30. marraskuuta 2009

Shopissa uusia tuotteita!


Viidakkorummun shoppiin on lisätty "LESS" -tuotteet. Shopin kaikki tuotot lahjoitetaan Nakurun Lapset Ry:n toiminnan tueksi.

Jari, VIIDAKKORUMPU

28. marraskuuta 2009

Mitä siellä netissä sitten voi tehdä?

Tämä lienee paras opas teille kaikille yrityksien johto- ja markkinointihenkilöille siitä, miten verkossa KANNATTAA markkinoida.

Upea kuvaus, vahvat näyttelijät, loistava idea ja käsikirjoitus sekä virheetön verkkototeutus takasivat sen, että Tackfilmit levisivät ympäri Pohjolaa muutamassa päivässä!

Ja ei, moista ei tehdä 5, 10 tai 15 tuhannella. Sillä saa suomalaisen Porkkanasivuston, joka yrittää samaa.

Jari, VIIDAKKORUMPU

25. marraskuuta 2009

The Fun Theory - Rolighetsteorin



Tää on kyllä mun aivoissa ykköskampanja vuonna 2009. VW:n rahoilla rakennettu hauskuusteoriasivusto, jossa on esillä arkeamme piristäviä ja ekologistavia "tuunauksia" sekä kävijöiden lähettämiä lisäidiksiä. Todella hyvä konsepti, joka tekee VW:lle varmasti vain hyvää.

Sivusto englanniksi ja ruotsiksi.

Jari, VIIDAKKORUMPU

17. marraskuuta 2009

Ihanteellinen tarjouspyyntö ja samanhenkinen tarjous

Kun kahden ihmisen biorytmit hakkaavat lähellä toisiaan, ei jäykkyyttä tai virallisuutta tarvita. Ohessa todellinen tarjouspyyntö ja tarjous, joista on kuitenkin säädyllisyyden vuoksi joitain termejä muutettu.

Jari, VIIDAKKORUMPU

--

Hyvää erinomaista iltapäivää!

Lähestyn teitä nyt XX Oy:n puolesta. Kyseessä on XXssa sijaitseva ensiluokkainen XXi, jossa on ensiluokkaisia XX, ensiluokkainen henkilökunta ja kertakaikkisen ensiluokkaiset omistajien aviopuolisot. Tarve olisi saada yritykselle ...aivastuksen... modernimmat www-sivut sekä oma logo. Esikuvana WWW-sivuille voisi ajatella XXn ensiluokkaisia kotisivuja jotka on varmasti jokin ensiluokkainen mainostoimisto tehnyt. Logosta meillä on jo ajatuksia, ideoita ja hahmotelmia paperilla (nämä luonnollisesti ensiluokkaista laatua) mutta tuon logo-idean saattamiseen nykyaikaiseen 010101010 muotoon tarvitsemme ensiluokkaista apua jonka vuoksi nyt käännyn puoleenne.
 
Olemme pitkällisten neuvottelujen jälkeen tulleet siihen yhteisymmärrykseen että sekä www-sivut että logo pitäisi meillä olla tuotannossa 2-3 sisällä. Koska me olemme (todella) pitkällisten neuvottelujen jälkeen päässeet yhteisymmärrykseen noista kyseisistä raja-arvoista (2-3), toivomme teiltä päätöstä raja-arvojen (2-3) muodosta eli ehdottaisimme että nämä olisivat joko päiviä, viikkoja tai kuukausia. Näistä kolmesta vaihtoehdoista emme ikävä kyllä voi tinkiä, mutta nuo raja-arvot (2-3) on mahdollista muuttaa oikeastaan ihan miksi vaan.

Pyytäisin teiltä siis tarjousta edellä mainittujen toimenpiteiden suorittamisesta. Haluaisin tässä vaiheessa kuitenkin vielä muistuttaa että kyse loppujen lopuksi on XXsta. Noista ihanista olennoista blaa blaa blaa ja jotka siis tulevat maksamaan meidän tulevat eläkkeemme. Ja tuo eläkeaika on aika joka teillekin tulee eteen nopeammin kuin ehkä osaatte aavistaakaan. Tämä siitäkin huolimatta että olette vielä toistaiseksi nuoria ja aika on teitä kohdellut suopeasti (ette näytä päivääkään alle 50 vuotiaalta)
XXn puolesta (epätoivoinen viimeinen yritys koskettaa mainosmiehen mustaa sydäntä)


YY


PS. Mikäli tämä kansainvälinen meili kantautuu Thaimaaseen asti niin haluaisin ilmoittaa että täällä hallitus on juuri päättänyt että viikonloppu alkaa nykyisin jo torstaina. Se on otettu ilolla vastaan, onhan tätä Suomea kohdannutta +25 asteen poikkeuksellista helleaaltoa mukavampaa kärsiä viikonloppuisin.

--

Jahka sain kammettua itseni lattialta takaisin pallille pallieni päälle
(tämän ensiluokkaisen tarjouspyynnön takia olin lattialla, en viinan),
olemme ensiluokkaisessa mainostoimistossamme päättäneet hyväksyä
tarjouspyyntönne. Onhan kyse siis XXsta, joilla ei tule olemaan
eläkettä eikä varmaan maapalloakaan missä asua.

Hinnasta ei ole hajuakaan, varmaan se on se raja-arvo 2-3. Tässä
tapauksessa satasia, tonneja tai satoja tonneja, riippuen XXn
vanhempien pitkämielisestä jalomielisyydestä.

Aikakin kuulostaa hyvältä, koska pipopäinen, kellarissa valonäköään
tuhoava myyränsukuinen hippi-ad:mme joutuu kunnioittavasti pläjäyttämään
ensin sen logon, jotta me ensiluokkaisen laiskat aikuiset nörttipojat pääsemme
kopioimaan sen XXn logon pohjiksi.

Palaamme siis ensiluokkaisen nopeasti asiaan kun emme ole poissa
hallituksen kaatamasta Suomesta, emmekä vitun ärsyttävien intialaisten
"terve, terve!" paitakauppiaiden väistöreiteillä Thaimaassa.

Maailmanloppua XXlle varmistaen,

Isä aurinkoinen

Ulkoista yrityksesi nettipreesens

Oli vain ajan kysymys milloin perustetaan yritys, joka tarjoaa suuremmille yrityksille ulkoistettuna palveluna "rehellistä kommunikointia sosiaalisissa medioissa".

Toivomme Viidakkorummussa kaikkea hyvää Dinglen alkuun, mutta silti on sanottava, että olisi hyvä jos yritykset itse oppisivat viestimään avoimesti ja rehellisesti itsestään, eivätkä tarvitsisi siihen ulkopuolista apua. Lisäksi näen ongelmana sen, että kuka tai moniko tilaajalta päättää mitä julkaistaan, miten ja missä...eli miten homma käytännössä toimii?

Toisaalta: onhan viestintä- ja mmainostoimistojakin ollut kohta 200 vuotta.

Jari, VIIDAKKORUMPU

16. marraskuuta 2009

Kansanedustajat "tukevat" yrittäjyyttä

Ei jumalauta - mitä näiden ns.edustajiemme päässä oikein liikkuu? Ei mitään. Alla olevat on napattu Talouselämän jutusta 16.11.

"Koska Suomi tarvitsee yrittäjyyttä, tulee maahan uusi verotilijärjestelmä, joka tiukentaa yrittäjän maksuaikataulua. Lisäksi verottaja rankaisee yrittäjää laiminlyönneistä kovalla kädellä ja nopeasti. Jos yrittäjä ilmoittaa veronsa liian myöhään, tulee myöhästymismaksua 20 prosenttia, vaikka vero maksettaisiin ajoissa. Jos vero maksetaan liian myöhään, tulee päälle 11,5 prosentin veronkorotus.
Myöhästynyt ilmoitus ja maksu yhdessä poikivat siis 31,5 prosentin sakon. Verottaja itse maksaa veronpalautukselle korkoa 2,5 prosenttia."

"Koska Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä, yrittää valtiovarainministeriö torpata kaikin keinoin työ- ja elinkeinoministeriön ehdottaman verokannustimen, joka tukisi uusiin yrityksiin tehtäviä riskisijoituksia. Aloittavien yritysten rahoitus on ollut suuri ongelma Suomessa, koska pääomasijoittajatkin ovat keskittyneet lähinnä keskisuuriin yrityksiin."

"Koska Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä, on eduskunta päättänyt, että pk-yritykset joutuvat rahoittamaan Ylen toimintaa pakollisella mediamaksulla, vaikka yrityksessä tehtäisiinkin töitä eikä katsottaisi televisiota.
Koska Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä, ei hallitus huomioinut yrittäjien toivetta tappiollisten yritysten maksuvalmiuden parantamiseksi verojärjestelmää muuttamalla. Sen sijaan yrittäjiä kaipaavassa maassa keskustellaan kovasti pääomatuloverotuksen kiristämisestä. Ainakin yrittäjien verovapaat osingot pitäisi kuulemma panna kuriin."

"Myös suuret yritykset pitävät yrittäjyyttä erittäin tärkeänä, koska hyvät alihankkijat tuovat nopeutta, osaamista ja joustoa toimintaan. Koska pienet yritykset ovat tärkeitä suurille, suuret yritykset ovat alkaneet maksaa myöhässä laskujaan pienille alihankkijoilleen. Ovatpa jotkut suuret yritykset ilmoittaneet pidentävänsä maksuaikoja yksipuolisella sopimuksella."

"Koska Suomi tarvitsee yrittäjyyttä, ei yrittäjien edunajaja Suomen Yrittäjät pääse edes työmarkkinapöytään keskustelemaan palkoista ja muista työehtosopimuksen kohdista."

"Koska yrittäjyys on erittäin tärkeää, kysyy mediakin mieluiten yrittäjiä koskevista asioista mielipiteen EK:lta tai SAK:lta. Monet toimittajat eivät edes tiedä, missä Suomen Yrittäjät pitää majaansa."

Kun siis seuraavan kerran kuulet poliittisen puheen yrittäjyyden tärkeydestä, älä poista varmistinta, mutta muista kuitenkin nauraa hyvälle huumorille.

11. marraskuuta 2009

Timberwise -flashlehti



Asiakas: Timberwise Oy
Työ: Flashlehti (monikielisenä) verkkosivuille
Projektin kesto VR:n osalta: viikko

Tarpeeksi moni kun kyselee flashlehden perään, päätimme sellaisen tehdä, vaikka verkko nykyään niitä pullisteleekin. Timberwise oli oikein tyytyväinen lopputulemaan, joka on helppo käyttää, mutta silti näyttävä. Itse asiassa olimmehan sellaisia jo tehneet aiemminkin, mutta ... tai mitä tässä selitettämään. Katso itse.

Työ ja sen tekijät 2010-luvulla


(Voi sen joskus ottaa näinkin. Juttu julkaistaan Turun Sanomien Talousliitteessä 24.11.)

Meissä finskeissä on luterilais-geneettinen vika. Joku ruuvaa meitä selästä.

Ajatelkaas tätä. Ei herätyskelloa. Töihin tullaan hymyllä, ei bussilla. Töiden välissä voi käydä lenkillä tai kuntosalilla. Toki työaika on klo 7.30 – 22.00, mutta tuosta välistä vain se työhön kuuluva osa. Ei suorituspakkoa.

Kun teknologia on harpponut työlakien ja -asetusten yli tasajalkaa jo 20 vuotta sitten, miksi meidän pitää edelleen raahata niitä sääntöjä perässämme? Se mitä eduskunta ehtii,  teknologia ehtii 100 kertaa nopeammin. Kuten joku operaattori joskus lupasi, ”olemme nyt aina ja iankaikkisesti kaikkien kanssa joka paikassa”. Työaikaa ja vapaa-aikaa ei enää ole. On vain aikaa. Tai ei ole vain aikaa. Aika on sinusta kiinni.

Lehdet pursuavat edelleen TUPO-uutisia, valtakunnansovittelijan ”ei nyt -kommentteja ja ”maltillisia palkkaneuvotteluja”. Missä maailmassa elämme?

Ihan kuin työelämämme olisi lukittu johonkin sukukokoukseen, jossa istutaan naama kireänä kulmissa ja odotellaan että joku päästää autoista käsijarrut irti. Kokoukseen osallistujat ovat niitä, kenellä selkäruuvin kireys pitää oman luonteen kurissa. Miksi muuten meillä olisi mm. sellaisia titteleitä kuin first impression manager? Mitä tapahtui työlle ja sen tekijöille?

Lähde yrittäjäksi, älä kärvistele sukukokouksissa. Meitä vasta kohdellaankin laeissa ja asetuksissa kuin kiekkoa neuvostoaikojen jääkiekkomailassa, mutta lähde silti.

Varmista selusta. Tee laskelmat ja suunnitelmat. Murenna ne. Unohda ne ”sukukokouksien” missiot, arvot ja visiot. Tee työtä koska teet sen aina itsellesi. Arvot olette sinä ja muut yrityksesi jäsenet. Arvo on hyvä tuuli, jos käy hyvä tuuri.

Liiku ja tee muutakin kuin työtä. Muuten ovat selkä ja pää rikki.

Auta muita. Auta aloittavia yrittäjiä. Suosittele niitä ketkä sen ansaitsevat. Älä puhu selkien takana, äläkä mollaa kuulopuheiden perusteella. Kokeile, erehdy ja opi. Näe muita maita ja kansoja, muita tapoja. Muista sydän. Ole omatuntotalouden osa.

Ota kaikki kollegat mukaan osakkaiksi. Ei tarvitse lätistä sitoutumisista ja käydä kehityskeskusteluja (taas yksi sukukokouksen vitsaus). Kaikki ovat sitoutuneita ja aikuisia – toivottavasti.

Nauti, mutta varaudu siihen, että se herättää myös kateutta. Älä välitä, sillä jos kerran aiot perustaa oman yrityksen ja työskennellä siellä, miten se voisi edes olla jonkun muun oloinen tai näköinen kuin sinun itsesi? Tervetuloa joukkoon. En vaihtaisi päivääkään pois.

Jari Liitola,
hopeaselkä,
Viidakkorumpu Oy

1. marraskuuta 2009

Vellum - kaikkeuden kirja


Jo nyt on selvää (kirja on vielä kesken), että tämä kirja on jotain ihan muuta, TV-kanava nelosen sloganin sijaan. Tämä on lähempänä Monty Pythonin alkuperäistä hokemaa, mutta sci-fi -versiona. Ehkä sekin, että luin kirjaa oman sisäisen kelloni ollessa sopivasti sekaisin pitkän lennon takia, auttoi. Mutta niille, ketkä haluavat "jotain ihan muuta", suosittelen nuoren skottineron, Hal Duncanin esikoista.

Jari, VIIDAKKORUMPU