5. lokakuuta 2010

iJobs, MS Facebook ja erehtymisen ihanuus

On hienoa huomata, että Töiden Terokin, eli Steve Jobs Omppuineen osaa epäonnistua. Olen vannoutunut Macisti, mutta uusi iTunesin sos. med. sov. Ping on ihan susi. Samoin Applen uusi "mainoskanava" iAds tuntuu piiputtavan pahasti. Padistäkään en menisi vannomaan.

Ping on kuin Nokian sovellus keskellä neroutta (iTunes). Se on se isän väkisin jalkapallojoukkueen ensimmäisiin treeneihin käskemä ujo poika. Seisoo takarivissä hiljaa, ja toivoo että kärsimys loppuisi.

iAd taas vaikuttaa olevan puhdasta ahneutta ja suuruudenhulluutta. Apple tahtoo osansa mediaeuroistakin. Itse asiassa 40% osan. Siihen päälle se haluaa myös kontrolloida mainoksien sisältöjä, a-a-a.
iPadkin, vaikka moisen ammattimielessä tulen ostamaan, on Ompputuote, joka ei ole vakuuttanut minua.  Ehkä sen tekee ensi vuonna iPad 2? Pad on kooltaan liian suuri ollakseen kätevä älypuhelintietokonezydeemi ja taas hallittavuudeltaan liian hankalan slikki sämpylä ollakseen tietokone. Lisäksi siitä ei ole hyvä lukea, toisin kuin uudesta Kindlestä, johon olen ollut huisin tyytyväinen.





Apple sattuu olemaan maailman suljetuin yhtiö, joten se EI voi tehdä onnistunutta sosiaalisen median sovellusta tai kontrolloida omaa mainoskanavaa. Laitteiden teossa se on ylivoimainen, softakonsepteissa sekin Nokioituu. Kiva huomata.

Facebookinkin kunnian päivät tuntuvat olevan takana. Mark Zuckerbergin lausunnoista päätellen siitäkään ei tule sitä "suurta hienoa yhtiötä", vaan sekin sortuu ylimielisyyteen ja ei kuuntele käyttäjiään. Saas nähdä mitä David Fincherin uusi leffa tekee Facebookille. Veikkaanpa ettei hyvää.


On lohdullista huomata, nyt kun olemme itsekin lanseeraamassa omaa pientä kanavaamme, Osulaa, että suuressakin maailmassa osataan kämmäillä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti