11. lokakuuta 2007

Arvoista.











On mielenkiintoista seurata tätä murrosaikaa missä nyt elämme. Omalla alallamme, eli ns. digimaailmassa kuohuu nyt edessä, sivuilla, yllä ja alla. Monet alan konkarit ovat kyllästyneet jatkuviin budjettinostoihin sekä ylisuurten tavoitteiden perässä juoksemiseen, ja perustaneet omia yrityksiä saman arvomaailman läpikäyneiden kohtalotovereiden kanssa. Monet keiden palveluksesta on lähdetty, liittoutuvat ja verkostoituvat, sen sijaan että palkkaisivat sijaisia tilalle. Sitä Facebookkia on nyt liikkeellä muuallakin kuin verkossa.

Puhutaan liiketoimintojen siirtämisestä verkkoon - uusista keinoista tavoittaa ihmisten rahat teille ja meille, sekä monimedioista ja kohdennetuista viesteistä jne.

Yksi näkökulma tai arvo, mitä itse olen jäänyt kaipailemaan, on pehmeämpi. Kaipaan hyvää palvelua. Oli sen antajana kenkäkauppias, lihamestari tai kirvesmies. Kun sellaiseen törmää vuonna 2007, sen muistaa vuosia. Mm. kirjanpitäjämme kertoi, ettei ensimmäiseen muutamaan kymmeneen vuoteen ole markkinoinut markallakaan. Syy: Ei tarvitse, kun taho kenelle tekee töitä, suosittelee tekijää aina eteenpäin. Viidakkorumpu siis. Hyvä palvelu on aina rehellinen, inhimillinen kohtaaminen kahden tai useamman ihmisen välillä, eli onnistunut sosiaalinen tapahtuma. Tähän tarpeeseen olemme kehittäneet verkkoon vastaavaa paikkaa, jossa palvelua tarvitseva löytäisi vinkin avulla hyvää palvelua tarjoavan. Keskustelupalstat ovat paisuneet niin valtaviksi, että sieltä avun saanti on tosi vaikeaa. Rakennusvaiheessa vielä olevaa paikkaa voi kurkata katsomassa jos etsitte hyvää palvelua tai haluatte kehua sellaista. Osoite on www.vinkkilä.fi.

Loppuvuoden aikana kasvamme vähän. Kasvummekin on kyllä erilaista. Joukkoomme liittyy näillä näkymin neljä henkeä lisää, mutta myös kaksi yritystä. Eli samanhenkiset sitoutuvat yhteen tilaan. Jos me emme ehdi palvella, pidämme huolen että toinen luotettava taho voi sen tehdä. ”Toinen pitää kiinni kun toinen sahaa”.

Jari, VIIDAKKORUMPU
”lievän palvelun ylärajoilla”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti