8. kesäkuuta 2011

Yritysmuutosten jälkeen - kuolema ei tullut taaskaan

Kevään aikana koimme oikeastaan kaikki pahimmat muutokset mitä yritys voi kohdata: henkilövaihdoksia, toimitilan ja työkalujen vaihdot sekä suurimman asiakkaan 90% menetyksen, jonka työt tekivät liikevaihdostamme noin 50%. Rehellisesti luulin vielä maaliskuussa, että nyt tuli kuolo. Eipä tullut, taaskaan.

Olimme nimittäin samassa tilanteessa vuonna 2007 lopussa, kun silloinen suurin asiakkaamme (joka toi myös n. 50% liikevaihdostamme) sai oman osastonsa kuntoon. Luulin silloinkin lopun tulleen, kunnes vanha työtuttuni siirtyi erään toimiston digivetäjäksi, ja he korvasivat edellisen suurasiakkaamme.



Monimediatalomme (Vanha Roccan talo Aurajokirannassa) yritykset tukevat toinen toisiaan, eli antavat työtä. Jokainen täällä olevista yrityksistä on hieman erilainen, joten homma pelaa. Lisäksi viereisestä talosta löytyy uusin kumppanimme, mainostoimisto 4ulottuvuutta, joka palkkasi entisen työtutun digipuolen vetäjäkseen, ja ensimmäinen yhteinen (suuri) projektimme startannee loppukesästä.


Suurin ponnistuksemme kuitenkin on ollut oma palvelumme Osula, jota tehdään parhaillaan. Se on siis edullinen paikallinen mainoskanava yrityksille (ja kuluttajille ilmainen). Siellä mainokset osuvat vain heille, ketkä sitä haluavat (siitä nimi Osula).

Osula on kuitenkin toisen yritykseni, Pikku Apurin, ensimmäinen palvelu. Se ei siis ole Viidakkorummun tuote. Yritän saada Osulasta toisen kivijalan Viidakkorummun rinnalle. On riski toimia vain yhden varassa, kuten asiakasmuutoksistakin on huomannut.

Olemme kuitenkin toimineet koko ajan niiden periaatteiden varassa, mitä alussa sovimme: rehellisyys, avoimuus, suoruus ja muiden auttaminen. Siksi ei tunnu pahalta peilin edessä.

Lomalla luin upean kirjan yrittämisestä nimeltään Rework. Siinä v.1999 USA:ssa aloittaneet yrittäjät kertoivat sen Viidakkorummun tarinan, jota kohti itsekin olen alusta asti pyrkinyt. He ovat jo perillä, meillä on vielä matkaa jäljellä.

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti