30. huhtikuuta 2010

Hyvää vappua esim. puutarhassa

Vaikka työläinen on tänään vain erikokoinen fontti työnantajan exel-taulukossa, toivotamme silti yrittäjinä kaikille upeaa vappua!

Hyvän Magneettimies -dokumentin innoittamana toivotamme sitä Pekka Strengin svengiin:



Jari, VIIDAKKORUMPU

Töiden Jaakko lyö salamaa, eli miksi flash on kuoleva tekniikka

Steve Jobs antaa aika perusteelliset perusteet siitä, miksi flash ei kohta jyllää enää missään. Jos olet alalla, lue koko teksti, muut pärjäävät tällä loppukaneetillakin.

Eli kun olet asiakkaan ja/tai hänen mainostoimistonsa kanssa suljetussa tilassa, muista ottaa esiin myös nuo flashin huonot puolet tulevassa mobiilinetin maailmassa.

Oikea totuushan lienee se, että kaksi itsepäistä lasta tappelee hiekkalaatikossa samasta kaivurista.

EDIT: Adobe vastaa takaisin.

--

Conclusions.

Flash was created during the PC era – for PCs and mice. Flash is a successful business for Adobe, and we can understand why they want to push it beyond PCs. But the mobile era is about low power devices, touch interfaces and open web standards – all areas where Flash falls short.

The avalanche of media outlets offering their content for Apple’s mobile devices demonstrates that Flash is no longer necessary to watch video or consume any kind of web content. And the 200,000 apps on Apple’s App Store proves that Flash isn’t necessary for tens of thousands of developers to create graphically rich applications, including games.

New open standards created in the mobile era, such as HTML5, will win on mobile devices (and PCs too). Perhaps Adobe should focus more on creating great HTML5 tools for the future, and less on criticizing Apple for leaving the past behind.

Steve Jobs
April, 2010

29. huhtikuuta 2010

Marja Tyrni pisti suut makiaks!

TPS:n juhlanjälkeinen torstai täyttyi Manillan tiloissamme "kosteista tortuista ja pallin vahoista". Marja Tyrni, eli Aku Hirviniemi vetäisee "as we speak" kuusi liuskaa tekstiä ammattilaisen ottein.

Lopputulemaa saatte odottaa toukokuun loppuun. Sitä ennen käykäähän lämmittelemässä täällä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

27. huhtikuuta 2010

Osulasta sushia?


Uusi tänä vuonna avattava Osula -palvelumme avaa keväisen kevytkisan.

Kaikkien Osulaan 10.6. mennessä sähköpostinsa antaneet osallistuvat arvontaan, jossa voi voittaa hienon Blue Dragonin Sushi -ruokasetin! Eli kipaisepa tänne ja pukkaa nimi listaan.

Jari, VIIDAKKORUMPU

26. huhtikuuta 2010

Löydä Pallivaha ja lähde sinne!


Asiakas: Turun Kaupunki Matkailukesä 2010/ Mainostoimisto Satumaa
Työ: Kesän 2010 matkailusivuston teaserkampanja
Projektin kesto VR:n osalta: 3 päivää

Kohta se Marja Tyrni tulee ja heittää torttua tiskiin. Ihanaa! Sitä ennen tehtäväsi on pistää suut makiaksi löytämällä Pallivaha kartalta.

Fits.me -vaatesovitusta verkossa

Nyt on käsissä todellinen killerisovellus.


Olen toistuvasti huutanut palvelua, johon voisi syöttää oman kokonsa, ja jonka saisi kytkettyä rajapintana hyviin verkkovaatekauppoihin.

Kun kirjaudut kauppaan, palvelu ymmärtäisi tarjota sinulle automaattisesti vain sellaisia vaatteita, jotka sopivat sinulle. Vaatii melkomoisen tietokannan, mutta toimiessaan mullistaa vaatekaupan.

Nyt tuntuu siltä että virolaiset kehittäjät ovat lähellä haluamaani omalla Fits.me -palvelullaan. Hieno homma! Vielä kun saavat saman kenkäpuolelle.

Ole hyvä ja koita miten toimii.

Jari, VIIDAKKORUMPU

25. huhtikuuta 2010

Rumpu Hertsiveljesten lumoissa

Suomen paras bändi soittaa tänään keikan Bar Loosessa, Helsingissä. Turusta asti tullaan parhautta todistamaan.



EDIT (ma 26042010):


Oli se Suomen paras. Tuntui jopa siltä, että tällä hetkellä yksi maailman parhaista.

Saimme vajaan kahden tunnin aikana kuulla kymmenisen biisiä, eli lähes jokainen kasvoi kymmenminuuttiseksi eepokseksi, jossa ei paljoa 4/4-osatahteja kuultu. Upeaa. Heillä itsellään oli kuulemma hermot pinnassa.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Marine Lines

Asiakas: Marine Lines/ Mainostoimisto Mikra
Työ: Marine Linesin verkkosivut ja tilausjärjestelmä
Projektin kesto VR:n osalta: 2 viikkoa

Roni Mikrasta toimi maestrona kuskin pukilla ja Rummun poikan teknisellä jelpillä tekivät yhdessä aika pirun tyylikästä jälkeä.

Marine Lines kulkee Hangosta saarille, ja nyt piti saada sivujen lisäksi myös matkojen varaamiseen oma tilausjärjestelmä. Homma olikin paljon suurempi ja vaativampi mitä aluksi luulimme, mutta siitähän tämäkin vaan meni. Sitemakeriimme tämäkin tehtiin, kuinkas muuten.

23. huhtikuuta 2010

Huonoa palvelua, osa 1/455

Monet kirjoittavat huonosta palvelusta. Tässä taas yksi mrrr lisää. Kohtaamme huonoa palvelua päivittäin: ruokakaupassa, kaupassa, linja-autossa, kaikkialla. Ohessa hyvä esimerkki siitä ahneudesta ja huonosta palvelusta, joka suomalaisessa yhteiskunnassa nyt on vallalla.

Tilasin kesällä 2009 Urho-Tv:n, koska olen jääkiekkofani. Se maksoi 9,95€/kk ja sillä näki kolme peliä viikossa ... kunnes tuli finaalit. Sopimus, kuten kaikki tv-sopimukset, ovat minimissään 12kk. Onko sekään laillista?

Finaalisarja HPK-TPS näkyy vain Nelonen Sport Prolta. Se on liitetty Viasat jättipakettiin (en edes linkkaa moisiin), joka maksaa 29,95€/kk. Niinpä katsoimme eilisen ensimmäisen finaalin The Castlessa, Turun keskustassa. Finaalisarjaa ei voi tilata erikseen matsi kerrallaan esim. Urho-TV:n ja Soneran uudesta"nettipalvelusta" (joka ei, yllätys yllätys, kuulemma toimi). Finaalisarjaa ei saa erikseen mistään. Sehän olisi palvelua. Sinun pitää tilata vuoden Viasat-paketti (= 360€/v), jotta näet 5-7 finaalipeliä. Valitettavan moni tilaa tuon, hätäpäissään.

Tässä siis on taas suomalainen peruspalvelun kaava:

1. Ensin markkinoidaan isolla rahalla.
2. Markkinoinnin avulla myydään asiakkaille lupaus.
3. Myynnin jälkeen selviää katkera totuus.
4. Lopputuotteeksi jää tunnottomuus tai jopa helvetinmoinen viha.

Siitä, kuten nykyään mistään, ei voi syyttää ketään. Urho-TV on lisäksi ollut kauden ajan hyvä. Sonera nyt vaan tunnetusti on epäpalvelufirma - robotit palvelupuhelimissa, mainoksissa "lähellä ihmistä". Nelonen on opportunisti. Valitettavasti tämä haukkumisen tie ei johda mihinkään.

Käyttäjää, eli minua harmittaa. On taas palveltu huonosti. Mrrr. Firmat eivät välitä. Juoskaa vaan lyhyen rahan perässä. Teillä ei ole tulevaisuutta. Tietävät sen. Ainoa mitä miettivät on se, saadaanko netottua nopeasti tarpeeksi? Ette uskalla edes naamaanne näyttää. Asiakkaanne eivät voi edes valittaa, kun eivät tiedä kenelle. Mrrr. Nerokasta. Tyhmää. Väliaikaista.

Palvelkaa firmat asiakkaitanne. Me maksamme palkkanne ja valitettavasti myös pikavoittonne. Mrrr. Himputti. Perskatti (mikä se muuten on? Perseessä oleva kissako?)

Jari, VIIDAKKORUMPU

21. huhtikuuta 2010

Keväisille korville ja tilkka silmillekin

On taas kulunut liian pitkä aika siitä, kun olen poiminut muutamia hyviä audio- ja videolähteitä lukijoidemme korville. So here goes:




















jj * n°2 ja n°3 -levyt
Ruotsalainen (tietysti) kevytkeijufolk on oudon kiehtovaa, vaikken yleensä tällaisesta Benecolmusasta välitäkään. Jostain syystä molemmat levyt ovat nyt soineet puhelimeni musiikkilokerossa jo viikkoja.

Suosittelen kaiken tietokoneavusteisen työn taustalle. Kevät tulee ulos, vaikket sitä sisällä näekään. Katso vaikka.













 

Mumford and Sons * Sigh no more
Puhdasta Americanaa Länsi-Lontoosta. Ns. vanhan ajan hyvä levy, jossa ei yksikään kappale ole skipattavaa luokkaa. Sopii hienosti mm. pyöräilyyn tai vaikkapa raviolin teon seuraksi. Kitarat helkkyvät, kappaleet kasvavat loppua kohti (loistavan musiikin edellytys).


 









 


The Avett Brothers * I and love and you
Uusin tuttavuus, joka myös lienee americanaa, tai oikeastaan bluegrassia tyylillä...ei siis sellaista "heinämiesten bluegrassia". Jos Kings of Leon olisi akustinen, se voisi olla tällainen yhtye.






TED talks - ilmaiset luennot ja keskustelut
Tämä on koukuttavaa materiaalia, jonka katsomisen jälkeen et ole enää vanha itsesi. Eritoten tämä jo vuodelta 2006 oleva Hans Roslingin veto on jäänyt mieleen ja aivoon. Olen tietävämpi, en viisaampi.


















Ja kaiken kruunaisi tämä vinyylijukeboksi. On vaan niin turkasen kallis, että taidan plärätä mp3:a tovin.

Jari, VIIDAKKORUMPU

20. huhtikuuta 2010

Verkostoituminen ja intialainen kasviskeitto

Olen viime päivät ravannut islantilaisen tuhkaporon vauhtia kilpailijoillamme, järjestöissä ja erilaisten design- ja kulttuuritahojen tapaamisissa.

Viidakkorumpu koittaa olla nimensä mukainen. Haluaisin, että olisimme erilaisten toimialojen ja toimijoiden välissä kelluva risteyssolu. On vain rikastavaa tehdä työtään ja yhteistyötä mahdollisimman erilaisten tahojen kanssa. Täällä bittitasolla ja markkinointitykkien suojissa kun muu maailma pukkaa välillä unohtumaan.

Entistä tärkeämmäksi on noussut muiden auttaminen ja oman asuinalueensa yritysten tukeminen. Uskon vakaasti, että ilmainen apu tai yksinkertaisesti, palvelu, tulee kymmenkertaisesti takaisin, jos olet kohtelias, avulias ja mukava.

Sunnuntaina mietin maanantain kahta suurempaa tapaamista samalla kun pilkoin tuoreet paprikat, sipulit ja porkkanat pannuun, jossa hiljaisella lämmöllä kuullotin ne öljyssä. Viereisellä levyllä perunat kiehuivat inkiväärisoseessaan ja lihaliemessään.

Omat kokemukseni alalla toimimisesta ovat hyvinkin businesskeskeiset. Raha sanelee ja me painamme perässä. Päätin jo viime vuonna lähteä sivukujille kuikuilemaan, josko sieltä löytyisi muitakin arvoja?

Kun vihannekset oli kuullotettu, yhdistin ne perunakeittoon ja lisäsin Kashmir Masala -tahnaa pari ruokalusikallista. Pyöräytin pari kierrosta, ja jätin liedelle kannen alle pikkulämpöön.

Ns. perinteinen it-yritys sopii meille kumppaniksi siinä missä Turku Design Now -kollektiivikin. Me saamme perinteiseltä hardcorempaa ohjelmointi- ja dokumentointiapua, designporukalta mm. esteettisyyden tajua. Paljon parempi olla kumppani kuin vihulainen.

Luovien alojen yhdistyksissä ja järjestöissä on aivan käsittämätön potentiaali. Niiden alla, pelkästään Turun seudulla, on satoja kovan luokan ammattilaisia, joista suurin osa vain ei osaa markkinoida itseään. Siinä me voimme auttaa - pienellä rahalla tai ilman.

Aion jatkaa erilaisten solujen liittämistä verkostoomme. Mitä enemmän, mitä erilaisempia, sen parempaa. Heiltä saamme työtä ja omaan työhömme apua, mutta ennen kaikkea uutta tietoa ja syvempää perspektiiviä.

En päässyt ajattelussani sen pidemmälle, sillä vaimo oli melkein kotona, ja intialainen kasviskeitto jo pöydässä jäähtymässä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

16. huhtikuuta 2010

Ratkaisu asiakkaiden ASAP-tarpeisiin

 (kuva: Bluphoto, Guy Carnegie)

Viidakkorummussa on taas tilanne päällä. Juuri nyt meillä on kuusi asiakasprojektia, jotka on  pakko saada valmiiksi samaan aikaan ensi viikon lopussa (tarve siis tulee asiakkailta). Tämä tietää meille ilta- ja viikonlopputöitä.

Markkinoinnin prosessithan menevät vielä pitkään kuten ne ovat menneet viimeiset kymmenet vuodet. Se, että digipuoli on noussut johtavaan media-asemaan, ei vielä näy itse prosesseissa. Me digijampat saamme kaiken viimeisenä, mutta meidän työmme pitäisi olla ensimmäisenä valmiina, ennen printin, radion ja tv:n starttaamista.

Nyt ratkaisemme tämän luonnostaan niin, että:

Ensimmäisenä kaiken oikean ja korrektin materiaalin meille toimittanut saa työnsä meiltä ensimmäisenä.

Ja samalla logiikalla viimeisenä materiaalin meille pukannut joutuu odottamaan työtään viimeisenä ulos. First come, first served, kuten maailmalla sanotaan.

Toivomme, että asiakkaat ymmärtävät ja hyväksyvät tämän digiluonnon logiikan. Ennen rahalla sai ja hevosella pääsi. Nyt, kiireen määrittäessä johtavan arvon, voittaja on se, kuka itse hoitaa omat työnsä virheettömästi ensimmäisenä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

15. huhtikuuta 2010

Ilmainen työ on parasta palvelua

Olemme alusta asti tehneet asiakkaillemme ilmaiseksi pieniä töitä ja palveluksia. Pienellä yrityksellä ei ole tarvetta laskuttaa kaikesta. Moiset lasketaan palveluksi.

Lisäksi tuemme Nakurun Lapset ry.:tä kaikessa viestinnässä ja markkinoinnissa. Nyt uutena kohteena teemme saman Hali-Bernit ry.:lle.

Kaikesta tuosta jää paljon parempi mieli kaikille.

Jospa ilmaistyötä laajentaisi?

Olen pyöritellyt mielessäni uusia verkkopalveluita, ja päättänyt koittaa jotain niistäkin ilmaisperiaatteella. Ja en tarkoita sillä sitä, että ilmaisuus korvataan bannerimyynnillä. Ilmainen olisi "puhdasilmaista".

Ensimmäinen palvelumme, Osula, on mainosten tilaajille ilmainen, mutta ajatuksena oli pyytää mainostajalta pienen pieni maksu, jolla maksetaan Osulalle asiakaspalvelu. Nyt en ole enää niin varma asiasta. Mitäs, jos sekin olisi ilmainen palvelu? Jos siihen liittäisi vapaaehtoismaksun? Asiakas siis voisi maksaa, jos haluaa asiakaspalvelua? Hmm.

Kysytään taas teiltä, lukijoilta. Mitä mieltä olette? Luuletteko, että vapaaehtoismaksu toimisi verkkopalveluissa? Minulla on sellainen tutina, että ainakaan täällä Varsinais-Suomessa sillä ei eläisi ;)

Jari, VIIDAKKORUMPU

14. huhtikuuta 2010

Olemme Snoobin partneri

Kaikessa tohinassa on unohtunut mainita, että olemme olleet Snoobin partneri tammikuusta 2010.

Meiltä saat siis kävijäseurannannan Googlen Analyticsin lisäksi myös Snoobina. Älä siis ole snobi, ole Snoobi.

Jari, VIIDAKKORUMPU

13. huhtikuuta 2010

Viidakkorumpu luo nahkansa uudelleen

Perustimme yrityksen v. 2006 pieneksi, koska siten voimme reagoida nopeasti (digi)maailman muutoksiin, ja emme joudu käyttämään liikaa työaikaamme byrokraattisten toimien suossa.

Nyt on aika reagoida. Osa muutoksista astuu voimaan heti, loput kesän aikana. Kesän muutoksista ilmoitamme ennen lomia.

Lopputulemana kuitenkin, syksyllä 2010, on uusi, kiiltävänahkainen Viidakkorumpu 2.0, jonka ydintoimia ovat:

  • Omaan Sitemaker -julkaisujärjestelmäämme (josta tulee uusi 2.0 versio kesällä) tuotettavat työt, joita jo nyt on vyöllä melko liuta: Komia, Muumimaailma, Emma teatteri, Strandbo Group, jne. 
  • Ns. "Rich media" -ratkaisut yksin ja yhdessä Twisted Filmsin kanssa. Tuolla fiinillä sanalla tarkoitamme kaikkea presentaatioiksi nimettäviä töitä verkkoon, messuille, seminaareihin ja muihin kinkereihin.
  • Ensimmäinen oma palvelumme, Osula. Osula on loppuvuodesta avattava uusi, halpa ja osuva mainoskanava eritoten pienemmille yrittäjille, tuolle 140 000 toimijan joukolle, jonka muu liike-elämä on unohtanut.
  • Alamme myös tuottamaan mobiilisovelluksia Applen iPhoneen ja Googlen Android -alustoille yhdessä selkäni takana, 124cm:n päässä istuvan BSP Median, eli Tuomisen Paulin kanssa. Niiden opettelussa riittää työtä.
Muutos tuo mukanaan myös hintojen noston.

Olemme tehneet työtämme samalla taksalla vuodesta 2007 asti. Nyt kuulimme sekä asiakkailta ja kollegoilta, että taksamme on aivan liian pieni. Ihan kiva palaute.

Emme silti ahnehdi. Uudet taksamme ovat 89€/tunti per apina, ja päivätaksamme 600€ per toinen apina.

Se ei ole liikaa, kun ottaa huomioon kokemuksemme. Minä ja Rani olemme 40-vuotiaita, ja olleet alalla 15 vuotta. Jukkakin on ollut 10 vuotta. Pelkästään Viidakkorummussa olemme tehneet vajaassa neljässä vuodessa melkein 200 verkkoprojektia, joista ehkä 2-3:ssa on ollut pieni vika, jota aikataulutuksen vuoksi emme ole testauksessa huomanneet. Se on hyvin se.

Jari, VIIDAKKORUMPU

10. huhtikuuta 2010

Loook Industries

Asiakas: Loook Industries
Työ: Uuden designyrityksen verkkosivut
Projektin kesto VR:n osalta: 2 viikkoa

Loookin pojat itse suunnittelivat pohjat, joita meidän Jukkamme sitten muovasi interwebin sallimissa rajoissa. Nämä jätkät tulevat nousemaan vielä suureksi nimeksi, ensin muualla, sitten Suomessa - as you do. Ainakaan Helsinki-Vantaan kentällä ei heidän luomustaan kohta voi ohittaa ihailematta. Viidakkorumpu toivottaa hyvää matkaa Saksaan, Ruotsiin ja muualle!

9. huhtikuuta 2010

OSULA - Ihan itse tekemämme palvelu

Kello on nyt 01.37 perjantaiaamuna. Olen lievästi päihtynyt, koska "veljeni" Rani täytti eilen 40-vuotta.

Mietimme äsken ravintolassa mikä on elämässämme tärkeää. Raha ei ole, se ei ole koskaan ollut. Tärkeää on muiden auttaminen. Olemme itse mielestämme jo saaneet tarpeeksi. Meillä on jo nyt hyvä elämä.

Nyt olemme oman, ensimmäisemme palvelumme alussa. Palvelumme on Osula nimeltään. Sen kautta meillä on mahdollisuus auttaa pienempää yrittäjää.

Hänellä on mahdollisuus mainostaa omaa tuotettaan "kympillä tai kahdella" niille, jotka haluavat VAIN hänen edustamansa alan tai palvelun mainontaa. Samalla hänen asiakkaansa voivat kieltäytyä:

A) puhelinluetteloista, joita meille pakkosyötetään
B) nimettömästä roskapostista, jolla asiakkaat meitä haulikoilla ampuvat
C) selkävaivoista, joita aiheutttaa viikottainen "paskapostin raijaaminen" lehtiroskiksiin (Tilastokeskuksen mukaan lähes 18 miljardia kiloa vuonna 2008)

Ei me enää mitään haluta. Jos saamme Osulapalvelumme toimimaan, sijoitamme sen tuotoista heti alkuun 20% Kiva.org -palveluun, edelleen hyödyksi. Jatkossa varmaan enemmän...mikäli saamme palvelumme nousemaan?



Jos olet kiinnostunut auttamaan muita, tai kyllästynyt paperin tuhlaamiseen, liity Osulaan. Autat muita, et meitä.

Kiitos jo etukäteen teille jotka liityitte. Lisää seuraa myöhemmin.

Jari, VIIDAKKORUMPU

7. huhtikuuta 2010

Mikä on ammattilaisen käypä hinta tekemästään työstä?

Olen nyt kuullut muutamilta kollegoilta, että Viidakkorumpu on liian halpa. Totta on, että emme ole muuttaneet hintaamme v. 2007 jälkeen. Se on edelleen 69€/tunti tai 500€/päivä/hlö.

Nyt siis meitä kehotetaan nostamaan osaamisemme hintaa. Näillä nykyhinnoilla projektikirjamme ovat koko ajan täynnä. Pelkään sitä, että jos nostamme hintaa, asiakas nostaa kytkintä. Toisaalta vapaapäivätkin voisivat olla hyviä, jolloin saisimme edistettyä omia palveluprojektejamme.

Mikä siis olisi sopiva hinta sellaisten markkinointi- ja internetammattilaisten työstä, jotka ovat olleet alalla henkilöstä riippuen 10-15 vuotta?

79€/tunti?
89€/tunti?
99€/tunti?
129€/tunti?
Muuta?

Kerro meille mitä meidän pitäisi ja mitä saisimme maksaa?

Jari, VIIDAKKORUMPU

Apua Nakurun Lapset ry.:lle - yrityshaastekampanja

Olemme muutaman vuoden tukeneet yrityksenä ja yksityishenkilöinä Nakurun Lapset ry. järjestöä.

Aamulla (7.4.2010) järjestön tiedottaja, Kaija Hukka, oli vierailemassa Ylen ykkösen aamu-tv:ssa, jonka toimittaja oli vieraillut Nakurussa vastikään. Ohjelmassa näytettiinkin reportaasi Nakurusta ja yhdistyksen toiminnasta siellä. Lisään linkin YLE Areenaan, mikäli se sinne ilmestyy jonakin päivänä.

Vauhdittaaksemme piskuisen järjestön toimintaa lanseeraamme nyt yrityshaastekampanjan, jossa haastamme avoimesti muutaman lähiyrityksen ydinhenkilön mukaan tukemaan Nakurun Lapsia.

Tukea voi monin tavoin, mm.: kummius, jatko-opiskelijan tukeminen, kannattajajäsenyys, erilaisen lahjan antaminen, lahjoittaminen ja vapaaehtoistyö. Katso tukikeinot tästä linkistä.

Haasteemme lähtee sähköisesti alla lueteltujen yritysten henkilökunnalle:

Mainostoimisto Satumaa
Aucor
Twisted Films
Luovia
Hungry
Revolver

Toivomme, että haastetut yritykset haastaisivat edelleen seuraavan viiden yrityksen henkilökunnan mukaan auttamaan.

Haastamme myös muut n. tuhat blogimme kuukausilukijaa käyttämään "viidakkorumpua", ja haastamaan tuttujaan ja ystäviään mukaan. Tavoitteena on tuplata kummilasten määrä kesän 2010 aikana.

Kiitos avustanne.

Jari, VIIDAKKORUMPU

1. huhtikuuta 2010

31.3.2010 klo 14.22 - 1.4.2010 klo 05.25

31.3.2010

Klo 14.22 Lääkäriasema Mehiläisen ovi pamahtaa takanani kiinni. Fysioterapia on taas parantanut kroonista selkävikaani asteen parempaan suuntaan. Otan puhelimen taskustani ja huomaan kolme soittopyyntöä. Tiedän, että ne koskevat yhtä haasteellisimmista projekteistamme koskaan.
Klo 14.23 Jään miettimään projektia: Kyseessä on laaja richmediasivusto, jossa on mukana ainakin kuusi eri toimijaa, osa toisistaan tietämättä. Sekä loppuasiakas, että toimisto joka tarjosi työn heille ovat tehneet hommansa niin hyvin kuin voivat, mutta alihankkijoiden suuri määrä ja heidän välisensä tietokatkokset tekevät projektista täydellisen "rikkonaisen puhelimen", jossa kaikki viestit muuttavat matkallaan sisältöä. Se tietää täyttä kaaosta.
Klo 14.26 - 16.15 Selvitin eri toimijoiden kanssa projektin viimeisiä teknisiä toteutuksia, jotta sivusto saadaan valmiiksi ennen pääsiäispyhien deadlinea.
Klo 17.10 Pois toimistolta, koska en ole ehtinyt syömään koko päivänä mitään.
Klo 17.14 Otan jääkaapista aikaisin aamulla tekemäni kulhon, joka sisältää tekemääni marinadia (Garam Masalaa, tuorechiliä, inkivääriä, valkosipulia ja oliiviöljyä) ja kanasuikaleita yhtenä mössönä. Otan myös eilen keittämäni riisin.
Klo 17.15 Levitän kanat marinadipedillä uunikulhoon, jonka lyön kietoilmauuniin 170 asteeseen 10 minuutiksi.
Klo 17.19 Kuullotan tuoreita vihanneksia (tomaatteja, porkkanaa, sipulia ja paprikaa) pannussa, kevyessä rypsiöljyssä. Mmm. Kun olen sen tehnyt, paistan öljyssä myös riisin.
Klo 17.25 Otan uunista kanamarinadin ja lisään sekaan kevyesti paistamani vihannekset. Laitan kulhon 10 minuutiksi uudelleen uuniin.
Klo 17.27 Selvitän puhelimitse kiireisen ja sekavan työprojektin vaiheita tekijöillemme, ja koitan tsempata heitä pitkää yötä varten.
Klo 17.35 Intialainen kanariisivihannespata suomalaissävyin on valmista.
Klo 17.55 - 19.15 Koitan selvitä aivan mahtavan aterian aiheuttamasta euforiasta. Suullinen antini sisältää pelkkiä vokaaleita.
Klo 19.30 Selvittelen kesken jääneitä työasioita ja kuulostelen miten pojilla sujuu.
Klo 20.30 Siirtyminen yläkertaan TV:n pariin.
Klo 23.30 Nukahdus.

1.04.2010

Klo 05.12 Herään. Siirryn alas koneelle, ja katson viestit. Kristian lopettanut työt 03.45! On saanut puuttuvan sovelluksen 85% valmiiksi. Hieno homma. Kristian raukka.
Klo 05.25 Pistän espressot varovasti "tulelle" ettei vaimo rakas heräisi, ja mietin mitä tänään on edessä. Kirjoitan blogiimme miedon Aprillipilan. Hyvää pääsiäistä kaikille!

Jari, VIIDAKKORUMPU

Viidakkorumpu laajenee Venäjälle ja Ruotsiin

Pyydän anteeksi blogissamme useasti kerrottua tarinaa siitä, ettemme halua laajentua ja kasvaa. Nyt tuli eteen sellainen tarjous, että joudumme pyörtämään väitöksemme.

Ruotsalainen sijoitusrypäs Centrum teki tarjouksen, jonka hyväksyimme kuuden kuukauden neuvotteluiden jälkeen. Solmitun kaupan johdosta Centrum sijoittaa Viidakkorumpuun huomattavan summan, ja siirtyy samalla suurosakkaaksi.

Centrumin laajan kontaktiverkoston avulla Viidakkorummun toiminta laajenee alkuvaiheessa Moskovaan, jossa on tarkoitus rekrytoida n. kymmenkunta ammattilaista mukaan Rummun toimintaan. Yhtiömme laskutus- ja henkilöstöhallinto siirtyy kaupan johdosta Tukholmaan. Sivukonttori Turussa Manillan tehdastiloissa kuitenkin säilyy.

Me työtä tekevät osakkaat jatkamme yrityksen päivittäisissä toimissa kuten aiemminkin. Virallinen lehdistötiedote asiasta seuraa tiistaina 6.4.2010. Annan mielelläni lisätietoja puhelimitse (040-827 5658).

Toivottakaa onnea, sillä sitä todella tarvitsemme.

Jari, Kristian, Rani, Pera ja Jukka
Viidakkorumpu Oy

EDIT: