20. heinäkuuta 2011

Vanhojen julkaisujärjestelmien tuki loppui - avoimet järjestelmät nyt käytössä

Viidakkorumpu on keväästä 2011 tehnyt asiakkaidensa sivut avoimen lähdekoodin järjestelmien avulla, pääosin WordPressillä. Vanhojen julkaisujärjestelmien tuki loppui kesäkuuhun 2011.

Miksi?

Ajoimme kaksi kertaa samaan miinaan.

Kun aloitimme vuonna 2006, yksi osakkaistamme oli Kristian Närhi, jolla oli "mukanaan" oma julkaisujärjestelmänsä Portalmaker. Sillä tehtiinkin ensimmäiset 1,5-2 vuotta asiakasprojekteja. Niitä olivat mm. Aker Yards, Timberwise, jne.

Vuonna 2008 mukaamme liittyi Jukka Kokko, joka toi "mukanaan" pienemmän, nopeamman ja ketterämmän Sitemaker -järjestelmänsä. Sillä taottiinkin sitten aina vuoden 2010 loppuun asti kaikki asiakas-sivustot.

Jo vuonna 2010 Kristian päätti lähteä meiltä projektipäällikyyttä opettelemaan ja Jukka kaipasi isomman firman turvaa alkuvuodesta 2011.

Tällöin viimeistään meille konkretisoitui se, ettei koskaan olisi pitänyt tehdä asiakasprojekteja "yhden miehen julkaisujärjestelmän" avulla. Olisi pitänyt luottaa avoimiin teknologioihin jo aiemmin.

Nimittäin emme osaa kehittää asiakkaitamme sivuja enää kuin pienemmillä fiksauksilla. Kaikki suuremmat muutokset vaatisivat pääkehittäjän aikaa, ja sitä ei saa, koska miehet ovat jo muualla.

Nyt kerrommekin julkisesti, ettemme tue enää Portalmaker emmekä Sitemaker -sivustoja. Voimme tehdä tapauskohtaisesti vain pieniä, lähinnä graafisia korjauksia.

Nyt

Oppia ikä kaikki. Nyt kun asiakas saa meiltä sivut, jotka on tuotettu "open source" -tekniikoilla, hän ja me emme jää koskaan pulaan. Niihin löytyy tekijöitä ympäri maailman. Lisäksi ne kehittyvät lukuisten kehittäjien avulla koko ajan paremmiksi, jopa huimaa vauhtia.

Eli jos haluat Portalmaker tai Sitemaker -sivustoosi muutoksia. Voit lähettää meille sähköpostitse pyynnön ja välitämme tiedon tekijöille. Jos tiedät itsekin mistä heidät tavoittaa, suosittelemme ottamaan heihin suoraan yhteyttä.

Hyvää kesän jatkoa, t.

VIIDAKKORUMPU 2.0


13. heinäkuuta 2011

Onnellisia töitä?

Kesällä aivot poistavat menneen puolivuoden työajan kuonaa. Kaikki se stressin aikaansaama nokittelu, alituinen kiire ja ilottomuus valuu ulos tehdäkseen tilaa taas syksyllä saapuvalle samanmoiselle saastalle.

Yrittäminen on parhaimmillaan parasta, mutta kädet sydämille: Kenellä on ollut iloa tehdä mukavien asiakkaiden kanssa paineettomasti onnelista työtä? Harvassa olette. Usein me kaikki vaan suoritamme eteenpäin, jotta seuraava palkka tulisi.

Itse olemme koittaneet ratkoa tätä ikuisuuspulmaa skaalamalla toimintaa alemmas, pienemmäksi. Silloin ei tarvitse tehdä niin paljon, niin nopeasti. Riittää se aika elämiseenkin.

En kyllä tiedä onko tämäkään hyvä. Kun on pienempi, yrityksen kassassa on vähemmän rahaa ja se huolettaa hulluna: Selvitäänkö ensi kuusta?

Asiaa ei yhtään auta monen suuremman laskunmaksutapa pienille: Kaksi kuukautta myöhässä ei ole enää poikkeus. Kenen kassa kestää moista?

Voi kun saisi useammin tehdä onnellisia töitä. Sellaisia, josta oma ja vastapuoli on ylpeä ja iloinen - etuoikeutettu - päästäkseen edes tekemään moista. Meille on suotu niitä viiden vuoden aikana muutama. Ja ne menestyvät ja tuottavat asiakkailleen eniten myös hyötyä.

Lähdettäisiin (taas) siitä, että suunnitellaan kunnolla: Briljantti idea ja riittävä suunnittelu sekä materiaalien tekoaika. Sen jälkeen vasta katsotaan, koska olisi mahdollista saada valmista. Hyvin tehtyä. Valmista.

Pienellä lämmöllä ja riittävällä ajalla saa aina parasta sekä maukkainta ruokaa.

EDIT:


Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0