20. tammikuuta 2010

Yrittäjyydestä tehdään tylsää

Kokemukseni mukaan suomi ja suomalaiset ovat juuri tällaisia, mitä Alf Rehn kolumnissaan kertoo. Juuri tätä yleistä asennetta vastaan perustimme v. 2006 Viidakkorummun. Juuri tuota vastaan pidän blogia ja mesoan Facebookissa myös ihan muista asioista. Juuri tuo on se syy, miksi! 1) Asenne 2) Henki 3) Asenne!


"Juu, juu, yrittäjyyttä tarvitaan. Kuultu on. Juu, juu, tähän pitäisi satsata. Kuultu tämäkin. Joten jätetään tälläinen, ja mennään suoraan asiaan. Suomalainen keskustelu yrittäjyydestä on aivan liian tylsä, ja tämä tekee hallaa maallemme. Se on armottoman, kuolettavan ikävä, niin harmaa että minäkään en sitä jaksa kuunnella. Ja minulle silti maksetaan että jaksaisin välittää… Moni muu maa on ollut juuri tässä, yrittämisen imagon rakentamisessa, huomattavan paljon parempi kuin me, ja me kärsimme nyt tästä."


"Suomessa itse lähestyminen kysymykseen on paljon ryppyotsaisempaa, ja sitä, että jotain tehtäisiin vaan koska se on hauska idea, katsotaan usein epäilevästi. Yrittäjyydestä puhuvat vanhat, valkoiset miehet vakavin ilmein, hillitty solmio kaulassa, harvoin innostunut nuori tai maahan muuttanut erinlainen tekijä (vertaa Ruotsin Bicky Chakraborty, Ayad Al-Saffar tai Salvatore Grimaldi). Ja mistä puhutaan? High-tech, bio-sitäsuntätä, IT-ratkaisut. Ei siinä mitään, hienoja aloja kaikki, mutta ei ne ihan jokaista nuorta sytytä."


"Joten mitä tehdä? Ensinäänkin, väliaikainen kielto nykyiselle keskustelulle. Poliitikot ja laitostuneet virkamiehet voisivat olla vähän aikaa ihan hiljaa, ja kuunnella vaikka nuoria vaihteeksi – silloin ehkä selviäisi nykymenon tehneen sen, että nuoret näkevät yrittäjyyden ikävänä asiana. Nokiaan viittaminen kiellettävä lailla. Uusia, erinäköisiä esimerkkejä kehiin. Media ottakoon oman vastuunsa – tylsille esimerkeille sakkorangaistus.
Itse menen nyt kävelylle, designkauppohin krääsää katsomaan. Lupaan että tuen hauskinta tuotetta jonka löydän."

Minä lupaan ja me vannomme, ettemme koskaan hairahdu tylsyyden poluille.


Viidakkorumpu Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti