24. elokuuta 2011

Ei ole olemassa mitään etätyötä

Niinpä tietysti. Aikeeni oli kirjoittaa etätyöstä, mutta kollega Janne ehti ensin ja kertoikin kaikki perusasiat.


16.9. on kansallinen etätyöpäivä. Omalla alallamme, pienessä internetyrityksessä, ei ole etätyötä, on vain työtä ja vapaata. Tietokone on saanut vierelleen iPhonen, iPadin ja kasan upeita sovelluksia, joiden avulla kaikki hoituu missä vain.

Viidakkorumpu kuuluu kaikkialta

Itse teen töitä kotonani, kahviloissa, ravintoloissa ja vaikka Korppoolaismäellä. Lisäksi työskentelen kaukomökillämme Hua Hinissa, Thaimaassa. Rani tekee työnsä Nummen kaupunginosassa, omassa Repunpäässään. Lisäksi hän työskentelee mökillään Vehmaalla. Eero työskentelee Raumalla, missä vaimonsa hoitaa opettajan virkaansa. Lauri asuu ja työskentelee Joensuussa, Säätytalon uumenissa, joen varrella.

Sosiaaliset apinat

Syy kokoontua toimistolle on puhtaasti sosiaalinen. Kun työskentelee pitkään yksin, jo lähikaupan mummot pelottavat tullessaan vastaan. Ihminen on sosiaalinen eläin (aina joskus). Ja vielä ainakin fyysiset palaverit, asiakkaan kanssa tai ilman, ovat tuloksellisempia kuin virtuaalisellaiset.

Silti olemme miettineet toimiston funktiota. Voimmehan me kokoontua missä vain: Kodeissa tai muualla. Jos it-palvelut ovat jo pilvissä, miksei toimistokin voi olla siellä?

Tai sitten voimme kokoontua Turun Hubiin? Mutta siitä lisää vähän ajan päästä.

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

3 kommenttia:

  1. Koitin kommentoida jo aikaisemmin, mutta koira söi eväät. ;)

    Hyvä kirjoitus, Jari, ja samoilla linjoilla mennään. Ajattelitko alkaa sitten kehittelemään Hubi-ratkaisua Turkuun?

    VastaaPoista
  2. Jeps ja thanks! Olen jo mukana sen Hubin ydinpoppoossa, eli juu.

    VastaaPoista