27. huhtikuuta 2011

Viidakkorumpu suosittelee

Game of Thrones, tv- ja kirjasarja



Ensimmäiset kaksi jaksoa katsottu HBO:n suursatsausta, Game of Thronesia, ja vakuuttavaa jälkeä ovat taas HBO:lla tehneet. Kirjasarjankin ostin juuri Kindle-storesta hintaan alle 20 eurolla. Suomeksi kirjat kulkevat nimellä Tulen ja Jään Laulu. Jos pidät hyvästä fantasiasta ja megaluokan draamoista, katso tämä.

The Video Cookbook, iPhone ja iPad -sovellus



Jos pidät ruuanlaitosta ja olet kyllästynyt pölyttyviin reseptikirjoihisi, tässä 2010-luvun pelastus. The Video Cookbook sisältää jo nyt 120 maukasta reseptiä videona, step-by-step -ohjeina ja kaiken huipuksi saat jokaisesta reseptistä valmiin kauppalistan kätevästi vaikkapa sähköpostiisi. Nam.


TV on the Radio, yhtye


(Heidän uusin levynsä, paras tähän asti, on myös "elokuva".)

Brooklynin sulatusuunipojat, eli Tv on the Radio, kokkaa musiikkinsa rockista, elektrosta, soulista, bluesista, etnomusasta ja vaikka mistä. Tuotokset avautuvat hiljaisella tulella, mutta kuten hiljaisen tulen tuotokset aina, maistuu niin perhanan hyvälle musiikin ystävän sydämeen.

Beastie Boys - Hot sauce commitee -levy


Old school funk & rap. Sitten Public Enemyn parhaiden päivien ei ole perse keikkunut tähän malliin. Koko levy superkova.

Treme, season 1 soundtrack



Parasta New Orleans -musaa koskaan. Amazonista tai iTunesista saat koko setin. Katso myös tv-sarja.

Kaikesta hyvästä viihteestä huolimatta, muistakaa toki myös ulkoilla. Suomi herää juuri nyt.

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

21. huhtikuuta 2011

Oravan laulu



Hienoa kevättä ja pääsiäistä kaikille tällä upealla Oravan laululla hienosta Miesten vuoro -dokumentista (tässä vielä suora linkki FB:a varten: http://youtu.be/MogYd840Wcg).

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

19. huhtikuuta 2011

Intersport vai Nordstrom?

Kevät tuli ja piti saada tossut. Oli kaunis ilma, niin kävelimme Aurajokirantaa Intersportiin, Turun keskustan ainoaan urheilukauppaan.

Löytyi yhdet koon 47 1/3 tossut, Adidas Superstarit, hinta 69€. Olivat liian pienet.

Kun olin nuorempi, ja tossut tehtiin aikuiseen tapaan, riitti koko 46. Kiinatuotantokaudella tarvitsen koon 48. Tekevätkö pienet kädet siis pienempää jälkeä?

Kävelimme kotiin, jossa kirjoitin googleen sneakers ja löysin kaksi hyvää koontiverkkokauppaa:

Shoes.com ilmoittaa heti, että olen Suomesta ja vaihtaa valuutat euroiksi sekä erottelee pois sellaiset kaupat, jotka eivät toimita tuotteita Suomeen. Shopstyle.comissa pitää itse älytä valita otsikosta International shipping. Pieni suuri ero.

Molemmissa voi valita koot, värit, valmistajat jne., joten rajauksien jälkeen minulle tarjotaan muutamaa sataa tossua. Päätän kuitenkin päätyä tällaisena puolirokkarina vanhoihin suosikkeihini, Converse-tossuihin.

Keräämästäni wishlist-listauksesta huomaan, että halvimmat hinnat ovat suurella ja suositulla Nordstrom -kaupalla. (Eli Shoes tai Shopstyle eivät ole integroineet rajapintojaan ko. kauppoihin niin, että voisin oikeasti ostaa tuotteet jommasta kummasta). Pitää siis kulkea Nordstromin omaan kauppaan.

 Sama homma - automaattinen tunnistus missä olen.

 Selkeät valintarajaukset. Ohessa koon 14 Converset.

Jessus noita hintoja? 22€. Thaihinnat.

11 minuuttia myöhemmin olen tilannut kahdet Converset: nahkaiset valkoiset ja kuvan halpistarjoukset. Yhteishinta 66€ + kaikki muut kulut päälle 30€.

Sillä saan tuotteet suoraan kotiini 5-10 arkipäivässä, en joudu itse juoksemaan tullissa tai postissa, enkä säätämään lähettifirmojen 1980-luvun sääntöviidakoissa (mm. Fedexin to-del-la työläs rumba).

Intersport? Who needs them?

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

13. huhtikuuta 2011

Paska nykyteknologia, yritysten säästösairauden oire 1


Yamahan kotiteatterisarja, 3 kk ikäinen, ei enää virrat kytkeydy päälle

Yamaha YHT-S400 firmware update -tehdään niin, että lataat, jahka sen ensin USA:n Yamaha-sivuilta löydät, wav-tiedoston, jonka poltat cd-r:lle. Kytket optisella kaapelilla, (Huom! Vain optinen kaapeli kelpaa, ei HDMI), Yamaha -kaiutinkeskusyksikön ja DVD/CD -playerin, Playstation 3 ei kelpaa (kokeiltu 6 tuntia). Soitat firmwaren audio-cd:nä keskusyksikölle ja seuraat sen keskusyksikön näytön ohjeita.

Huoltoon, koska Pleikkari siis ei kelpaa. Kahden tunnin puhelinrumban tulos:

"Eikö sulla oo toista cd-soitinta?"
"Niin, missä on optinen ulostulo...ei ole. Moi."



Topfield CRC-2400 HD-digiboksi, 4kk:n ikäinen. Paska.

Täyspaska. Kun toimii, hyvä kuva.

Hardware-vika: Kosketusvika HDMI-liitännässä, joka katkoo yskäisystä tv:n ja boksin välisen yhteyden.

Software-vika: Mm. viikottainen nauhoitus YLE:n kanavista aiheuttaa 327 haamuohjelmaa kiintolevylle, eli yksi Kovan Lain viikottaisnauhoitus tekee kiintolevyn täyteen 1-300 minuuttia pitkiä Kova Laki -haamukopioita.

Bonus: Topfield varustaa virtalähteensä halvalla "anturilla", joka vuoden takuuajan jälkeen aiheuttaa mm. kuvan pikselöintiä. Jos he käyttäisivät 2 senttiä kalliimpaa anturia, vikaa ei ilmenisi.

Jne.

Vittu

Kansalainen käyttää päiviä näihin ja vastaaviin vikoihin joka vuosi.

Laskin nopeasti, että ylläoleviin mulla on mennyt 40 tuntia vittumaista tappeluaikaa. Jos ajatellaan työtuntini maksavan 89€, se tekee yli 3500 euroa. Sillä saisin aika monta kaiutinta ja digiboksia.

Jos kaikki Topfieldin virtalähteiden anturivikojen selvitysajat ynnättäisiin työaikana pelkästään Suomessa yhteen, sillä saisi varmaan ostettua Topfieldin firman.

Vaimo vieressä sanoi, että jos hän olisi yksin, hänellä ei olisi virkkuukoukkuja teknisempiä laitteita mahdollisuutta omistaa.

Hyvä johtoryhmät! Hyvä hallitukset!

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

8. huhtikuuta 2011

Nopea verkkopalvelu tekee kaupan

Olen vuosia harrastanut testiostoja yritysten verkkopalveluiden kautta: autokaupat, pankit, vakuutuslaitokset, parturit, vaateliikkeet, jne. Tulokset ovat vaihdelleet säälittävästä hävettävän säälittävyyden -tasoon.

On faktaa, että valtaosa kaupoista tehdään verkosta. Miksi ravata, kun voi verkossa tavata? 

Kuitenkin Suomessa palvelu verkon yli (oli se puhelin- tai tietoverkko) on kivikautista.

Yritykset ovat tehostaneet toimensa niin, että palvelu on poistettu. On kuitenkin eri asia poistaa palvelu kivijalkatiloista kuin verkosta. Ihan mielelläni olen ei-palveluasiakas kivijalan sisällä, mutta verkossa vaadin sitä heti.

Kuka tykkää puhelimen palveluroboteista: Paina 1, laske tuhanteen? Ei kukaan. Kuka pitää siitä, että tarjouspyyntöön ei saa lainkaan vastausta, tai että se tulee viikkoja kaupanteon jälkeen? Ei kukaan.

Kysymys kuuluu, koska tämä ymmärretään yritysten johtoryhmissä ja hallituksissa?

Esimerkkejä

Pari esimerkkiä. Toinen on vuodelta 2008 ja toinen muutaman viikon takaa.

1)
Tilasin vuonna 2008 Jenkki-Amazonista valokuvakirjoja suuren kasan. Kuitti tilauksesta tuli heti sähköpostiini ja tieto paketin lähtemisestä seuraavana päivänä. Viikon päästä noudin tilaukseni postista. Säkki jossa kirjat olivat, oli kuitenkin kastunut lentokoneen ruumassa ja kirjat olivat kelvottomat. Prrkle ja koneelle. Vihainen kirje Amazonille - mitä nyt tehdään? 35 sekuntia ja kone päästi plim -äänen. Amazonin virkailija kirjoitti henk. koht. takaisin ja pyysi anteeksi huonoa pakkausta. Kirjeen lopussa oli lause, joka teki minusta kanta-asiakkaan vuosiksi:

Uusi paremmin pakattu lähetyksenne on jo matkalla. Vanhat voitte pitää. Toivottavasti tämä korvaa murheenne.

Mitä tein? Tilasin heti 200 dollarilla lisää tavaraa, ja olen tehnyt sitä siitä asti. Huom! Tuo oli vuonna 2008.

2)
Kyselin 3 vkoa sitten henkivakuutuksia itselle ja vaimolle. Laitoin pyynnöt verkkopalveluiden kautta Tapiolaan ja Nordeaan yhteyshenkilöllemme (Nordeassa ovat kaikki lainamme ja vakuutuksemme). Tapiolasta soitettiin runsaan vuorokauden päästä ja palveltiin hyvin. Tarjous tuli s-postiin päivä siitä.

Nordeasta en kuullut mitään viikkoon, kunnes yhteyshenkilömme kertoi, että oli nykyään eri konttorissa ja välittänyt tietomme toiselle. Muutama päivä siitä tämä toinen otti s-postitse yhteyttä ja kertoi kirjeessään, että nämä asiat kuuluvat konttorissamme herra x:lle. ?????? Mitä minä sillä tiedolla teen?  Vielä en ole kuullut herra x:stä.

Facebookkiin tälläsin kokemukseni eilen. Tuttu kysyi, voisiko Mandatumin virkailija soittaa aamuysiltä? Sanoin kyllä ja puhelimeni soi 9.03. Ystävällinen palvelu, haastattelu puhelimessa ja allekirjoitus-sopimukset postiin het perään. Kaupat tulivat 22 minuutissa.

Palveluissa on eroa. Toiset tekevät kauppaa, toiset kuolevat, oli kuinka hienot verkkosivut tai ei.

EDIT: Tänään Nordean "henkimaailman" (sic!) asioista vastaava johtaja soitti ja pyysi tarkasti tarinan selostuksen läpi. Hän lupasi setviä että asiat paranee jatkossa. Propsit Nordealle SoMe-maailman seuraamisesta!

EDIT: Kalajoen Mikko vetää yhtä köyttä kanssani uudessa blogikirjoituksessaan.

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

6. huhtikuuta 2011

Toimiston Muusa


Fingerporista juuri luin taiteilijayhdistyksen vuosikirjasta Naiset muusina, mutta nyt oli pakko esitellä toimistomme aito Muusa, Länsi-Göötanmaan pystykorva. (Kuvassa taka-alalla lymyää Muusan Master, Arokin Esa).

Muusan toimenkuviin tulevat ainakin aluksi kuulumaan työtestauksen vingunta, leiskojen läähätys ja nappisilmillä sieluun poraaminen.

Jari, VIIDAKKORUMPU

1. huhtikuuta 2011

Viidakkorummusta myös puolue


Perussuomalaisten menestyksestä innostuneena aiomme luoda Suomeen Viidakkorumpu -nimisen puolueen.

Eli jos haluat että meistä tulee puolue, voit kirjoituttaa nimesi listaan täällä toimistollamme (Läntinen rantakatu 55, Turku) ja saat samalla aivopesun ja sumpit.

Tässä vaiheessa on vielä aikaista pureutua ohjelmaamme tarkemmin koska puoluettakaan ei vielä ole, mutta lupaamme, että ainakin sieltä löytyy:

Ihmiskunnan muutto asteroideille, tämä kuula on jo tuhottu. Aurinko- ja tuulivoimatkaan eivät saa ahenita idiootteja kääntämään joulikulutustaan hyviin asioihin, vaan he sotivat ja ahmivat lisää valtaa sekä rahaa.


Muuton väliajaksi:
- Ilta-Sanomien ja -Lehden otsikkomainokset keltaisella värillä keltaiselle paperille.

- Kauppojen kassoille pussinpakkaajat. Vittu kun saa suoritua S- ja K-duopolille viimeisiä eurojaan maksaessaan vielä yltiomaanisella urheilusuorituksella pussien pakkaamisesta alle 20 sekunnin, ennen kuin kauppojen äititäti polkaisee ne Niemelän perheen 22 kassillista perheostoksia sun tavaroidesi päälle.

- Pienyrittäjät erotetaan valtion nimeämistä pienyrityksistä. Pienyrittäjä on alle 5 henkilöä, ei alle 50! Oikeille pienyrittäjille pienyrittäjien maksut ja verot, eikä mitkään Nokia -kokoluokan velvoitteet!

- Käännetään Mari Kiviniemi takaisin Matti Vanhaseksi. Tuo naisversio Matista on jotenkin vielä jäykempi.

- 95 E 10 -bensa palautetaan takaisin Alkoon Sorbukseksi. Menekki on suurempi = enemmän verotuloja.

- Vähennetään kuntia nykyisestä 248 855:sta yhteen. Suomi on yhtä takapajuista heimoa. No ehkä saamelaisille ja ns. uloimmille rantaruostalaisille omat kuntansa. "Veljeskansojamme" Unkaria tai Turkkia ei hyväksytä Suomen kunniksi.

- Kyseenalaistetaan Piin likiarvo -sana. Eihän se ole likelläkään!

- Johan af Grahnista tehdään Suomen Evankelilais-Luterilaisen Kirkon varjo-arkkipiispa. Näin saadaan kirkkoonkin elämää (sellaista keskiaikaista eloa ja juonittelua). P.S. En tunne miestä, mutta voisin kuvitella kirkkoihin myös hienoja sinisiä valotehosteita.

- Työikää supistetaan keskeltä, elämän kiireisimmältä jaksolta. Jahka on maksanut asuntolainansa, saa omine rahoineen kiertää tätä tuhoutuvaa palloa ja ottaa Marsiin matkakuvia ja -muistoja. Tuo Maaihmisten Nomadi-, eli kiertojakso määritellään enimmillään 25-45 vuoden mittaiseksi.

Toki olisi vielä monenmontaa listattavaa, mutta kyllä noillakin yhteen eduskunnan syysistuntoon eloa saadaan.

Tervetuloa meille. Tervetuloa puolueeseen.

Jari, Viidakkorumpu 2.0