3. joulukuuta 2007

Maanantain puolipilvessä.








Just joo. Tulipa sitten luettua IPCC:n ilmastoraportti. Panee kyllä tekemään suurempia muutoksia elämiseen. Esim. rakastamani matkailu pitää miettiä kunnolla uudelleen. Yksi lento Helsingistä Aasian syleilyyn vie minulta saman verran päästöjä mitä omakotitalon öljylämmittäminen vuoden ajan tai 65 000 km:a autolla huristaen. Vain minulta. Eipä paljon sitten auta että maksoin viime lennoistakin luokkaa 45€/hlö. Eli oikea suhde päästökompensointiin olisi satoja euroja lentolipun päälle.

Kyllä lentoyhtiöt pitää nyt viimeistään saada lailla kuriin, ja maksamaan kunnon korvaus päästöistään. Hintahan siirtyy lentohintoihin, mutta jos olet vähääkään Homo Sapiens, matkailet mielummin kalliisti kuin tuhoisasti. Sinä matkailusta pitävä ja lentämistä harrastava, otapa sormi käteesi ja kirjoita selaimeen: http://www.lentomaksu.fi/.

Ihmiskunnalla on seitsemän vuotta aikaa kääntää toimintansa. Tuleva YK:n ilmastokokous Balilla aloittaa parin vuoden neuvottelurupeaman joka on viimeinen mahdollisuutemme löytää siihen keinot. Lisää siitä löydät tästä.

Hyvää työviikkoa ja kevyempää lentämistä!

Jari, VIIDAKKORUMPU
"lievän morkkiksen alarajoilla"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti