16. marraskuuta 2009

Kansanedustajat "tukevat" yrittäjyyttä

Ei jumalauta - mitä näiden ns.edustajiemme päässä oikein liikkuu? Ei mitään. Alla olevat on napattu Talouselämän jutusta 16.11.

"Koska Suomi tarvitsee yrittäjyyttä, tulee maahan uusi verotilijärjestelmä, joka tiukentaa yrittäjän maksuaikataulua. Lisäksi verottaja rankaisee yrittäjää laiminlyönneistä kovalla kädellä ja nopeasti. Jos yrittäjä ilmoittaa veronsa liian myöhään, tulee myöhästymismaksua 20 prosenttia, vaikka vero maksettaisiin ajoissa. Jos vero maksetaan liian myöhään, tulee päälle 11,5 prosentin veronkorotus.
Myöhästynyt ilmoitus ja maksu yhdessä poikivat siis 31,5 prosentin sakon. Verottaja itse maksaa veronpalautukselle korkoa 2,5 prosenttia."

"Koska Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä, yrittää valtiovarainministeriö torpata kaikin keinoin työ- ja elinkeinoministeriön ehdottaman verokannustimen, joka tukisi uusiin yrityksiin tehtäviä riskisijoituksia. Aloittavien yritysten rahoitus on ollut suuri ongelma Suomessa, koska pääomasijoittajatkin ovat keskittyneet lähinnä keskisuuriin yrityksiin."

"Koska Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä, on eduskunta päättänyt, että pk-yritykset joutuvat rahoittamaan Ylen toimintaa pakollisella mediamaksulla, vaikka yrityksessä tehtäisiinkin töitä eikä katsottaisi televisiota.
Koska Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä, ei hallitus huomioinut yrittäjien toivetta tappiollisten yritysten maksuvalmiuden parantamiseksi verojärjestelmää muuttamalla. Sen sijaan yrittäjiä kaipaavassa maassa keskustellaan kovasti pääomatuloverotuksen kiristämisestä. Ainakin yrittäjien verovapaat osingot pitäisi kuulemma panna kuriin."

"Myös suuret yritykset pitävät yrittäjyyttä erittäin tärkeänä, koska hyvät alihankkijat tuovat nopeutta, osaamista ja joustoa toimintaan. Koska pienet yritykset ovat tärkeitä suurille, suuret yritykset ovat alkaneet maksaa myöhässä laskujaan pienille alihankkijoilleen. Ovatpa jotkut suuret yritykset ilmoittaneet pidentävänsä maksuaikoja yksipuolisella sopimuksella."

"Koska Suomi tarvitsee yrittäjyyttä, ei yrittäjien edunajaja Suomen Yrittäjät pääse edes työmarkkinapöytään keskustelemaan palkoista ja muista työehtosopimuksen kohdista."

"Koska yrittäjyys on erittäin tärkeää, kysyy mediakin mieluiten yrittäjiä koskevista asioista mielipiteen EK:lta tai SAK:lta. Monet toimittajat eivät edes tiedä, missä Suomen Yrittäjät pitää majaansa."

Kun siis seuraavan kerran kuulet poliittisen puheen yrittäjyyden tärkeydestä, älä poista varmistinta, mutta muista kuitenkin nauraa hyvälle huumorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti