22. elokuuta 2007

Anna unen olla silmässä.

Taas tulee kirjoitettua "ei-töistä", mutta *kele kun ei jaksa vaahdota siitä mitä jo tekee päiväsaikaan.

Tulipa taasen törmättyä yhteen ideaan, josta voi vielä tulla varteenotettava järjestö tänä kiiru-kiirumpi-kiiruin -aikana. Tanskalainen B-samfundet on jo usean tuhannen jäsenen järjestö, joka koettaa antaa tasapuolisuuden ääntä kaikille vuorokausirytmiläisille. Eli kaapista voivat tulla ulos mm. aamu-uniset. Pointti on vahva. Miksi elää samaa rytmiä aikana jolloin monia töitä voi tehdä koska vaan, missä vaan:

- Me elämme yhä niin kuin yhdeksästä viiteen olisi ainut tapa tehdä työtä. Kukonlaulun aikaan heräävien ajatellaan kuuluvan yhteiskunnassa jonkinlaiseen eliittiin siitä huolimatta, että päivän työt hoidetaan usein tietokoneen ääressä ja voidaan tehdä mihin aikaan vain, sanoo Ruotsin B-samfundetia johtava Urban Grotherus.

Varapuheenjohtaja Erika Augustinsson on samaa mieltä.

- Varhain herääminen on jäänne maatalousyhteiskunnasta, jossa oli huolehdittava eläimistä ja toisaalta myös käytettävä hyväksi valoisa päiväaika. Siirtymä maatalousyhteiskunnasta globaaliin tietoyhteiskuntaan, jossa on sähkö ja suhteellisen vähän lehmiä, on ikään kuin jäänyt huomaamatta.

Lainaukset digitodaysta, kiitokset.

Tsemppiä - itse olen tosin jo usein klo 5.10 työn touhussa. Minä taas en pysty enää mihinkään klo 17 jälkeen.

Jari, VIIDAKKORUMPU
"lievän suuruuden alarajoilla"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti