11. helmikuuta 2008

Täällä afrikkalaisen puun alla.


"Afrikassa on sanonta, että suurten päätösten edellä pitää mennä puun alle. Pitää pysähtyä."

Olen viime päivät kuunnellut Mikko Kuustosen tuotantoa. Toisella korvalla olen kyllä aina seurannut tuota "Leppävirran hyvää tekevää intiaania", koska hän on tuntunut fiksulta ja humaanilta veikolta. Ja kyllähän laajasta musiikillisesta tuotannostaankin helmiä löytyy, mutta kiinnostavan musiikin tai muun taiteen takaa pitää aina löytyä persoona jota kunnioittaa. Mikon juontama, TV2:ltä tuleva Mansikkapaikka on hyvä esimerkki ohjelmasta jota vain Kuustonen voi vetää: vahvasti hidas, rennon runollinen, maanläheinen ja rehellinen.

Nyt tuotantonsa ohella löysin miehen takaa yrityksenkin, Hidas Oy:n (yllätys, yllätys!), ja jutun Talouselämästä, vaikka lieneekin vain raapaisu. Eli kyseessä on ”lempeää asenneopetusta” liike-elämään. Sellaisia ei ole koskaan liikaa.

Afrikkalaisen sanonnan ”pysähtyminen” on kyllä totta. Omassa päässäkin on pyörähtänyt ainakin kolme täysin uutta yritysideaa ja kymmenisen palvelusivustoa sen jälkeen kun yrittämisen alkupaniikki ja perustoimintojen opettelujakso olivat ohi. Ennen, vanhassa työelämässä, sitä vain suoritti kuukausipalkkansa eteen koska juuri muuhun ei aikaa saati paloa ollut.

Räntämäen lyhimmältä aasinsillalta on helppo nähdä, että Suomi tuskin tajuaa mitä juuri nyt on tapahtumassa. Se jokin on paljon mullistavampaa kuin ”eläkepommi” tai SDP:n uusi puheenjohtaja. Itsekin kuulen tai törmään joka viikko kavereihin tai tuttuihin jotka etsivät "jotakin". Puun alla on juuri nyt tunkua.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti