28. joulukuuta 2010

Web developer, päästä meidät pahasta!

Web developer - päästä meidät pahasta.
  • Olet mukava ja pidät työstäsi :) 
  • Olet myös utelias uusista tekniikoista ja mahdollisuuksista
  • Osaat koostaa samantasoisia verkkosivustoja, joita olemme jo tehneet
  • Pystyt toteuttamaan sivun leiskasta valmiiksi
  • Osaat Javascriptiä ja hallitset esim. jQuery -käytön
  • Hallitset sivustoihin ja hakukoneisiin liittyvät optimoinnit
  • Olet selvästi "Php+Sql -mies/nainen", mutta tuttua lienee myös Flash + Action Script 3
  • Ja olet ehtinyt tonkimaan Facebook-tuotantojakin
Soita 040-827 5658 ja kysele. Meilaa hakemuksesi jari(at)viidakkorumpu.fi ja kerro siinä palkkatoiveesi. Sopivin saa paikan heti.

Ai niin: vinkkaaja saa palkkion, jos vinkattava palkataan :)

EDIT: Nyt myös "The Official" remix täällä.

---

Viidakkorumpu on vuonna 2006 perustettu, digitaaliseen mediaan tuotantoa sekä uudenlaista markkinointia tekevä, omatuntotalouteen uskova yritys. Toimimme Turussa, Aurajoen rannalla, Manillan tehtaassa.

Meitä on nyt 3,5 työntekijää ja etsimme perustaitavaa ja mukavaa
web developeria jakamaan työtaakkaamme verkkotuotannoissa. Mielenkiintomme suuntautuu jatkossa painavammin myös mobiililaitteisiin tehtäviin tuotantoihin, mutta tähän asti olemme tehneet mm. tällaisia töitä asiakkaillemme: http://viidakkorummutus.blogspot.com/

27. joulukuuta 2010

Tiedoksi, palaamme normaaliin työaikaan


Tiedoksi asiakkaillemme ja kumppaneillemme.

Vuosi 2011 lähtee Viidakkorummussa käyntiin jarrua painaen. Osa tekijöistämme on joutunut venymään jopa yli 12 tuntisiin työpäiviin/-öihin sekä viikonlopputöihin. Niiden aika on nyt ohi.

1.1.2011 siirrymme toimistoaikaan: Työaikamme on jatkossa MA-PE klo 8-17 välinen aika (8-16 / 9-17).

Se tietää projektien tuotantoaikojen suhteen lievää venymistä, mutta parempi niin kuin paha burn out tekijöille. Sitä paitsi tuotantonopeutemme on aina ollut huima, joten nyt palaamme normaaliin tahtiin.

Päätökseen liittyen etsimme yritykseemme web developeria, joka kykenee tuottamaan leiskoista tällaisia töitä. Tarkempi rekrytointihakemus pamahtaa liveksi blogiimme viikon sisällä.

Jos siis et itse ole moinen, mutta tiedät jonkun meille sopivan, saat vinkkipalkkion mikäli henkilö palkataan Viidakkorumpuun.

Rennompaa tekemistä ja elämää vuonna 2011.

t. Viidakkorummun apinat

25. joulukuuta 2010

Top 4 iPad sovellukset (kokemus ensimmäiset 48 tuntia)


Flipboard

- Kerää yhteen, käyttäjän omaksi lehdeksi Facebookin, Google Readerin, Twitterin sekä kymmeniä kuuluisia aikakausilehtiä ja verkkouutispalveluita eri aloilta. Aina päivitetty "aamulehti" sipaisun päässä.




booxTV HD

- TV iPadissa. Näyttää YLEn kaikki tv-ohjelmat suorana sekä nauhoitettuna ohjelmia kaikista suomikanavista.


TuneIn Radio

- "Kaikki" radiokanavat maailmalta. Kaikki. Ja hienosti kategorisoituna.

Amazon Kindle

- Amazonin Kindle -lukija ja kirjakauppa iPadissa.



 Jätin pois perussuositut: Facebookin, Twitterin, Skypen, Spotifyn jne. YLEn Areena ei vielä näy iPad-koossa, vaan feikkituplana.

Jari, VIIDAKKORUMPU

22. joulukuuta 2010

Kaurismäkeläistä Joulua!


Suuuuuuuuret kiitokset kaikille asiakkaillemme, kumppaneillemme ja verkostomme porukalle tästä vuodesta, ja hyvää Joulua ja vuotta 2011. (Kiva.orgin joululainat ja -kortit löydätte täältä.)

Sivumme löydätte täältä. Työlistamme löydätte täältä. Blogimme (jossa jo olette) löytyy uudelleen täältä ja Facebook, Twitter, Foursquare ja oma kauppamme löytyvät myös.


Toivovat Jari, Rani, Jukka ja Lauri (Itä-Suomessa etänä, ei näy kuvassa), eli Viidakkorumpu 2.0

14. joulukuuta 2010

Se toinen tapa johtaa yritystä

Tiedän, menee ihan Alf Rehniksi, mutta se on totta. Kaikki yritykset, joiden kanssa olen ollut 20 vuoden aikana yhteistyössä, ovat viisaita ja järkeviä. Yksikään niistä ei ole noussut erikoiseen menestykseen. Osa jopa kuoli.

Niitä kaikkia yhdistää se, että ne nojaavat hyviksi kirjoitettuihin oppeihin ja esimerkkeihin. Kuulut taloustaitajat, markkinointigurut ja muut keräävät riveissä pölyä yritysten johtohenkilöiden kirjahyllyissä.

Yrityksiä johdetaan tiukalla kulu- ja seurantapolitiikalla, johon kuuluvat taloudenvalvontaohjelmistot, projektiseurannat, työaikaskannerit, jne. Kaikki kulkevat myyntijengi vahvasti muita osastoja edellä.

Olisiko myös toinen tapa? Luottamus ja kipinöivyys.
  • Firman juhlat, joissa saisi mm. polttaa kaikki henkilövalvontakortit. 
  • Jokainen hoitaisi työnsä, muttei olisi työaikaa. Lusmut saisivat kenkää (sillä todellinen vapaus maksaa).
  • Jokaviikkoisten myynti- ja strategiakokousten sijaan koko firman ideointi-iltoja, joissa saisi heittää ilmoille myös alan ulkopuolisia ideoita.
  • Pohdintaporukoita, joissa mietitään esim. miksi tietokone- ja konsolipeliteollisuus on jo kymmenkertainen verrattuna elokuva- ja musiikkiviihteen aloihin, Android ohittaa tulevaisuudessa suosituimpana käyttöjärjestelmänä Windowsin ja miksi emme vieläkään ole Kuussa, saatika Marsissa?
  • Jne.
Tiedän, olen aina tuntenut itseni myynti- ja johtokokouksissa hieman ulkopuoliseksi. Tautini taitaa olla harvinainen, koska en ole tavannut vielä ketään, jonka kanssa voisi kipinöidä laajemmin moisia ajatuksia. Olen jopa hakenut sellaista blogissani.

Tiedän myös sen, että mallillani kaikki voisi päättyä kaaokseen, mutta myös todelliseen hittiin. Rovio Angry Birdseineen on mielestäni samalla polulla.

Tiedän myös ne kymmenet jos- ja muttamiehet, jotka tätäkin kirjoitustani kommentoivat.

Jari, VIIDAKKORUMPU

3. joulukuuta 2010

Mikroyrityksen strategia

Strategiasta puhutaan ylevästi. Sitä tekevät vain ylevät henkilöt ylevissä hirsimökeissä juoden 16 vuotta vanhaa ylevien maiden Lagavulinia.

Pienellä mikroyrityksellä se menee niin, että yksi valvoo muutaman yön juoden halpaa Chang-olutta ja ilahduttaa kaikkia tuttujaan niin kätevästi käsillä olevien sosiaalisten mediakanavien kautta.

Sen jälkeen kun on pari päivää sivallellut itseään henkisellä raipalla ja orjantappurakruunulla, istuu alas koneelle, avaa Keynotin ja kirjoittaa. Kirjoittaa. Kirjoittaa. Kirjoittaa: Roolit, osaamisen keihäänkärjet, opiskelualueet, projektien hallinta, kommunikaatio, kumppanit, hinnoittelu, jne.

Tekee selkoa menneistä vuosista ja kuluvasta. Vetää johtopäätökset. Kirjoittaa tulevasta ja sitä seuraavista. Vetää johtopäätökset. Toimeenpanee Kill Your Darlings -metodin. Lopettaa kirjoittamisen.

Sen jälkeen koko porukalla homma läpi, keskustelua, korjauksia ja lopullinen versio.

Lopullinen suunnitelma (strategia) jaetaan steppeihin ja priorisoidaan sekä roolitetaan. Sen jälkeen rahtikselle porukalla juhlimaan onnistunutta suunnitelmaa. Parin kaljan jälkeen tuntuu siltä kun homma kulkisi autopilotilla.

Sen jälkeen arki, raipat ja orjantappurat. And so it goes again.

Jari, VIIDAKKORUMPU