20. huhtikuuta 2010

Verkostoituminen ja intialainen kasviskeitto

Olen viime päivät ravannut islantilaisen tuhkaporon vauhtia kilpailijoillamme, järjestöissä ja erilaisten design- ja kulttuuritahojen tapaamisissa.

Viidakkorumpu koittaa olla nimensä mukainen. Haluaisin, että olisimme erilaisten toimialojen ja toimijoiden välissä kelluva risteyssolu. On vain rikastavaa tehdä työtään ja yhteistyötä mahdollisimman erilaisten tahojen kanssa. Täällä bittitasolla ja markkinointitykkien suojissa kun muu maailma pukkaa välillä unohtumaan.

Entistä tärkeämmäksi on noussut muiden auttaminen ja oman asuinalueensa yritysten tukeminen. Uskon vakaasti, että ilmainen apu tai yksinkertaisesti, palvelu, tulee kymmenkertaisesti takaisin, jos olet kohtelias, avulias ja mukava.

Sunnuntaina mietin maanantain kahta suurempaa tapaamista samalla kun pilkoin tuoreet paprikat, sipulit ja porkkanat pannuun, jossa hiljaisella lämmöllä kuullotin ne öljyssä. Viereisellä levyllä perunat kiehuivat inkiväärisoseessaan ja lihaliemessään.

Omat kokemukseni alalla toimimisesta ovat hyvinkin businesskeskeiset. Raha sanelee ja me painamme perässä. Päätin jo viime vuonna lähteä sivukujille kuikuilemaan, josko sieltä löytyisi muitakin arvoja?

Kun vihannekset oli kuullotettu, yhdistin ne perunakeittoon ja lisäsin Kashmir Masala -tahnaa pari ruokalusikallista. Pyöräytin pari kierrosta, ja jätin liedelle kannen alle pikkulämpöön.

Ns. perinteinen it-yritys sopii meille kumppaniksi siinä missä Turku Design Now -kollektiivikin. Me saamme perinteiseltä hardcorempaa ohjelmointi- ja dokumentointiapua, designporukalta mm. esteettisyyden tajua. Paljon parempi olla kumppani kuin vihulainen.

Luovien alojen yhdistyksissä ja järjestöissä on aivan käsittämätön potentiaali. Niiden alla, pelkästään Turun seudulla, on satoja kovan luokan ammattilaisia, joista suurin osa vain ei osaa markkinoida itseään. Siinä me voimme auttaa - pienellä rahalla tai ilman.

Aion jatkaa erilaisten solujen liittämistä verkostoomme. Mitä enemmän, mitä erilaisempia, sen parempaa. Heiltä saamme työtä ja omaan työhömme apua, mutta ennen kaikkea uutta tietoa ja syvempää perspektiiviä.

En päässyt ajattelussani sen pidemmälle, sillä vaimo oli melkein kotona, ja intialainen kasviskeitto jo pöydässä jäähtymässä.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti