13. huhtikuuta 2011

Paska nykyteknologia, yritysten säästösairauden oire 1


Yamahan kotiteatterisarja, 3 kk ikäinen, ei enää virrat kytkeydy päälle

Yamaha YHT-S400 firmware update -tehdään niin, että lataat, jahka sen ensin USA:n Yamaha-sivuilta löydät, wav-tiedoston, jonka poltat cd-r:lle. Kytket optisella kaapelilla, (Huom! Vain optinen kaapeli kelpaa, ei HDMI), Yamaha -kaiutinkeskusyksikön ja DVD/CD -playerin, Playstation 3 ei kelpaa (kokeiltu 6 tuntia). Soitat firmwaren audio-cd:nä keskusyksikölle ja seuraat sen keskusyksikön näytön ohjeita.

Huoltoon, koska Pleikkari siis ei kelpaa. Kahden tunnin puhelinrumban tulos:

"Eikö sulla oo toista cd-soitinta?"
"Niin, missä on optinen ulostulo...ei ole. Moi."



Topfield CRC-2400 HD-digiboksi, 4kk:n ikäinen. Paska.

Täyspaska. Kun toimii, hyvä kuva.

Hardware-vika: Kosketusvika HDMI-liitännässä, joka katkoo yskäisystä tv:n ja boksin välisen yhteyden.

Software-vika: Mm. viikottainen nauhoitus YLE:n kanavista aiheuttaa 327 haamuohjelmaa kiintolevylle, eli yksi Kovan Lain viikottaisnauhoitus tekee kiintolevyn täyteen 1-300 minuuttia pitkiä Kova Laki -haamukopioita.

Bonus: Topfield varustaa virtalähteensä halvalla "anturilla", joka vuoden takuuajan jälkeen aiheuttaa mm. kuvan pikselöintiä. Jos he käyttäisivät 2 senttiä kalliimpaa anturia, vikaa ei ilmenisi.

Jne.

Vittu

Kansalainen käyttää päiviä näihin ja vastaaviin vikoihin joka vuosi.

Laskin nopeasti, että ylläoleviin mulla on mennyt 40 tuntia vittumaista tappeluaikaa. Jos ajatellaan työtuntini maksavan 89€, se tekee yli 3500 euroa. Sillä saisin aika monta kaiutinta ja digiboksia.

Jos kaikki Topfieldin virtalähteiden anturivikojen selvitysajat ynnättäisiin työaikana pelkästään Suomessa yhteen, sillä saisi varmaan ostettua Topfieldin firman.

Vaimo vieressä sanoi, että jos hän olisi yksin, hänellä ei olisi virkkuukoukkuja teknisempiä laitteita mahdollisuutta omistaa.

Hyvä johtoryhmät! Hyvä hallitukset!

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0

2 kommenttia:

  1. Tähän ei voi sanoa kuin

    http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence

    tai kuten se suomalaisille tehtiin noin kuukausi sitten tiettäväksi, Hehkulamppuhuijaus:

    http://www.youtube.com/watch?v=9y_YT_DfOkg

    Suosittelen katsomaan tuon dokkarin.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi17.30

    Ei tässä mitään suurta salajuonta ole, kulut pistetään vain minimiin kaikessa. Suunnitteluaika, komponentit, testaus, tuotanto. Halvin tarjous voittaa aina. Seurauksena on sitten se, että halpaa saa halvalla, mutta normaalilaatuisen tuotteen hinta pompsahtaa pienistä voluumeista johtuen. Mutta ei niitä euron kertakäyttömeisseleitä valmistettaisi, ellei joku niitä ostaisi.

    VastaaPoista