8. kesäkuuta 2009

Direct anus

Harvoin on tullut testattua ja törmättyä yhtä suureen huijarifirmaan kuin Directa. Otin omalle Pikku Apuri -yritykselleni kokeeksi Directan yhteystietopaketin, kun ystävällinen puhelinmyyjä kertoi "ettei firman nimen ilmoittaminen heidän palvelussaan kustanna kuin xx euroa. Palkinnoksi saat vielä pari ruotsinlaivamatkaakin." Ko. myyjä ei koskaan maininnut että jokainen kontakti heidän sivujensa kautta maksaa erikseen!

Nyt tuli lasku ensimmäiseltä vuodelta = 410,82euroa!!!!!!!!!!!

Tässä on pari tosipaskaa juttua:

1. Kukaan ei ole minulle soittanut tahi meilaillut Directan palvelun kautta
2. Tarjoan itse hakukonemarkkinointia ja näen tilastoista, ettei palvelun kautta olla tultu edes www.pikkuapuri.fi -sivuille
3. Ja tietenkin se, ettei myyjä koskaan maininnut tuota kontaktihinnaltaan maailman kalleinta välityspalkkiota kun myi yhteystietopaketin
4. Palvelua ei katkaistu, vaikka sen jo alkuvuodesta puhelimitse ilmoitin lopettavani

Eivät Suomen Yrittäjät syyttä suotta moista toimijaa rosikseen ole viemässä (alla). Varokaa siis yritystä siellä kentällä.

-----

Yrittäjien ongelmat Directa Oy:n kanssa jatkuvat

Suomen Yrittäjät on viime keväästä alkaen saanut yli tuhat yhteydenottoa yrittäjiltä, jotka ovat kokeneet tulleensa harhaanjohdetuiksi Directan toimesta. Julkisuudessa asiaa on käsitelty laajalti. MTV3 uutisoi 26.8.2008, että poliisi on aloittanut esitutkinnan hakemisto- ja yhteystietopalveluja tarjoavan Directan toiminnasta. MTV:n uutisen mukaan nettiluetteloyhtiö Directaa epäillään törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Yli 200 yrittäjää on tehnyt Directan toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Directaa koskevia yhteydenottoja tulee edelleen kymmeniä päivässä puhelimitse, sähköpostilla ja tavallisella postilla. Suomen Yrittäjien jäsenten neuvontapalvelu on tästä syystä ruuhkautunut eikä kaikille kysyjille ole ehditty vastata.

Palvellakseen jäseniään Suomen Yrittäjät on avannut Directa-aiheiset erikoissivut, joilla annetaan toimintaohjeita eri tilanteisiin silloin, kun yrittäjä kokee tulleensa harhaanjohdetuksi ja haluaa reklamoida saamastaan laskusta ja/tai päättää sopimuksensa Directan kanssa.

Directa ilmoittaa internetsivuillaan olevansa suomalainen loppukäyttäjälle maksuttomia hakemisto- ja yhteystietopalveluita tuottava yhtiö. Yhtiön tuoteperheeseen kuuluu muun muassa yrityshakemisto verkossa.

Directa ei ole Suomen Yrittäjien jäsenyritys.

-----

Jari, VIIDAKKORUMPU

2 kommenttia:

  1. Anonyymi9.01

    Surullista luettavaa. Pitäisihän yritysten jo ymmärtää, ettei tällainen peli vetele.

    Pitäisiköhän tässä nyt oikeasti laittaa sellainen wikisivusto pystyyn epäeettisistä yrityksistä – tai vain paskamaisesti toimivista. Ei varmaan menisi edes kunnianloukkauksen piikkiin sellainen "tiedostavien" asiakkaiden, asiakkaiden jotka eivät halua ottaa vastaan paskaa ja vielä santsata kiltisti lisää, musta lista.

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Oon pitkään miettinyt samaa. Ja sellaiselle tosiaan olisi tarvetta.

    VastaaPoista