16. kesäkuuta 2009

Levon aika - Viidakkorummun 3 season lopuillaan

Kuva: Paul Holmes

Vielä muutama päivä Viidakkorummun kevätlukukautta jäljellä. Loppuviikosta on aika hengähtää lentämällä tuttuun paikkaan, jossa mieli lepää kaukana nettimaailman staattisuudesta. Paikka on Irlannissa sijaitseva Glendalough, jota kutsutaan Irlannin puutarhaksi. Suosittelen lämpimästi lämpimille ihmisille.

Kolmas season meni sekin Viidakkorummulta hyvin. Näyttää siltä, että pääsemme taas positiiviseen tulokseen, vaikka olemme investoineet rajusti ja tehneet paljon ilmaistöitä.

Investoinneista merkittävimmät ovat olleet Jukka Kokon kutsuminen mukaan omistajaksi ja tekijäksi sekä palvelinympäristön täydellinen remontti. Jatkossa meiltä saa vain varmennettuja verkkohostingpalveluja järeiden IBM-servereiden huomassa. Suomeksi tuo tarkoittaa vakuutusyhtiötä joka tekee työnsä hyvin.

Ilmaistöitä meille omatuntotalouden oppilaille kertyi aloittelevilta yrittäjiltä, taiteilijoilta ja apukohteestamme Nakurun Lapsista, joiden uudet komeat verkkosivut avaamme näillä näkymin elokuussa. Tulemme haastamaan jokaisen auttamaan, siitä voitte olla varmoja.

Kolmannella seasonilla onistuimme tavoitteissamme senkin puolesta, että saimme hajautettua tekemistämme useisiin toimistoihin. Satumaa, Hungry, Place Marketing, OSG ja Revolver olivat suurimmat työllistäjämme. Suurkiitos kaikille luottamuksesta. Toivottavasti olemme sen arvoisia.

Taantumasta huolimatta Viidakkorumpu jatkoi tuloksellisesti melkein yhtä hyvässä kiidossa kuin aikaisempinakin vuosina. Itseäni lämmittää onnistuminen jo senkin takia, että eräät tahot manasivat aikanaan, että me emme tule onnistumaan. Nyt näyttää siltä, että onnistumme. Ja millä tavalla? Otamme kyllä työmme vakavasti, mutta työelämän "täysin löysin rantein, jännittämättä".

Neljäs season on käsikirjoittajille aina vaikea. Miten säilyttää ennestään vahva luonnekuvaus, tempoileva draama ja jännitys, sekä tuoda samalla sopivasti uutta näytille? Aloitin kauden käsikirjoittamisen eilen. Vielä ennen lomaa olisi tarkoitus naulata synopsis kiveen. Jos onnistun siinä mitä päässäni nyt näkyy, Viidakkorumpu turvaa palkkansa, kumppanuusyritykset nousevat seuraavalle tasolle, ja maailma muuttuu entistä vaaleanpunaisemmaksi. Wish me luck.

Oikein mukavaa kesää kaikille teille lähes tuhannelle kuukausilukijalle. Ja kiitos.

Jari, VIIDAKKORUMPU

15. kesäkuuta 2009

Syväkulttuuria syvältä


Tämä meidän puuhamme on pinnallista. Periaatteessa tehtävämme on vain kertoa huutamalla ja myydä salaa. Silloin tällöin koitankin vastapainoksi seurata myös pinnan alla tapahtuvia asioita.

Eilen eteeni aukeni Patti Smithin Dream of Life -dokumentti hänestä itsestään. Pattihan on suora jatkumo William Blakea rakastavista Arthur Rimbaudilaisista. Oli muuten sitten niin kauheaa taidepaskaa, että melkein tekee mieli lopettaa Dancing Barefootin, People Have the Powerin tai Glorian kuunteleminen. Sitä en kuitenkaan tee. Vältä, ellet tykkää "syvänyyjorkkilaisesta taidehölynpölystä". Leibowitzin ottama kuva Pattista on kuitenkin (tietenkin) hieno kuin mikä.

P.S. Ja taas kerran. Jos haluat katsoa hienon dokumentin hienosta muusikosta, katso Joe Strummerista kertova Future is Unwritten.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Afrikka, unohdettu manner


Joskus ei tarvita sanoja.

Jari, VIIDAKKORUMPU

11. kesäkuuta 2009

CDPRC (what?)

Sadat murhamiehet ja raiskaajat päättivät alkaa harjoitella tanssimista toistensa rääkkäämisen sijaan. Paikkana CDPRC:n vankila Philippiineillä.

Kuvaavaa maailmamme raadollisuudesta (ja levy-yhtiöiden tyhmyydestä sekä näköalattomuudesta) on se, että Warner kielsi musiikkinsa esittämisen ainakin yhdestä CDPRC:n YouTubeen postaamista pätkistä. Onneksi muutama klippi on katsottavissa. Tässä Michael Jacksonin Thriller, jolla katsojia tähän mennessä vaatimattomat 22 miljoonaa+ ihmistä.



Jari, VIIDAKKORUMPU

Varpaisillaan

Uutisvirta on synkkä: lomautuksia, konkursseja, irtisanomisia, yt-neuvotteluita (eli irtisanomisia). Kyllä moisen huomaa operatiivisessa toiminnassakin. Liiketoiminnan ennustettavuus on meillä Viidakkorummussa juuri nyt n. kuukausi. Muilla, olen kuullut, jopa vain kaksi viikkoa. Ajatelkaas, jos teillä on 88 ihmistä töissä, ja tiedätte 2-4vkoa eteenpäin mitä on luvassa. Ei kiva.

Ja tuo on kaikilla, eli jokainen hiipii sukkasillaan jäällä vanhat rasvamakkarat löllyten. On siis pakko treenata, laihduttaa ja opiskella lisää, jotta Viidakkorumpu on yksi niistä jotka selviävät vastarannalle.

Se tarkoittaa mm. 3D-tekniikoiden ja flashin yhdistämisen opettelua upeiksi sivustoiksi. Tuon taidon lopputuloksena on esimerkiksi tämä hieno Fortumin kampanja. Toinen teko on haalia samaan työtilaan 3D-taitajia, animoinnin mestareita ja video-osaajia. Sekin prosessi on hyvällä mallilla. Kolmas on varautua palkkojen laskemiseen. Enemmän taitavia tekijöitä, vähemmän palkkaa kaikille. Neljäs on siirtyä entistä tarkempaan kassaseurantaan ja -ennakointiin.

Keinoja riittää ja tahtoa piisaa, mutta riittääkö se asiakkaille? Se nähdään syksyllä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

8. kesäkuuta 2009

Ranimaattorin kesälook


Suomen suurimman Ranimaattorin (oma Rani Salmisemme, jossa 140kg miestä) piti muokata myös fyysistä olemustaan, kun sai uudet 24" lcd-näytöt.

Vanhojen 21" putkimonitoreiden edessä kelpasi isonkin miehen kölliä, mutta linjakkaat lcd:t eivät enää sopineet mahan eteen. Siksipä mies otti ja tuunasi itsensä viikonlopun aikana huomattavasti linjakkaammaksi. Tämän hontelon Ranimaattorin käsissä taipuu raskaampikin Flash tai After Effects -tuotanto!

Jari, VIIDAKKORUMPU

Direct anus

Harvoin on tullut testattua ja törmättyä yhtä suureen huijarifirmaan kuin Directa. Otin omalle Pikku Apuri -yritykselleni kokeeksi Directan yhteystietopaketin, kun ystävällinen puhelinmyyjä kertoi "ettei firman nimen ilmoittaminen heidän palvelussaan kustanna kuin xx euroa. Palkinnoksi saat vielä pari ruotsinlaivamatkaakin." Ko. myyjä ei koskaan maininnut että jokainen kontakti heidän sivujensa kautta maksaa erikseen!

Nyt tuli lasku ensimmäiseltä vuodelta = 410,82euroa!!!!!!!!!!!

Tässä on pari tosipaskaa juttua:

1. Kukaan ei ole minulle soittanut tahi meilaillut Directan palvelun kautta
2. Tarjoan itse hakukonemarkkinointia ja näen tilastoista, ettei palvelun kautta olla tultu edes www.pikkuapuri.fi -sivuille
3. Ja tietenkin se, ettei myyjä koskaan maininnut tuota kontaktihinnaltaan maailman kalleinta välityspalkkiota kun myi yhteystietopaketin
4. Palvelua ei katkaistu, vaikka sen jo alkuvuodesta puhelimitse ilmoitin lopettavani

Eivät Suomen Yrittäjät syyttä suotta moista toimijaa rosikseen ole viemässä (alla). Varokaa siis yritystä siellä kentällä.

-----

Yrittäjien ongelmat Directa Oy:n kanssa jatkuvat

Suomen Yrittäjät on viime keväästä alkaen saanut yli tuhat yhteydenottoa yrittäjiltä, jotka ovat kokeneet tulleensa harhaanjohdetuiksi Directan toimesta. Julkisuudessa asiaa on käsitelty laajalti. MTV3 uutisoi 26.8.2008, että poliisi on aloittanut esitutkinnan hakemisto- ja yhteystietopalveluja tarjoavan Directan toiminnasta. MTV:n uutisen mukaan nettiluetteloyhtiö Directaa epäillään törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Yli 200 yrittäjää on tehnyt Directan toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Directaa koskevia yhteydenottoja tulee edelleen kymmeniä päivässä puhelimitse, sähköpostilla ja tavallisella postilla. Suomen Yrittäjien jäsenten neuvontapalvelu on tästä syystä ruuhkautunut eikä kaikille kysyjille ole ehditty vastata.

Palvellakseen jäseniään Suomen Yrittäjät on avannut Directa-aiheiset erikoissivut, joilla annetaan toimintaohjeita eri tilanteisiin silloin, kun yrittäjä kokee tulleensa harhaanjohdetuksi ja haluaa reklamoida saamastaan laskusta ja/tai päättää sopimuksensa Directan kanssa.

Directa ilmoittaa internetsivuillaan olevansa suomalainen loppukäyttäjälle maksuttomia hakemisto- ja yhteystietopalveluita tuottava yhtiö. Yhtiön tuoteperheeseen kuuluu muun muassa yrityshakemisto verkossa.

Directa ei ole Suomen Yrittäjien jäsenyritys.

-----

Jari, VIIDAKKORUMPU

5. kesäkuuta 2009

Liity ilmastomaajoukkueeseen


Porkkanamafia on mukana valtakunnallisessa tempauksessa, jossa pyritään näyttämään päättäjille että kansa kyllä haluaa enemmän uusiutuvia energiamuotoja, tässä tapauksessa tuulivoimaa. Liity heti mukaan (tämä on pakotus) ja sitoudu sanomaan tuulivoiman tarjoajalle kyllä, kun hän sinulle soittaa!

Ilmastomaajoukkueen takana ei ole rahaa. Energiayhtiöillä ei ole näppejään sopassa, eikä kukaan ole siis maksanut mistään mitään. Hommia tehdään talkootyönä. Ainoat asiasta hyötyvät tahot ovat ilmasto, sinä ja parhaan tarjouksen tekevä tuulivoima suomalaisille tarjoava yritys. Mukana ovat: Ilmastotalkoot, Porkkanamafia, N2 Laundry, Drum, Demos, Luxus, YleX, Nebula ja Taloustutkimus.

Hyvää tuulta kaikille!

EDIT: Hesarikin kirjoittaa juttua. Ja MarMai.

Jari, VIIDAKKORUMPU

4. kesäkuuta 2009

Hyvä SYY ry.


Olen pitkään pohtinut miksi Suomi ei tajua antaa yhteiskunnalliselle yrittäjyydelle edes mahdollisuutta. Lakipuolella tunnemme Suomessa vain perus ja sosiaalisen yrittäjyyden, mutta emme yhteiskunnallista yrittäjyyttä.

Itse asiassa syy (sic) on selvä - Suomi on tyhmä. Maamme on liiaksi Nokian nousun muokkaama teknologiauskonnollinen maa, eikä täällä vielä tajuta, että useat tulevat kasvuyritykset tulevat olemaan ekologis-yhteiskunnallisista lähtökohdista ponnistavia, kun raaka-aineet ehtyvät, ihmiset vanhenevat, eläkejärjestelmää murretaan, sosiaalipuoli kuihtuu ja ihmiset heräävät vahvemmin siihen, etteivät enää tarvitse lisää kiinalaista paskaa nurkkiinsa. "Everything is borrowed", runoilija Mike Skinneriä lainaten.

Nyt on perustettu SYY ry., yhteiskunnalliseen yrittämiseen kannustava yhdistys, jonka tehtäviä ovat mm.:
  • Samanhenkisten ihmisten tukeminen yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen
  • Ymmärtämyksen lisääminen yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä
  • Uusien yhteiskunnallisten yritysten synnyttäminen
  • Olemassaolevien yritysten tukeminen ja verkottaminen
  • Edullisten työkalujen, resurssien ja palveluiden tarjoaminen
  • Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Lataa tästä SYY ry. esite.

...ja ota tukeva ote niskastasi, ja lähetä liittymisviesti tai lisätietopyyntö sähköpostilla outi(at)feelovation.com tai janne(at)remake.fi, ja tule tekemään maailmaa paremmaksi. Tässä vielä Demos Helsingin juttu aiheesta.

Jari, VIIDAKKORUMPU


3. kesäkuuta 2009

Nopeesti!


Ei oo ehtinyt blogittelemaan, kun kaikilla on "pöytä kesälomaksi tyhjäksi" -viikot. Se tarkoittaa täällä alimmaisena makaavalle kiireisiä hetkiä, kun kaikki sanovat kaikille: "kyllä, sopii ja mikä ettei".

On se toisaalta aivan himputin mahtavaa, kun saa taantuma-aikana stressata ehtiikö työnsä tekemään. Kiitos siis kaikille Jees! -miehille ja Kyl!Kyl! -naisille jotka meistä huolta pitävät! Puss och kram sanomme myös.

Tässä muuten taas erään asiakkaamme terkut, eli taas olemme hyviä ;)

"Talossa puhelimet soi. Matskuihin saattaa tulla vielä jotain pikkuviilaamista, mutta tässä vaiheessa haluaisin kiittää teitä siitä, että olette tehneet tässä rumbassa tosi ison duunin! Sekä kamppis, presentaatio että kaikki perusmatskut ovat laadukasta tavaraa ja olette olleet nopeita ja joustavia työskentelyssä."

Jari, VIIDAKKORUMMUN ROTTINKIRINTA