16. elokuuta 2011

The Pönöttäjät

Eräässä virkistävässä uudessa hankkeessa, johon syöksyin juuri mukaan kaikki puuhapetterit ja -paulat ovat 20 ja 30 something -porukkaa. Siellä puhutaan avoimesti "The Pönöttäjistä".

The Pönöttäjä on aina vallitsevaan ympäristöönsä nähden jotenkin liian kireän oloinen mutta omasta mielestään tuiki tärkeä. Hän korostaa usein auraansa saataviinsa nähden sikakalliilla ja isolla kulkuneuvolla, maalla ja merellä.

Työprojekteissa The Pönöttäjä on mahdoton vastus, jopa omalle firmalleenkin. Kaiken pitää mennä hänen linjojensa mukaisesti, muu ei käy.

Mikä ajaa meitä Pönöttäjiksi? Ja miksi? 

Liika "kermapersekerhoilu" lienee eräs iso syy. Tiedättehän sellaiset seisomabileet, joissa ihmiset pitävät sampanjalasejaan yhtä höllästi kuin suustaan ulos tulevaa puhetta. Koulumme myös korostaa turhantärkeää kirjaviisautta oman ajattelun sijaan.

Mistä The Pönöttäjä sitten tietää itse Pönöttävänsä? 

Ehkäpä siitä, että hänelle myhäillään, ei naureta, hän saa liian vähän grillikutsuja vaivannäköönsä nähden ja puhelimitse hän saa usein kuulla tuttavien menevän Kokkolaan juuri ensi viikonloppuna.

Ei siis kannata Pönöttää, sillä Pönöttäjistä ei pidä edes vierus-Pönöttäjä. Jos huomenna maailmassa räjähtäisi äänetön ja näkymätön pönötyspanos, joka hävittäisi - zap! - kaikki The Pönöttäjät, olisi tämä pallo varmaan parempi pallo kaikille.

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti