29. tammikuuta 2011

Viidakkorumpu, Aucor ja Arokki yhteen

(hämmentävä opastaulu Utön yhteysaluksella kertoo kaikkien yhtymisestä yhteen)

Joskus vuonna 2005 piirtelin ruutuvihkoon ajatusta, jossa yhden oven takaa saisi kaikki digipuolen palvelut (kuten Akun Tehtaasta saa kaikki av-palvelut). Nimesin sen silloin "Kylmäksi Ringiksi".

Nyt, lähes kuuden vuoden jälkeen (1.3.2011) siitä tulee totta.

Aucor, ainoa kilpailija, jota on tullut vakaasti seurattua oman firman kehittämisen ohella, astuu pöytineen ja koneineen Manillan tiloihimme (kilpailijan kanssa on parempi hieroa nenää nenällä kuin nyrkillä tai sanoilla). Lisäksi mukaan liittyy Arokki Productions.

Viidakkorummun, Aucorin, Arokin ja BSP Median myötä 230m2:n tehdastilamme palvelee "kaikissa" digipuolen palveluissa:

Verkkosivustot
Flashtuotannot ja -animaatiot
Facebook-kampanjat ja sovellukset
Muut ns. sosiaalisten kanavien palvelut
Googlekampanjat, -optimoinnit
Videokuvaus ja äänet
Graafinen sekä käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilituotannot (tosin vielä opetteluasteella)
Jne.

Lienee järkevää puhua siis tästä lähtien, ei Manillan Tehtaasta, vaan Manillan Digitehtaasta.
To be continued...

Jari, VIIDAKKORUMPU

21. tammikuuta 2011

Eero tulee, oletko valmis?

 (Eero ja dorkat lasit, kuten hän itse kuvansa on nimennyt)

Hän on Eero Louhenperä 33v., uusi Viidakkorumpulainen. Rumpukielellä puhumme uudesta apinasta liukuhihnalle viss!

Eero on meitä fiksumpi (kuka nyt tyhmempää palkkaisi?) ja asiantuntemukseltaan sekä kokemukseltaan verkko-/nettiasioiden pro, eli bittihommissa mies on ollut aina viimevuosituhannelta asti. Miehen toimenkuva on viime vuodet ollut: it-konsulttiasiantuntijaprojektinvetäjäselvitysmieskoodaritekijänäkijä, eli ihan perussettiä.

Pääkaupunkiseudulta ponnistava mies on liukastellut Itä-Suomen kautta itsensä Raumalle, josta vaimonsa työn takia suorittaa ensimmäiset kuukaudet hommansa Rummulle 78% etänä. Eero syöksyy ensimmäiseen projektiinsa heti viikon päästä.

Eeron lisäksi saimme yllättävänkin tasokkaita hakemuksia, joista kaksi päätyy alihankintarenkaaseemme hetimiten. Itse asiassa pohjoisen pro, Pete, tekee jo ensimmäistä prokkistaan täyttä pahkaa. Siitä lisää hetken päästä.

Toivotamme Eeron ja muut perkeleen iloisina apinalaumaamme: Teitä on odotettu.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Keski-ikäinen kapinallinen Satumaassa

Yksi minun ja monen muun arvostamista nykyajattelijoista on Alf Rehn. Siitä todistuksena hänet valittiin juuri vuoden puhujaksi Suomessa.

Tässä Alf on Satumaan Helsingin toimistossa puhumassa "järkeviä" (sori). (Ja Facebookkia ja muita uusia nerokkaita kanavia varten, jotka eivät näytä upotettuja videoita, tässä suora linkki).

Jos kiinnostaa asioiden kyseenalaistaminen ja sen mekaniikka, tilaa ja lue Alfin uusin kirja.


Alf Rehn from Mr Bisnesmies on Vimeo.

Jari, VIIDAKKORUMPU

19. tammikuuta 2011

Te mukavat, tulkaa meille Manillaan!


Manillan upeat tilamme Aurajokirannassa ovat meille yksin vähän turhankin upeita.

Tähän asti meille on seuraa pitäneet "kierofilmin pojat", jotka nyt siirtyvät omiin tiloihinsa alakertaan, ja näin ollen 230m2 & 6m korkea tilamme kaipaa lisää väkeä.

Tilaa olisi useammallekin henkilölle. Vuokra on henkilöperusteinen ja on heilunut 230€ - 280€/hlö välillä. Se sitten sisältääkin kaiken (siivous, netti, jne.).

Otahan yhteyttä jos olet kiinnostunut: 040-827 5658/ Jari

Jari, VIIDAKKORUMPU

14. tammikuuta 2011

Enbuske buskee asiaa

On aikaa siitä, milloin on tullut törmättyä niin tärkeään näkökulmaan, että se pitää jakaa. Nyt tuli. Tuomas Enbusken blogikirjoitus on kuin omasta päästä, vaan parempi.

"Kahdeksan tunnin työpäivä oli tavoitteena demareiden Forssan ohjelmassa vuonna 1903. Maailma oli tuolloin täysin toisenlainen ja suurin osa työstä mekaanista suorittamista. Työn tuottavuus on kasvanut tuosta ajasta moninkertaiseksi. 

On käsittämätöntä hölmöyttä, että edelleen yrittämme täyttää tuota kahdeksaa tuntia. Jos marsilaiset joku yö abduktoisivat joka kolmannen suomalaisen virkamiehen, eivätkä nämä enää saapuisi työpaikalleen, huomaisiko kukaan eroa? Tottahan se on; työelämä on nykyään naurettavan helppoa, kuten elämä muutenkin."

Jari, VIIDAKKORUMPU

9. tammikuuta 2011

Miten tv-sarja tekee haavan Amazonin ja iTunesin maineeseen?

Maailmassa on alle kymmenen hyvää tv-sarjaa. Niiden kärkiporukkaan kohosi alkutalvesta 2010 katsomani HBO:n Treme. Aina välillä muistan, että sarjan loistavaksi kehuttu Soundtrack pitää ostaa. Sepä vaan ei ollutkaan helppoa.

Ensin Googleen, kuten 93% suomalaisista tekee.


Napunapu, ja Tremesivu tarjoaa valmista linkkiä mp3-kaupastaan sekä iTunesiin että Amazoniin. Ostamaan!


Ensin iTunes, klik! WTF? FKN APPLE. Oh well, Amazoniin voi aina luottaa...



Sieltähän se! 1-click! Äh, pitää ladata erillinen Amazon mp3-latain, että levyn saa itselleen. Done! Nyt music, maestros!


WTF, part II????

Soundtrack jäi haaveeksi, sillä kolmeen vuoteen en ole CD-levyjä tai muuta fyysisiä esineitä ostanut. 

Minulla Suomessa ei siis ole laillista keinoa ostaa ko. tuotetta johtuen jättiyritysten käsittämättömistä rajoitteista, oikeuskiistoista jne. Globaali talous ja maailma. Pah!

Nyt vaan odottelen, että joku aulis jenkki panee levyn torrenttina aidolle globaalille radalle. True 1 click dat, sanoisi yhtä Tremen muusikoista näyttelevä, The Wire -tv-sarjassakin loistanut Wendell Pierce.

Jari, VIIDAKKORUMPU

3. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, 2-0 vai 1-1?


Aloitetaan vuosi pyörtämällä pyhä v. 2005 tehty päätös: Emme kasva. Paskat. Miksi emme kasvaisi, jos se on orgaanista ja järkevää?

Liian pienenä on turhauttavaa huiskia. Joko olet 120% täynnä työtä tai "väärin täynnä työtä". Sillä tarkoitan sisäistä työtasapainoa.

Pienenpienessä yrityksessä joku kuormittuu yli äyräidensä siksi, että musta kissa kulki tikkaiden ali heitellen suolaa vasemman olkansa yli Venusplaneetan gammasäteilyn voimassa.

Kun niin tapahtuu, kaikkia vituttaa. Muita siksi kun yksi tekee paljon, ja yhtä siksi kun muut eivät tee niin paljoa. Siksi haemme nyt balanssia lisähenkilöllä. ZZ Top on hyvä trio, mutta nelihenkisiä menestyneitä rockpumppuja on tuhatkertaisesti enemmän.

Osulaakin miettiessä (v. 2008-2011) olemme muutaman vuoden kuvitelleet, että tuossahan se menee ja kötkii muiden ohessa itsensä valmiiksi ja valloittaa maailman. Ei mene ja ei kötki. Eli lähdemme hakemaan rahoitusta sitä varten. Siitä piti tulla pienyritysten markkinointikanava, ja siitä tulee sekin, mutta lisäksi myös kaikkien yritysten globaali markkinointityökalukanavapakki (nälkä tosiaan kasvoi Osulaa tehdessä).

Eli pitkästä aikaa kuljetaan eteenpäin realismiohjauksella, ei toivolla ja uskomuksilla. Työtä riittää, eli ongelmat ovat vain positiivisia ja suhteellisen helposti ratkaistavissa.

Meille vuosi 2011 tulee siis olemaan 2-0 voitto edellisestä, ei 1-1 tasapeli. Oikein tehtyä vuotta 2011 kaikille työmme viistämille - ja muillekin toki!

Jari, VIIDAKKORUMPU