30. heinäkuuta 2009

Stand up komiikka on uusi rock´n´roll

Olen ennenkin kehunut täällä mm. Tim Minchiniä, Ricky Gervaisia ja Louis C.K.:ta. Nyt joukon jatkoksi on pakko suositella skottimestaria, jonka tuotantoon kesän aikana tutustuin. Billy Connolly on tehnyt lukuisia stand up -vetoja (ja biisejä) aina 70-luvulta asti. Ja miehen puhe on vielä mukavampaa kuultavaa kuin Sean Conneryn.

Rokkia ei enää usein jaksa kuunnella, mutta hyvä stand up on sille loistava korvike. Tässä maistiainen Billyltä.



Jari, VIIDAKKORUMPU

27. heinäkuuta 2009

Take away websites - "selaatko tässä, vai otatko mukaan?"


Brilliant! Sitemaker (millä teemme verkkosivustot) antaa täst´edes ulos take away -versionkin, jota voipi kätevästi selailla puhelimilla. Ja hinta verkkosivuston mobiiliversiosta on mitä naurettavin - vain yhden lisätyöpäivän verran. We go mobile like it's 2002!

Jari, VIIDAKKORUMPU

23. heinäkuuta 2009

Aurajoki 23.7. klo 11.45


Jotkut on töissä. Jotkut ei.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Joka vuosi, vai vuosi Utössä?


Yön sumu hiipii majakan takaa


No line on the horizon


kesäratsastajat samettikoirien päällä


Saimme taas jokakesäisen Utön reissumme päätökseen. Se ei ole koskaan ollut huono asia hylätä maailmasta kaikki turhake, paitsi: teltta, makuupussi, itsetäyttyvä makuualusta, kaksi kirjaa, mp3-soitin, kaiuttimet, 4l viiniä, yksi väkevä, kylmälaukku, lonkeroa, kitara, huuliharppu, tinapilli, aurinkovoide, ja kassillinen vaatteita.

Kun tuon kuorman saa raijattua 1,5km sotilasalueen laiturilta teltta-alueelle, alkaa maailman voittaminen. Kun on uitu kolme vuorokautta, drinksuiltu, otettu möllykkää, ratkaistu niin Kiinan ulkopoliittinen tilanne kuin Malariaongelmakin, saavutaan reissun pääväittelyyn. Siinä ratkaistaan ihmisen muutto asteroidipilviin... avaruushissi vai magneettilinko?

Itselle kuitenkin riittää tuo kerran vuodessa. Olen aiemmin palvellut valtiotamme saaressa jo 7,2kk putkeen ja syksy + talvi Utössä tekevät pääni liian tyhjäksi.

Kaverin kaveriperhe kuitenkin päätti toisin. He ottivat lapsensa ja kävivät saarelle asumaan vuodeksi. Pääset lukemaan JP:n, Tiinan ja Aleksanterin tarinaa Eeva-lehden blogista.

Mukavia ihmisiä, mukava saari kuitennii.

Jari, VIIDAKKORUMPU

22. heinäkuuta 2009

Unelmaduuni

Se olisi kulkea tällä pallollamme ja luoda aitoa globaalia musiikkia. Jamie Catto ja Duncan Bridgeman tekevät sitä nimellä 1 Giant Leap (kirjoitin heistä aiemminkin). Nyt miehiltä tulee toinen DVD ulos. Osta, nauti, ja mieti elämämme suuria kysymyksiä.


21. heinäkuuta 2009

(Sidekick-firmani) Pikku Apuri myy thaivalaisimia


Toimme Suomeen ensierän upeita käsinvalmistettuja valurautarunkoisia thaivalaisimia, joissa japanilaiset tatamikuvut. Näitä ei muualla Euroopassa myydä.

Valaisimet valmistetaan käsityönä Hua Hinissa, ja jokainen on uniikkikappale. Kaikki mallit ovat EU-hyväksyttyjä (CE-leimoineen). Mallit näkee elävänä Manillan toimistossa, itäinen rantakatu 64, 20810 Turku. Nyt nopeimmille jäljellä vielä:

* 5 kpl:tta suuria (170cm*80cm*40cm) näyttäviä valaisimia. Malleja on kolmea erilaista: kaksi tummapuista ja yksi vaaleapuinen. Kupuja saa luonnovalkoisena tai punaisena. Hinta: 445€/kpl, sis. alv.

* 5 kpl:tta pienempiä "yöpöytävalaisimia" (55cm*30cm*20cmcm). Hinta 195/kpl, sis. alv.

Näet lisää kuvia malleista Facebook-sivuillamme.

Otahan yhteyttä sopiaksesi esittelyajan:

PIKKU APURI
www.pikkuapuri.fi
jari@pikkuapuri.fi
040-8275658

20. heinäkuuta 2009

Ido Select


Asiakas: Ido / Mainostoimisto Satumaa
Työ: Ido Select -tuotekampanja
Projektin kesto VR:n osalta: 2+ viikkoa

Puhdaslinjainen ja tyylikäs kampanjasivusto Idolle, jossa asiakkaat pääsevät osallistumaan huikeisiin matkapalkintoihin, ja näkevät siinä ohessa, että Idolta saa kylpyhuonekalusteita lähes 2000 eri värisävyssä. Ryntää heti mukaan kisaan!

Apple (iPhone) jyrää

Loma alkaa olla semiohi, eli istumme taas Manillassa ruskistuneina ja levänneinä. Mitä nyt maksa hieman lonksuu välillä.

Törmäsin hetimiten eräässä tekniikkablogissa tällaiseen iPhone-sovellukseen, joka räjäytti pään. Miettikää mitä kaikkea tuolla tekniikalla voisi tehdä ihan Turussakin! Huikeaa. Tuollaisista käytetään nimitystä Augmented Reality.



Jari, Viidakkorumpu

EDIT: Ja jyräähän se osavuosikatsauksenkin mukaan

2. heinäkuuta 2009

Soneran matkassa



Asiakas: Sonera/ Mainostoimisto Satumaa
Työ: Soneran matkassa -kesäkampanja
Projektin kesto VR:n osalta: n. viikko

Perusnopea peruskisakamppis kesäksi. Yhteispeli pelasi silti hienosti, koska aikataulu oli haastava ja puolet firmasta Irlannin vuorilla. Krisu fiksasi Netan kanssa homman upeasti pulkkaan. Nyt vaan matkan arvontaan mukaan!

Puolilomailijat


Glendaloughin laakso siintää alhaalla

Irlannissa 06/2009 from Jari Liitola on Vimeo.




Irlannin reissu oli taas mahtava. Vaelsimme neljän vuoren yli Glendaloughissa (70 km), joimme Guinnessia, Harpia (maailman paras lager) ja Bullmaisteria ihan hobitteina. Sen päälle Dublin, jossa joimme Guinnessia, Harpia (maailman paras lager) ja Bullmaisteria ihan hobitteina. Sen päälle tuli vielä nähtyä metrin päästä henk. koht. top3:een kipuava yhteisblueskeikka Dermot Byrneltä ja Kevin Davenportilta. Kiitos taas vihreälle saarelle ja sen asukeille.

Näyttää siltä, että vedimme oikeasta kahvasta, kun päätimme olla töissä tämän kesän. Tarjouksia ja töitä satelee sisään kun muut naukkailevat huurteisia terasseilla. Yrittäjälle pitkä loma on, paitsi luksusta, myös iso kuoppa. Kassavirtaa saa olla, jotta moisen tulottomuuden ylittää turvallisesti. Sitäpaitsi, ei työ ja huurteinen ole vastakohtia. Ei kukaan näe jos huurteista kumoaa myös työn ohessa, kunhan siitä ei vain ker...

Jari, VIIDAKKORUMPU