25. elokuuta 2010

Ongelma: pienyrittäjän omat työt ja palvelut

Pienyrittäjänä toimiminen on kivaa. Ainoastaan yksi asia mättää jatkuvasti: omien töiden ja palveluiden kehittämiseen ja tekemiseen ei jää aikaa.

Olemme näinä neljänä vuotena koittaneet kaikkea:
- pyhittäneet omille projekteille yhden työpäivän viikossa
- varanneet niitä varten väliviikon
- aikatauluttaneet kesälomasta osan
- jne.

Nyt alan olla vakuuttunut, ettei mikään sisäinen keino toimi. Toisaalta ei sovi valittaa kun asiakastöitä on paljon. Toisaalta taas emme yrityksenä koskaan "pääse omillemme", emmekä pysty fokusoimaan osaamistamme. Jos saisimme palvelumme alkuun ja vauhtiin, voisi se nopeastikin tuottaa palkkojemme verran. Muna-kana -probleemat ovat niitä hankalimpia.

Yksi hyvä puoli asiassa on: palvelumme on muokkautunut, kehittynyt ja parantunut paperilla sen sijaan, että olisimme kolme vuotta sitten julkaisseet raakileen kiireessä.

Keinot?

Vielä tovi sitten kaikki webbialan gurut huusivat ilmaisuuden ja avoimuuden voimaa: kertokaa kaikille, jakakaa ideanne, antakaa kaikki ilmaiseksi. En ole vielä uskaltanut lähteä sille tielle, mutta nyt ollaan kyllä lähellä. Haluan saattaa ideani ihmisille käyttöön. Jos se tuo rahaakin, hienoa.

Eräs käytetyimmistä ratkaisuista on businessenkeli(t). Joku antaa rahoituksen palvelun tuotantoon, ja vie siitä suurimman osuuden vastineeksi. Se houkuttaa kyllä vähiten.

On se kolmaskin vielä. Suuta soukemmalle esim. kuukaudeksi, eli ei tuloja hetkeen. Ei -sanan sanominen on vaan liian hankalaa. Siinä riskeeraa hyvän asiakas-suhteen helposti.

Ongelma harmittaa eritoten, koska ideoita palveluiksi on jonossa, mutta jo tämän ensimmäisen  synnytyksessä on tuskaa. Mikä avuksi?

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti