18. helmikuuta 2009

Internetin voima


Uusi U2:n levy No line on the horizon vuosi heidän oman levy-yhtiönsä, Universal Australian konttorin työntekijältä verkkoon tänään klo 12.40. Kaveri oli vahingossa ;) julkaissut sen ladatessaan sitä serverille ja se ehti olla julki n. tunnin ajan.

Itse latasin sen koneelleni työpäivän päätteeksi (olen ostanut kaikki viisi versiota etukäteistilauksena, joten torrentpoliisit hushhelvettiin siittä!) ja lähdin tutkimaan miten se levisi. U2:n omalla fanifoorumilla tieto levisi kuin Australian kulovalkea. Kuvitelkaa 700 000 fania ympäri maailman tiedon levittäjinä!

Nyt Irlannissa suunnitellaan levyn julkaisua ensi yöksi, kun alunperin sen piti olla kahden viikon kuluttua. Kaikki levypomot ovat jo syömässä hatunsyönnin aiheuttaman närästyksen johdosta housujaan: mitä nyt leivän päälle?

Kuten kaikessa asiassa, sisältö ratkaisee. Itse uskon että useampi ostaa nyt levyn ladattuaan sen ensin "testiin", sillä se on niin hyvä. Vanhat megapatruunat kuulostavat jopa inspiroituneilta. Itse kyllä odotan enemmän sitä loppuvuodesta tulevaa kokeellisempaa ja rauhallisempaa jatkoteosta, mutta minähän olenkin jo keski-ikäinen rokkifani.

P.S. Yöllä suoritetun kuuntelun perusteella kyseessä on parasta tavaraa sitten Achtung Babyn. Mutta muistakaa kuunnella se (hyvillä) kuulokkeilla ja kerralla. Jos jotakin, tämä ei ole joukko sinkkuja, vaan vanhanaikainen kunnon LP-levy, josta voi nauttia aina uudelleen.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti