my grave is kept clean

Vanha setä saa 85-vuotiaana vielä vanhemman sedän (Blind Lemon Jefferson) biisin täyteen kukoistukseensa. BB muuten antoi 85v. synttärilupauksen vaimolleen: Lupasi kiertää maailmaa enää alle 200 päivää vuodessa! Ei liene ihme, että miehellä on jotain 1263 lasta ja Uruguayn populaation verran lastenlapsia.

Jukka Perko & Mikko Kuustonen: Profeetta

Mietiskelyyn, uinumiseen ja syksymöllöttämiseen. Perustuu löyhästi Kahlil Gibranin hienoon opukseen. Syvällistä, jos pystyy mentaalisesti käsittelemään Kuustosta ;)

Lopuksi ihan vaan perushavainto: Hyvä dub, vanha reggae ja ska ovat kaikki ihan liian aliarvostettua musiikkia :)

Jari, VIIDAKKORUMPU

11. marraskuuta 2008

Cadbury


Vaikkei tällä ole mitään yhteyttä suklaaseen, katsotaan vielä kerran - ja pitkä versio. On tämä niin hieno. Ja sitä paitsi siinä on Viidakkorummun tunnus, gorilla.

Jari, VIIDAKKORUMPU

10. marraskuuta 2008

Onko ääni uusi musta ja miksi verkkoon käytetty raha on kalliimpaa?


On hyvin harvoin kun enääkannattaa tehdä peruskampanjasivuja verkkoon, joita mainostetaan bannereilla.


Hyvistä toimistoista löytyy erittäin ammattitaitoisia suunnittelijoita, jotka löytävät oikeita ratkaisuja kullekin yritykselle. Tällä hetkellä tehokkainta ja huomioarvoiltaan parasta jälkeä voi tehdä verkossa, piste.


Nyt kannattaa satsata erilaisiin, uusiin keinoihin, esim. ääneen, joka oikein yhdistettynä hyvään tuotantoon luo elämyksen, joka markkinoi itse itseään. Katsokaa vaikka.


Voi kun Suomessa ymmärrettäisi se, että verkossa kymppitonnilla saa laastarin, viidellä kympillä rokotteen ja satasella jo terveyttä. Ts. riittävällä suunnittelu- ja tuotantoajalla tekee erinomaista jälkeä, joka saa oikeasti aikaan muutoksia asiakkaan asiakkaissa.


Vielä muutama vuosi sitten yrityksille ei ollut temppu eikä mikään heittää sata tuhatta mainostoimistolle, joka kuvasi sillä Kap Verdessä 30 sekunnin tv-mainoksen, mutta verkossa sama raha tuntuu olevan jotenkin paljon kalliimpaa, vaikka siellä tuotoksen oikeasti näkee moninkertainen yleisö, ja kokijat vodaan vielä tarkasti mitata! Johtunee siitä, ettei verkossa monen suomalaisen markkinointi-ihmisten mukaan vieläkään tehdä "kuin jotain ihmeen nettijuttuja".


P.S. Ja kas, M&M:n kolumnisti, Tommi Laiho kirjoittaa aiheesta laajemmin.


Jari, VIIDAKKORUMPU

Maailman ensimmäinen excel-rockvideo (!!?)


Ja vielä AC/DC:ltä!? Uuden levyn julkaisukamppikseen liittyi myös huikeita viraaleita, mutta excel-video vie kyllä voiton.

Maailma on outo 2.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Miksi Nokia jää jälkeen?


iPhonen kuumin uutuus: huilusovellus. Lataamalla sovelluksen phoneensa, voi tehdä mm. näin utua jälkeä.

Maailma on outo.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ville Itälän uusi EU-sivusto



Asiakas: Ville Itälä/ Mainostoimisto Satumaa
Työ: villeitala.eu
Projektin kesto VR:n osalta: kaksi viikkoa puolen vuoden kuluessa ;)

Ville sai meiltä pushia tuleviin EU-vaaleihin. Tuotimme Satumaan hellässä ohjauksessa Villelle uudet verkkosivut, jotka mahdollistavat chattailyn ja monta muuta asiaa, jotka menevälle poliitikolle ovat tärkeitä.

5. marraskuuta 2008

Musiikkipäällikkö



Asiakas: Musiikkipäällikkö/ Hungry Oy
Työ: Musiikkipaallikko.fi
Projektin kesto VR:n osalta: viikko

Teimme Hungryn kautta mielenkiintoiselle firmalle sivut: He ovat ymmärtäneet, että ihmisillä on kahden silmän lisäksi korvat - jopa kun selaa verkkoa! Mene siis ja kuule.