Niitä kaikkia yhdistää se, että ne nojaavat hyviksi kirjoitettuihin oppeihin ja esimerkkeihin. Kuulut taloustaitajat, markkinointigurut ja muut keräävät riveissä pölyä yritysten johtohenkilöiden kirjahyllyissä.
Yrityksiä johdetaan tiukalla kulu- ja seurantapolitiikalla, johon kuuluvat taloudenvalvontaohjelmistot, projektiseurannat, työaikaskannerit, jne. Kaikki kulkevat myyntijengi vahvasti muita osastoja edellä.
Olisiko myös toinen tapa? Luottamus ja kipinöivyys.
- Firman juhlat, joissa saisi mm. polttaa kaikki henkilövalvontakortit.
- Jokainen hoitaisi työnsä, muttei olisi työaikaa. Lusmut saisivat kenkää (sillä todellinen vapaus maksaa).
- Jokaviikkoisten myynti- ja strategiakokousten sijaan koko firman ideointi-iltoja, joissa saisi heittää ilmoille myös alan ulkopuolisia ideoita.
- Pohdintaporukoita, joissa mietitään esim. miksi tietokone- ja konsolipeliteollisuus on jo kymmenkertainen verrattuna elokuva- ja musiikkiviihteen aloihin, Android ohittaa tulevaisuudessa suosituimpana käyttöjärjestelmänä Windowsin ja miksi emme vieläkään ole Kuussa, saatika Marsissa?
- Jne.
Tiedän myös sen, että mallillani kaikki voisi päättyä kaaokseen, mutta myös todelliseen hittiin. Rovio Angry Birdseineen on mielestäni samalla polulla.
Tiedän myös ne kymmenet jos- ja muttamiehet, jotka tätäkin kirjoitustani kommentoivat.
Jari, VIIDAKKORUMPU
Hei Jari, lukaisepa Ricardo Semlerin "Maverick: The Success Story Behind the World's Most Unusual Workplace" sekä "The Seven-Day Weekend: Changing the Way Work Works" kun ehdit.
VastaaPoistaSemlerin SEMCO on mielenkiintoinen Brasilialainen yritys jonka johtamisessa on kyseenalaistettu näitä "perinteisiä oppeja" jo vuosikymmeniä.
Kiitos Jussi vinkistä. Etsinpä opuksen käsiini :)
VastaaPoista