11. kesäkuuta 2009

Varpaisillaan

Uutisvirta on synkkä: lomautuksia, konkursseja, irtisanomisia, yt-neuvotteluita (eli irtisanomisia). Kyllä moisen huomaa operatiivisessa toiminnassakin. Liiketoiminnan ennustettavuus on meillä Viidakkorummussa juuri nyt n. kuukausi. Muilla, olen kuullut, jopa vain kaksi viikkoa. Ajatelkaas, jos teillä on 88 ihmistä töissä, ja tiedätte 2-4vkoa eteenpäin mitä on luvassa. Ei kiva.

Ja tuo on kaikilla, eli jokainen hiipii sukkasillaan jäällä vanhat rasvamakkarat löllyten. On siis pakko treenata, laihduttaa ja opiskella lisää, jotta Viidakkorumpu on yksi niistä jotka selviävät vastarannalle.

Se tarkoittaa mm. 3D-tekniikoiden ja flashin yhdistämisen opettelua upeiksi sivustoiksi. Tuon taidon lopputuloksena on esimerkiksi tämä hieno Fortumin kampanja. Toinen teko on haalia samaan työtilaan 3D-taitajia, animoinnin mestareita ja video-osaajia. Sekin prosessi on hyvällä mallilla. Kolmas on varautua palkkojen laskemiseen. Enemmän taitavia tekijöitä, vähemmän palkkaa kaikille. Neljäs on siirtyä entistä tarkempaan kassaseurantaan ja -ennakointiin.

Keinoja riittää ja tahtoa piisaa, mutta riittääkö se asiakkaille? Se nähdään syksyllä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti