28. joulukuuta 2007

Laajenna tajuntaasi vuonna 2008.


Kaikki te jotka olette kiinostuneita eri kulttuureista ja musiikista universaalina kielenä, kuunnelkaa kollaboraatio 1 Giant Leapin tutkimusmatka maapalloon, ja katsokaa DVD.

YLE:n erinomainen Teema -kanava näytti tapanina taas närhen (no pun intended Krisu) munat. Sieltä tuli erinomainen ohjelma Making of 1 Giant Leap, joka allekirjoittaneelta meni tekovuonna 2000 osittain ohi. Omistan kyllä levyn "pääteoksen", eli Passion -kappaleen, mutta en tiennyt teoksen laajuutta ennen dokkarin näkemistä.

Lyhyesti kerrottuna 1 Giant Leap (linkissä PDF-tietopaketti) on kahden englantilaisen musiikinharrastajan projekti, jossa eri alojen artistit, taiteilijat, filosofit, ja tavalliset ihmiset ympäri maailman osallistuvat elokuvan ja levyn tekoon. Esim. Passion -kappale on koottu neljän eri mantereen ihmisistä siten, että kappaleessa kuullut maarummut on taltioitu metsässä Ugandassa, Shitar Ravalpindissä Intiassa, laulaja Michael Franti USA:ssa, jne. Ja kaikki livenä!

Pääprojekti ei kuitenkaan ollut levy, vaan DVD, jossa maailmanlaajuisesti käsiteltiin 11 suurta aihetta, kuten yhteinäisyys, raha, seksi, kuolema, usko, jne. DVD on loistava, ja panee taas maailmankuvaa paremmin perspektiiviin. Olen 193cm pieni.

Jari, VIIDAKKORUMPU
"lievän globalisuuden alarajoilla"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti