12. tammikuuta 2008

Wino.


Viiniä on mukava juoda. Se on sopivan mieto mutta riittävän vahva, ja se maistuu useimmiten hyvältä. Viiniä on triljoonaa erilaista. Pääosin niitä on kahta lajia, valkoista ja punaista, jotka jakaantuvat alalajeihin hyvä ja huono. Valkoista kuuluu nauttia kalaruokien kera, punaista lihan kanssa. Viini on keskisuuren hiprakan juoma, jonka lopullinen tarkoitus vaihtelee rentoutumisesta seksuaaliseen ”fullaatioon”. Siinä kiteytettynä perusihmisen viinitieto.

BBC on oivaltanut tämän, ja tuottanut James Mayn (tuttu maailman parhaasta auto-ohjelmasta, Top Gearista), sekä Oz Clarken (kuuluisa viinitietäjä) reissun viinin ihmeelliseen maailmaan. Show on nimeltään Oz and James big wine adventure, ja siitä on FST:llä tulematta enää osa 6/6. Kahden loistavan esiintyjän klassinen asetelma (juntti vs. snobi) toimii kuin pläkki.

Pojat risteilevät vanhalla Jaguarilla pitkin ja poikin Ranskan maaseutua, vieraillen eri viinitiloilla, opiskellen, ja humaltuen aineesta sekä tiedosta. Otapa netti käteesi ja hanki sarja mikäli olet viihteen ja viinin satunnainenkin rakastaja, ja haluat tietää mitä esim. tarkoittaa sana terroir, jota ei voi kääntää. Ahaa, näemmä on jo olemassa toinenkin teos

Jari, VIIDAKKORUMPU

"lievän viinitiedon alarajoilla"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti