25. toukokuuta 2010

Pienten yritysten yhteenliittymä


Laihon Tommi kirjoittaa uusimmassa M&M -lehden blogissaan pienten yritysten, freelancereiden ja muiden mikrotoimijoiden yhteenliittymästä tulevaisuuden luovan toimiston mallina.

"Luovat toimijat, ehdotan, että yhdistytte. Ette yritykseksi vaan luovaksi käsityöläistehtaaksi, joka synnyttää oman uniikin luovan kulttuurinsa. Viisasta olisi jos tämä hautomon ovet olisivat avoimet kaikille, jotka tekevät mitä hyvänsä suunnittelutyötä missä hyvänsä kulttuurin osa-alueella ikään ja sukupuoleen katsomatta. Voisi syntyä todella mielenkiintoista poikkitieteellisestä osaamista, kun vaikka säveltäjä, toimittaja, designeri, elokuvakäsikirjoittaja, tuottaja, kuvataiteilija, arkkitehti ja mainosmies istuisivat samoissa tiloissa ja keksisivät ideoita yli osaamisrajojen samalla oppien muilta. Kaikkia näitä ja monia muita sisältöä tuottavia aloja kun yhdistää halu vaikuttaa. Eli perusmotivaatio on sama. Takuuvarmasti tekeminen olisi ainakin hauskaa, sosiaalista ja rajoja rikkovaa."

Kiitos vaan Tommi, sillä juuri sellaisen löydät Manillan tehtaasta, Turusta. Täällä me istumme: Viidakkorumpu Oy (verkkopuolen osaaja), Twisted Films Oy (video ja animaatiomeklarit),
BSP Media Oy (verkkovideon ja mobiilipuolen asiantuntija). Lisää tiloihimme ei kuitenkaan mahdu, koska suuren osan 230m2 tiloistamme syö studio-osa.

Alkuperäinen ideani kun perustimme Viidakkorummun v. 2006 oli "Akun Tehdas Turkuun". Vierailimme siellä v. 2005 ja juteltuani Aku Syrjän kanssa olin vakuuttunut moisen konseptin toimivuudesta. Silloin minulla oli siihen nimikin: Kylmä Rinki. Nyt vihdoin olemme pääsemässä tavoitteeseen ja koko ajan kulkee paremmin.

Uusin, ja ensimmäinen suurempi yhteistuotantomme, Marja Tyrnin vetämä Turun matkailusivusto aukeaa ensi viikolla (vko 22 osoitteessa www.lomaturussa.fi). Siinä alkuperäisidea on Mainostoimisto Satumaan, verkkotuotanto Viidakkorummun ja kuvausvastuu Twisted Filmsin. Moisia teemme jatkossa rutkasti lisää.

Ja kyllä, yhteistoiminta, kun tutustuu käytännön tekojen kautta muiden toimintatapoihin, ja saa niistä särmät hiottua, on parhaimmillaan ihan perskuleen palkitsevaa. On kivaa olla isompi pieni poppoo kun pienempi iso firma.

EDIT: Ja tottahan toki aina kannustava M&M-lehden kommenttipalsta ei kovin kummoisena kolmen yrityksen yhteenliittymää pitänyt, mitä se ei olekaan, mutta jostakin on aloitettava, eikös? Olisi kiva tosiaan saada joukon jatkoksi myös enemmän poikkitieteellistä osaamista (arkkitehti, kirjoittaja, jne.).

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti