27. lokakuuta 2006

Subject: voitsä lähettää sen fläsäportaalin ja videokirjaston asap replynä?

Olen ollut mukana IT-alan kuumissa kiemuroissa kohta vuosikymmenen, ja suurin muutos alalla on ehdottomasti vuoden päivät vallinnut olematon aikataulu kaikissa tuotannoissa.

Kyllä minä sen vielä suodatan, että asiakkaan ostaja ei käytä omaa rahaansa vaan edustamansa yrityksen, mutta se, että ei suostuta samalla rahalla tekemään parempaa (loppu)tulosta, sitä en sulata.

Verkko-/ multimediatuotannoissa ei ole viimeisen vuoden aikana tullut tehtyä tai edes nähtyä ainoatakaan tuotantoa, jossa olisi se vaadittu briljantti idea, hiottu graafinen ilme, imevä sisältö ja upea toteutus, puhumattakaan after-sales – hoitamisesta.

Ei siis ole vaikeaa ymmärtää miksi jo kohkataan WEB 2.0 – toteutuksista, WOM-markkinoinnista, Google-optimoinneista ja muista ei-suoraan mainonnallisista keinoista. Jokaisessa ko. osa-alueen tuotannoissa on vielä rauha tehdä, ja laskutuksestakaan ei tarvitse kitistä. Mutta annas olla kun yritysten ostovastaavat ja muut SUV-kuskit pääsevät ed. mainituista asioista jyvälle, aletaan taas painaa viikossa omia juutuubi ja frendster–kopioita kaikille ö-luokan brändeille. Sitten kun sivuilla käy 2-16 kävijää kuukaudessa, vaikka sivuston osoitetta onkin rummutettu paikallislehdessä ja ylämäkipyöräilyn kuntakisoissa, kaikki nuo uudet tuulet ammutaan alas turhana hölynpölynä, ja juostaan takaisin kärkimediajohtajien sponsoroimiin golfkisoihin.

Voi ihmiset, kollegat, mainostajat, markkinoijat, ystävät ja kuluttajat. Tehdään kunnon töitä, arvostetaan oman alansa ammattilaisia, annetaan toisillemme työrauha, ja nostetaan sitä kautta ihqsti tuloksia. Jooko?

Jari, VIIDAKKORUMPU
”…anna hyvän kiertää”

P.S. Mahdottoman teemme heti, ihmeiden tekeminen kestää vähän aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti