13. marraskuuta 2008

Hyvää musiikkia syksyyn

On taas aika kurkata iPodin syövereihin, ja tuoda julki muutama kohde jotka ovat bitteinä pyörineet viime ajat kilpailijoitaan voimakkaammin:

David Byrne & Brian Eno: Everything that happens will happen today

Upeaa gospelpoppia, jossa on hieno fiilis ja sanoma. Sopii loistavasti kävelyyn syys-sateisella Aurajokirannalla ja kaikkeen muuhunkin. Herrojen fanit pitävät varmasti. Nerojahan nuo.


Busta Rhymes: Total devastation (The Best of Busta Rhymes)

Dreadlockin dreadlock-otetta! Tätä pitää kuunnella kovaa. Erityisen hyvin se sopii iltahumalan alkuvalmisteluihin, lenkkeilyyn ja remontointiin. Kuten Public Enemyn parhaat, mutta aavistuksen kuitenkin heikompi.


Stephanie McKay: Irtobiisit, Oxygen ja Fiya

Jumangegga, kun Kanadan ihme olisi saanut tällaisia lisää kakkoslevylleen. Ihan tajutonta jälkeä ja joka tapauksessa hyvä alku uralle.

B.B. King: Irtopala, See that my grave is kept clean

Vanha setä saa 85-vuotiaana vielä vanhemman sedän (Blind Lemon Jefferson) biisin täyteen kukoistukseensa. BB muuten antoi 85v. synttärilupauksen vaimolleen: Lupasi kiertää maailmaa enää alle 200 päivää vuodessa! Ei liene ihme, että miehellä on jotain 1263 lasta ja Uruguayn populaation verran lastenlapsia.

Jukka Perko & Mikko Kuustonen: Profeetta

Mietiskelyyn, uinumiseen ja syksymöllöttämiseen. Perustuu löyhästi Kahlil Gibranin hienoon opukseen. Syvällistä, jos pystyy mentaalisesti käsittelemään Kuustosta ;)

Lopuksi ihan vaan perushavainto: Hyvä dub, vanha reggae ja ska ovat kaikki ihan liian aliarvostettua musiikkia :)

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti