15. toukokuuta 2007

Levyjä

DVD-vinkeistä muistin, että levyvinkkejä on tullut markkinoitua kuukausia sitten. Viime aikoina soittimeen ovat juuttuneet mm. seuraavat tuotokset:

Tuomo - My thing
- Suomipoijjaan Soulia isolla ässällä. Ei hävetä yhtään, kun sanon että CurtisMayfieldStevieWonder sentään! Kuunnelkaa nyt ihmeessä kotimaista musiikkia, joka olisi ISO juttu ympäri maailman jos täällä osattaisi viedä musiikkia tehokkaammin ulos maasta. Ainoa miinus tulee ehkä hiukan liiankin hiotusta soundista. Tätä ääntä ja bändin kykyä olisi nauttinut ihan raakanakin. Tuomon OmaTila on täällä.

Mavis Staples - We'll never turn back
- Ja mennään sitten Soulin alkupurolle. Idoli, Ry Cooder, on tuottanut, koonnut bändin, ja soittaa mukana Maviksen uutuudella, jossa kerrataan, että eipä sieltä 60-luvulta olla loppujen lopuksi vielä pitkälle tultu, mitä tulee rasismiin. Jo ekan raidan groove vetää vetreämätöntä (!) varsinaissuomalaista lonkkaa tavan takaa. Maviksen, vaan ei taviksen sivut löytyvät täältä.

MrNorth - Fear & Desire
- Irkkubändi, joka asustaa nyt Nykissä. Jos pitää U2-maisesta musasta, pitää tästä. Uut(u)ukainen älppy on täydellinen, ei huonoa joukossa. Näistä pojista kuulee vielä moni muukin. Tsekkaa.

The Nightwatchman - One man revolution
- RATM:sta ja Audioslavesta tuttu kitaristiaktivisti, Tom Morello, takertui akustiseen, knippasi mikin päälle, ja tekaisi parhaan low-fi albumin sitten Brucen Nebraskan. Barrikadeille polttopullot pullollaan, ja vittuillaan kaikille suuremmille. Juuri näin.

Soulsavers - It's not how far you fall, it's how far you land
- Mr. Mark Lanegan otti ja meni englantilaisten konepopparien mukaan, ja laulaa tällä lätyskällä kahdeksan sen kymmenestä biisistä, ja nostaa bändin keskinkertaisuudesta pimeään Arizonalaiseen hylättyyn taloon, jossa vanha verho heiluu hiljaa ikkunassa kun auki jäänyt lahonnut ovi paukkuu tuulen mukana karmeihin. Karmivaa ihanuutta, taas. Kuunnelkaa kaikki Laneganin omatkin levyt! Sielunpelastajista lisää täällä.

Keep on groovin´

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti