7. huhtikuuta 2010

Mikä on ammattilaisen käypä hinta tekemästään työstä?

Olen nyt kuullut muutamilta kollegoilta, että Viidakkorumpu on liian halpa. Totta on, että emme ole muuttaneet hintaamme v. 2007 jälkeen. Se on edelleen 69€/tunti tai 500€/päivä/hlö.

Nyt siis meitä kehotetaan nostamaan osaamisemme hintaa. Näillä nykyhinnoilla projektikirjamme ovat koko ajan täynnä. Pelkään sitä, että jos nostamme hintaa, asiakas nostaa kytkintä. Toisaalta vapaapäivätkin voisivat olla hyviä, jolloin saisimme edistettyä omia palveluprojektejamme.

Mikä siis olisi sopiva hinta sellaisten markkinointi- ja internetammattilaisten työstä, jotka ovat olleet alalla henkilöstä riippuen 10-15 vuotta?

79€/tunti?
89€/tunti?
99€/tunti?
129€/tunti?
Muuta?

Kerro meille mitä meidän pitäisi ja mitä saisimme maksaa?

Jari, VIIDAKKORUMPU

6 kommenttia:

  1. 69€/h on todellakin liian halpaa. :D

    90/100€ on varmaan lähempänä totuutta. :)

    Nuo hinnankorotusjutut ovat aina ongelmallisia. Tässä on sellainen perustilanne mitä alan ammattilaiset aina varoittelivat, että hinta pitäisi olla alusta alkaen jo kohdillaan, koska myöhemmin sitä on hankalaa nostaa.

    Ja siihen tietenkin kannattaa varautua, että hinnan perässä tulleet asiakkaat saattavat ottaa itseensä. :/

    VastaaPoista
  2. Rohkeasti vaan korkein mahdollinen, asiakaskuntaan jäävät ne jotka eniten arvostavat palvelua ja sen monimuotoisuutta. Jossain vaiheessa huomaatte kyllä miten projektikirjanne ovat täynnä noillakin hinnoilla!

    VastaaPoista
  3. Tero Ylitalo13.56

    100-120 €/h riippuen duunista. Yksi tuttu friikku-AD tuplasi viime vuonna hintansa ja se on entistäkin enempi työllistetty.

    Kyllä markkinat osoittavat oikean hintatason.

    VastaaPoista
  4. Yhden miehen aloittelevat freelanceritkaan ei myy itseään noin halvalla. Ja te sentään osaatte jotain. Toisaalta teidän vahvuus voi olla juuri tämä sosiaalinen ja muutenkin ei-niin-maksimoitu-kvartaalitalous-ajattelu. Itse en saisi näin edullista hintaa meillä läpi - olisi liian epäilyttävää.

    Mennään kaima joku päivä lounaalle ja jutellaan teemasta lisää.

    VastaaPoista
  5. Itse teen 35 euroa tunti ja laskutan joka toisesta tunnista.Tosin olen huono.

    VastaaPoista
  6. Seuraava nettihinta on 97 nappia. Käyttäkää sitä niin on varaa palkata uutta väkeä ja viettää vapaita viikonloppuja.

    VastaaPoista