10. tammikuuta 2007

iPhone

Pakkohan tähän oli tarttua. On kulunut 2 tuntia Applen keynoten katsomisesta, ja tietotekniset webbisaitit jo julkaisevat "Nokiapuolustusjuttuja" solkenaan (Digitoday, Tietoviikko, jne.). Paljonko pullaa pitää toimittajille rahdata, että saisi asiantuntevaa journalismia Suomeen? Minulle jo tuo Nokian kiertoteitä vastaaminen pikkutekijälle kertoo hädästä. Smartphonemarkkinat ovat 100 miljoonan kokoiset, Nokialla on siitä 40 miljoonaa, Apple haluaa siitä 10 miljoonaa. Veikkaan että saa enemmän.

Kyllähän tuo Suomen johtava saapasfirma on niitä kapuloitaan on saanut maailmalle kylvettyä, lähes 900 miljoonaa, ja ei Apple noita lukuja koskaan uhkaa. Kyse onkin insinööriyden häviöstä. 2110i, E73, N95, jne. jne. vs iPhone. Eikö nimikin jo kerro mistä on kyse. Apple vaan teki sen mitä käyttäjät haluavat: viihdettä ja hyötyä helposti. Totta kai omppu on coolkin. Sitä on kiva omistaa, käyttää ja näyttää, vielä. Katsotaan kun se alkaa tunkea itujaan koteihimme: AppleTv, iTunes, IPhone - iPuke....backlash tulee vielä.

Mutta yhtä se ei muuta: 9.1.2007 oli päivä jolloin luovuin PC-toivosta. Aion monen muun ohella ostaa seuraavaksi Macin jossa on PC-messissä. Ei paljon enää Vistat, Zunet ja Nuukiat kiinnostaa. DisConnecting.

P.S. Jobsin eilinen Keynote ajettuna insinöörimodulaarikonvertterin läpi: http://youtube.com/watch?v=W1kxfG57-_4&mode=related&search=

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti