30. huhtikuuta 2009

Tumma italialaiskaunotar astui kotiin



Kuvat näpättiin myyntitallissa hätäiseen iPhonella, joten laatu on sitätätä

Unelmat ovat toteuttamista varten. Olen 20 vuotta haaveillut omasta Vespasta ja nyt tuli sen hetki, kun paikallinen harrastaja sai minut ylipuhuttua käsivaihteiseen, vuosimalli 2002 Vespa Commercial PX200 200cm3:een juhlamalliin. Tuo on viimeisiä aitoja PX-malleja, joita on tehty 60-luvun alusta asti. Sen jälkeen Vespakin kääntyi pois siitä parhaasta designistaan, ja uudet näyttävätkin jo omaan silmään liikaa japsiufoilta.

Hain kaunottaren juuri, ja luulen että tästä vapusta tuli naatiskelusellainen. Edes rakas vaimoni Pia ei ole tästä pahoillaan, sillä italialaisemme kantaa kyllä kevyesti hänetkin mukanaan.

Työläisten juhla nyt on täysi vitsi, mutta hyvää vappujuhlaa kaikille silti!

Jari, VIIDAKKORUMPU

28. huhtikuuta 2009

No more trouble

Pidä 5min. sielunhoitosessio. Jaksat paremmin.




Lisää aiheesta.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Hyvä palvelu, osa 3 (Eat.fi)

Voi kunpa olisimme tehneet tämän. Nyt luonnollisesti myös iPhonelle. Ihan oikeasti näppärä kun pörrää kaupungilla ja ei muista missä oli hyvää ruokaa plus kiva istua.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Pitäkää tunkkinne

Olen kuullut viimeisten viikkojen aikana usean lähipiirin tapauksen, jossa korkeahkolla paikalla megalomaanisessa pörssisauruksessa toiminut työntekijä on ottanut ja lähtenyt: sapattivapaita, vuorotteluvapaita, ihan jotain muuta, elämä. Samaa toitotetaan yhä enemmän medioissakin (täällä ja täällä, jne.).

Noita median juttuja on hauska lukea verrattuna kuulemiini tapauksiin. Mediassa on filtteröinti kohdillaan, ja loppuunajetut ihmispolot on saatu kuulostamaan ihan normaaleilta, ja mikä tärkeintä, syyllisyhtiöt jopa inhimillisiltä sekä armeliailta. Tosiasiassa kvartaalivetoiset ruumispursottimet ovat imeneet kaiken tekijöistään, ja heillä ei ole enää terveyden takia edes mahdollista jatkaa työssään.

Uskon vahvasti että taantuma, lama, finanssikriisi tai mikätämänytsittenonkaan, ovat osa suurempaa muutosta, jossa viime vuosikymmenet jatkunut kiihtyvä länsimainen tuloksen ja rahan perässä juokseminen näyttää ensioireensa. Toki yrittäjänäkin kokee stressiä turvallisuudesta, mutta muuten tällainen tapa tehdä työnsä on kyllä oikea. Kohdellaan kaikkia kuten itseä toivoisi kohdeltavan, ja annetaan sielullekin tovi aikaa elää.

Elä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

27. huhtikuuta 2009

Digitaalisen markkinoinnin hinnoittelusta


Olin tovi sitten puhumassa alamme hinnoittelusta seminaariväelle. Kuten jo ennakkona aavistelin, se on suurimmalle osalle asiakaskunnasta ihan unkaria. Kertaan nyt täälläkin ns. perusasiat aiheesta.

Karkeasti ottaen laskumme (Viidakkorummussa) jakaantuu yleensä seuraaviin aihealueisiin, ja yleensä suluissa olevan prosenttijakauman mukaan:

- luova- ja suunnittelutyö (20%)
- tekninen työ, ohjelmointi (70%)
- projektinhallinta (10%)

Lisäksi usein mukaan änkeävät seuraavat kulut:

- hosting, eli sivuston hallinta (vuosimaksuna +10% lisäys projektin kokonaishintaan)
- muut lisäkulut: spiikkeri, musiikki, äänet, kuvat, animaatiot, videot, graafiset perustyöt, jne.

Näistä johdettuna kustannukset jakaantuntuvat tunti-, päivä- ja/tai urakkahinnaksi, joka määräytyy:

- työmäärän,
- yrityksen kulutason,
- sen asiakkaiden,
- suhdanteiden ja markkinatilanteen, sekä
- tekijöiden kokemuksen mukaisesti

Meillä on kuitenkin periaatteessa vain yksi perushinta, joka on 500€/hlö/pvä. Siitä sitten vähennetään erilaisia alennuksia seuraavin perustein:

- Jos asiakas ekologisilta ja/tai eettisiltä arvoiltaan meidän arvostama
- Jo tuttu asiakas saa erillisen “kumppanuushinnan”
- Jos asiakas on aloitteleva tai “kaveriyritys”
- Ja uutuutena: jos vanha asiakkaamme vinkkaa meille uuden asiakkaan, hän saa vinkkipalkkion tavalla tai toisella, verottajan pyristelyistä huolimatta

Tuolla kaavalla Viidakkorumpu on keskitason hintainen digitoimisto. Olemme 99,4% luotettavia* ja erittäin kokeneita alallamme, joten emme suostu laskeutumaan ihan pienten puljujen (joita on suurin osa) hinnoille. Lisäksi meiltä saa myös luovan puolen ratkaisut perinteisemmille medioille.

Jos haluat kuulla lisää tai joku asia vaatii lisäselvitystä, paappa postilla jari(at)viidakkorumpu.fi.

* Kurkkaa peruste luotettavuusprosentillemme tästä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

21. huhtikuuta 2009

Sukeltaminen Thaimaassa

Aina kaikki kysyvät, että millaista se sukeltaminen Thaimaassa on ja mitä kaikkea veden alta löytyy. Tässä tanskalaisporukka näyttää millaista se voi olla Koh Taolla (ehkä kuuluisin sukelluspaikka siellä).



Jari, VIIDAKKORUMPU

3. huhtikuuta 2009

Viidakkorummun kesäreleet myynnissä!




Sieltä se massaltaan 332 946 maapalloa vastaava möllykkä taas tulee (lämpimänä), ja sen mukana myös Viidakkorummun kesäreleet.

Tällä kertaa ideamme on matemaattinen luotettavuus. Olemme nimittäin tehneet n. 170 projektia kolmessa vuodessa, ja vain yhdessä projektissa on tullut meille pieni erehdys. Se takaa meille 99,4% luotettavuuden.

Kaupasta saadut tulot kulkeutuvat SPR:n katastrofirahastoon. Tähän päivään mennessä kauppa on tuottanut 515 euroa, joka on 515 kertaa parempi asia kuin 1 euro ;)

Edit: Tilitämme tuon 515 euroa katastrofirahastoon 30.4.2009. Kesän aikana saadut tulot tilitämme samaan paikkaan 30.8.2009.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Honda leikkii ajovaloilla

Samsungilla lampaat, Hondalla...autot.



Jari, VIIDAKKORUMPU

1. huhtikuuta 2009

Viidakkorumpu aloittaa tuomaan intialaisia Suomeen


Ainoa pysyvä asia on muutos.

Viime vuodet olemme saanet lukea työn siirtymisestä Intiaan ja muihin alhaisten työkustannusten maihin. Viidakkorumpu on nyt neuvotellut käänteentekevän sopimuksen, joka mahdollistaa EU:n siirtoartikla 42:n mukaisen rajallisen kansalaisvaihdon.

Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että asiakkaamme saavat täysin uutta, nk. out-of-the-box -ajattelua ja toteutusta 1.8.2009 alkaen, sillä oma vakinainen henkilökuntamme siirtyy silloin Goan yläpuolella sijaitsevaan kylään lypsämään aasialaista näkökulmaa asioihin ja niiden viereen. Samalla Viidakkorummun Manillan konttori täyttyy 174:stä iloisesta intialaisesta it-osaajasta, jotka alkavat VR:n normaalitoimien lisäksi tuottamaan myös ruoka- ja puhelinpalveluita lähiseudun yrityksiin.

"Kieltämättä tässä on pieni jännäkakan paikka, kun ei yhtään tiedä esim. porukan flash-osaamista tai projektinhallintakykyä. Toisaalta jos he jo nyt hoitavat Suomen HP:n, Nokian, Microsoftin, HM:n ja monen muun kaikki tuki- ja takuuasiat, eiköhän Viidakkorummunkin työt siinä sivussa mene", kertoo kansalaisvaihdosta ensimmäisenä kuullut VR:n jäsen.

Jos kaikki menee putkeen, ajatusta ja toimia tullaan laajentamaan mm. Islantiin, jossa työväkeä varsinkin finanssisektorilla on nyt laajasti vapaana.

Jari, VIIDAKKORUMPU