25. syyskuuta 2008
Auta auttamaan. Google rahoittaa.
Googlen uusi 10 to the 100 -projekti on superhyvä. Yhtiön kymmenennen vuoden kunniaksi haetaan lopuksi viisi valittua, mahdollisimman montaa ihmistä hyödyttävää ideaa, jotka saavat 10 miljoonan dollarin rahoituksen. Kuka vaan saa osallistua, aikaa on vain lokakuun 20. päivään asti. Good luck.
Jari, VIIDAKKORUMPU
24. syyskuuta 2008
Windows haastaa Applen - mainonnassa
Tiedätte varmaan Applen loistavat MAC/PC -mainokset.
Microsoftkin tietää, ja iskee nyt takaisin. Seinfeld ja Gates aloittivat kampanjan kahdella perusmainoksellaan, mutta nyt seuraa Crispin Porter + Bogunskyn varsinainen kampanja. Se johtaa sivustolle, jonne kerätään ihmisten ilmoituksia siitä että "on PC".
Eli Microsoft yrittää kääntää "I'm a PC" -hokeman positiiviseksi. No, Vistan pakkokäyttäjänä (tuli HP:n läppärin mukana, eikä sitä saa pois koska ko. laitteen ajurit eivät tue esim. vanhempaa XP:tä) en koe ihan noin suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta.
Itse asiassa kaikki nykyteknologia on ihan paskaa. Laitteet eivät kestä, ja vielä pahempaa, kukaan ei hoida tukiasioita enää millään tavoin - kuluttaja jää yksin. Terveisiä vaan Soneralle, TomTomille, HP:lle ja muille roistoille!
Jari, VIIDAKKORUMPU
Googlen puhelin, G1
Tekoälyyn matkalla oleva Google julkaisi eilen oman puhelimensa, joka tottelee nimeä G1.
Puhelimesta löytyy kaikki mitä Apple iPhonestakin, mutta eri versioina. Parasta siinä kuitenkin on liukukannen alta esiin tuleva qwerty -näppäimistö.
Teknisesti laitteesta löytyy siis:
- 3.17 tuuman kosketusnäyttö, joka toistaa 65 000 väriä ja on tarkkuudeltaan 480 x 320 pikseliä.
- Puhelin kooltaan noin 11.7 senttimetriä pitkä, 5 senttiä leveä ja 1.6 senttiä paksu.
- 3.1 megapikselin kamera,
- WiFi, HSDPA, GPS, Google Maps, Android Market, YouTube ja Amazon MP3 Store, microSD-muistikorttipaikka. Puhelimen mukana toimitetaan yhden gigan kortti.
Yhdysvalloissa sitä myy vain T-Mobile. Euroopan versiosta ei ole tietoja.
Noh, VR:n väellä on jo iPhonet. Enää puuttuu se, että Telia-Sonera osaisi siirtää kohta 2 vkoa myöhässä olevat liittymät ... Kuka kuiskasi Danske Bank?
Jari, VIIDAKKORUMPU
23. syyskuuta 2008
Suomi on Googlelandia
Hesarissa oli taas sunnuntaina (21.9.) mielenkiintoinen juttu koskien Googlea. Ei mitään uutta, mutta kannattaa lukaista.
Itseäni ei ainakaan vielä haittaa että ”joku tietää mitä teen netissä, ja käyttää sitä mainostamiseen”, mutta ymmärrän monen huolen. Ko. jutun pelottavin kohta on ehdottomasti se, että joku voi todellakin kaapata Googlen jos tahtoa ja rahaa riittää, ja käyttää tietoja johonkin ihan muuhun kuin mainostamiseen.
Googlen oma tavoitehan on tekoäly, kone, joka tietää maailmasta hyvin paljon detaljiasioita. Ehkä jonain päivän sen voi kytkeä aivoihinsa toimivaksi jatkeeksi, esim. kk-maksua vastaan, ja ihastuttaa kanssakävijöitä verrattomilla knoppitiedoilla?
Jari, VIIDAKKORUMPU
16. syyskuuta 2008
Kilpinen hyökkää johtoon
– Johtamisen painopiste on ollut kulujen karsimisessa, sillä sellun hintahan on suunnilleen aina sama, Kilpinen sanoo.
Suomeen ei Kilpisen mukaan ole syntynyt johtamiskulttuuria, eikä täällä ole tajuttu panostaa innovaatioon eikä palvelutuotantoon.
Kilpisen mukaan suomalaisen johtamisen ytimessä on henkinen tai todellinen kellokortti ja se on ihan päin prinkkalaa.
– Perinteinen kellokorttijohtaja on palkannut käsiä tekemään koneita. Viesti ulospäin on ollut, että meillä on hyvä tuote, perkele.
Tämän päivän johtajan tehtävä ei ole repiä työntekijästä irti mahdollisimman paljon aikaa. Osaamisjohtaja palkkaa aivoja tuottamaan innovaatioita ja palveluita. Johtajan tehtävä on myydä yrityksen strategia omille ihmisille.
– Sillä tavoin työntekijä saa syyn olla luova. Ja syyn pysyä firmassa, Kilpinen sanoo.
Työntekijät haluavat tuntea, että tässä firmassa voi toteuttaa itseään ja samalla palvella jotain suurempaa tarkoitusta. Johtamisen pitäisi muuttua välittämiseksi.
– Joku Juuso Walden piti huolta työntekijöistään. Nyt suomalaisfirmoissa on viimeiset kymmenen vuotta mietitty, miten ihmisistä päästään eroon, Kilpinen täräyttää.
Aika kovaa, mutta ei varmaan ihan väärää tekstiä.
Jari, VIIDAKKORUMPU
Deep deep Wallet Street
Tulihan se todistettua: talous ei voi jatkuvasti kasvaa. WTC raapaisi vain pintaa mutta ahneus söi kapitalistin märän unen – sisältä päin. Tuhannet Wall Streetin pankkiirit nettosivat miljoonia antamalla yrityksille ja yksityisille provisiopalkka-ahneudessaan lainoja joita ei olisi saanut antaa. Nyt he ovat häipyneet vastailemasta kiperiin kysymyksiin. On aika vakuuttelun, rauhoittelun, ja odottelun…kunnes dominopelin seuraava palikka kellahtaa.
Miten sitten meillä? Olemmeko etämätä? Joutuuko nyt myymään CrossCountrySportBackSedanin
Miten se Kokoomuksen uusi vaalislogan menikään…”Kaikkien kuntien tekevät ihmiset liittykää yhteen”.
Eilisen Wall Streetin jysäyksen jälkeen voisi myös virkkoa: ”Se kuka kuuseen kurkottaa, se Kataiseen kapsahtaa”.
Jari, VIIDAKKORUMPU
12. syyskuuta 2008
Teleste MyCast
Asiakas: Teleste/ Mainostoimisto Satumaa
Työ: MyCast -tuoteperheen esittelysivusto
Projektin kesto VR:n osalta: n. 2,5 viikkoa
Mehukas yhteistyömme jatkui Telesten ja Satumaan kanssa Tel-esteen tulevan ykköstuoteperheen esittelysivuston muodossa. Satumaa teki taas hyvää jälkeä, joten emme voineet jäädä Pekkaa, Ristoa tai Rebekkaa pahemmaksi. Rani ähelsi muutoksien ristitulessa meille taas hienon referenssin!
7. syyskuuta 2008
Randy Pauschin viimeinen luento
HS:n uusimman kuukausiliitteen pikku-uutisissa oli mielenkiintoinen juttu. 47-vuotias amerikkalainen professori Randy Pausch piti viime vuonna, syyskuun 18 päivänä, The Last Lecture – nimellä tunnetun luennon. Nimi johtui siitä, että miehellä oli jo tuolloin kymmeniä kasvaimia mm. maksassaan, ja huippulääkärit antoivat joitakin kuukausia elinaikaa.
Luento tuli miehen mieleen, kun hän mietti että: "what wisdom would you try to impart to the world if you knew it was your last chance?", eli mitä haluaisit mailman kuulevan, jos sinulla olisi viimeinen mahdollisuus se antaa/ pitää?
Lopputuloksen näette ja kuulette tästä, kelatkaa 2,10" alusta pois, kohtaan, jossa hänen hyvä ystävänsä ja kollegansa toivottaa miehen lavalle. Esitys kestää yli 1,5 tuntia, mutta on sen väärti.
Carpe diem.
Jari, VIIDAKKORUMPU
3. syyskuuta 2008
Carrotmob
Loistava. Simppeli. Tehokas....ja todellinen Win-Win-Win. Katsokaa tästä video mistä puhun, ja liittykää mukaan Suomen organisaatioon täällä. Ja täällä Turun seudulla oleskelevat, jotka ehkä haluaisitte mukaan "Turun alueen iskuun", laittakaa kommenttia. Olisiko meistä suomalaisista tekemään sama pienessä mittakaavassa, missä nuo jenkkitarmonpesät ovat jo onnistuneet?
Ja kas, idean isä on jo ehtinyt kiittää Suomen aktiivista aloittajapoppoota!
Jari,VIIDAKKORUMPU
2. syyskuuta 2008
Toinen Viidakkorummun oma palvelu tulossa
Sitkeästi sitä taantumaa tai lamaa tänne Suomeenkin yritetään saada. ”Negatiivista viidakkorumpua” pärisyttää maan koko mediakenttä. On se kumma jollei vähemmästäkin pelottelusta kansa käperry sikiöasentoon.
Täytyy itsekin todeta, että verrattuna esim. viime kesän jälkeiseen aikaan, Rummussakin on ollut hitusen hiljaisempaa. Tosin mehän elämme kumppanuus-suhteista, jolloin kumppanin ahdinko tuntuu välittömästi tuotantojemme hiljentymisenä. Ja toisaalta joka kerta kun olen hiljaisuutta ihmetellyt, ovat seuraavan viikon jälkeen työlistaukset olleet kuukaudeksi täynnä.
Rennon työtahdin aikana on hyvä kehittää omia palveluita eteenpäin, joista seuraavana pukkaamme (mielestäni) kruunujalokivemme ulos. Kyseessä on palvelu, joka perustuu siihen, että suurinta osaa kaupunkilaisista ärsyttää yli kaiken järisyttävästi kasvanut roskamainospostin määrä, joka kolahtaa luukusta kotiemme lattioille – pyytämättä/ sille lupaa antamatta. Paljon puhuttiin viime vuodet kohdennetuista mainoksista, mutta konkretiaa ei ainakaan kuluttajapuolella ole sille näkynyt. Onko se kohdennettua, jos joku nappaa rekisteristä x nimeni, ja aloittaa typerän kirjeensä etunimelläni? Kohdennettua ja oikein olisi se, että saisin itse päättää mitä vastaanotan.
Koetamme saada sen tehtyä, verkkopalveluna totta kai. Mutta palataan asiaan muutaman viikon sisällä.
Jari, VIIDAKKORUMPU
1. syyskuuta 2008
Maanantaihattu?
Jari, VIIDAKKORUMPU
Pieni on uusi iso
Muuttomme liittyy siihen, että ajattelemme vaimoni kanssa elämämme jaksoina. Nyt käynnistyy nuoruuden ja nousukauden jälkeinen kolmas jakso, joka on nauttiminen, ja takaisin antaminen - hyvän kierrättäminen. Siihen liittyen poistimme 40 % tavaroistamme eri tahoille (hyväntekeväisyys, myynti ja kaatopaikka). Nyt olo on puhdas, on todella uuden alku.
Pienuuden ajatuksella valitsimme myös uuden kotimme. Monihan ostaa tai rakentaa valtavia linnoja ja omakotipalatseja pelloille ja metsiin. Me ostimme sopivan kaupunkiasunnon jokivarresta. Se seuraa pienempään kääntymisen esimerkkiä, joka alkoi jo vaihtaessamme oikean henkilöautomme (s)Marttiin.Kauppakin löytyy talon alakerrasta, josta voi ostaa tarpeensa sitä mukaa kun tarvitsee (pienet lähikaupat rulettavat!).
Samaa ajatusta sivuaa pintapuolisesti myös uusimman Imagen juttu, josta otsikkokin on pöllitty. Ilmastonmuutos ja keskituloinen yltäkylläisyys, sekä oivallus siitä, että hyvällä työnteolla saa vain lisää työtä, käännyttävät nyt ihmisiä ihan koko Euroopan taholla uuteen suuntaan: pikkuautojen myynti lisääntyy hurjaa vauhtia, kuin myös siirtyminen suurista yrityksistä pienempiin, tai jopa yksityisyrittäjyyteen. Vähempi on stressittömämpää ja sympaattista. Kiva katsoa mihin moinen kehitys suuremmassa mittakaavassa johtaa. Ehkä koko yhteiskuntamme jämähtäneine valtarakennelmineen pitäisi uudistaa vastaamaan uuden maailman tarpeita?
Jari, VIIDAKKORUMPU