18. tammikuuta 2007

Maailman ensimmäinen mun blogi

Jari sanoi että ei tässä mitään editoida vaan kirjoitetaan mitä mieleen tulee, noin niinkuin vapaasti assosioimalla. Minun täytyy nyt heti tunnustaa, että tämä teksti on kirjoitettu ensin tekstieditorilla.

Wikipedian mukaan blogeja oli 60 miljoonaa viime marraskuussa. Meitä nahka-apinoita on nyt maapallolla noin 6,5 miljardia, joten noin joka sadas kirjoittaa blogia.
Blogi on siis jonkilainen päiväkirja. Sellaista en ole ikänä kirjoittanut, ja tämä jo aiheuttaa valtavia paineita. Mitä jos minulla ei ole mitään sanottavaa ja koko maailma nauraa päin naamaa? Ja jos löydän jotain sanottavaa niin joku on varmasti jossain blogissa sanonut saman paremmin, 60 miljoona on sellainen tilastollinen tosiasia, jota vastaan on aivan turha alkaa mitään.

Joten taidan alkaa kirjoittaa tarinaa, sitä ei kukaan ainakaan sanasta sanaan ole sitten sanonut. Luin juuri viimeisestä Tiede-lehdestä Esko Valtaojan artikkelin “1000 vuotta avaruutta, tähtiin oli luultua pitempi tie”. Sijoitanpa tarinan Valtaojan aikajanalle vuoteen 2234.


nimi: Vaikea matka
osa 1: 18.1.2234: Lähestytään Kuuta ja jarrutetaan lujaa


Viides Omenakauppias Miehisempi laski uutta jarrutusta taas. Hän laski että neljännesgeen lisäyksellä voisi aloittaa jarrutuksen päivää myöhemmin, mutta laskurisolut varoittivat että laivan runko saattaa silloin olla rasitusrajojen partaalla. Viides ei kuitenkaan millään olisi vielä halunnut aloittaa painovoimaa, se sotkisi pelimaailman aistimukset ainakin tasapainon osalta, itse asiassa pelaaminen olisi syytä lopettaa koko jarrutuksen ajaksi. Laivalla ei ollut muita ihmisiä, laiva oli hänen, päätös oli hänen. Ja rahtifirma, jonka omenoita hän kuljetti, olisi vain tyytyväinen tavarantoimituksen nopeutumiseen. Kaikilla olisi siis kivempaa, vain neljännesgeen hinnalla.

Viides antoi laskusolujen hoitaa jarrutustiedot laivalle. Laiva (jonka nimi muuten oli tietenkin Omena V) ja solut valittelivat vielä Viidesin aiheuttamaa rasitusta, mutta eivät kuitenkaan ehdottomasti kieltäneet, joten Viides palasi takaisin peliin. Päivässä tappelus saataisiin hurmeiseen päätökseensä, ja jäisipä aikaa juhlintaankin.

Jatkuu (joskus)...

rani, VIIDAKKORUMPU

1 kommentti:

  1. Loput tästä tarinasta löytyy tästä etiäppäin osoitteesta http://vaikeamatka.blogspot.com/
    kun se vähän paisui

    rani, VIIDAKKORUMPU

    VastaaPoista