26. syyskuuta 2010

Amazon Kindle 3G + Wi-Fi - lukulaite

Ostin 150€:lla Amazon Kindlen uuden 3 -version, josta löytyvät 3G ja Wi-Fi -yhteydet.

Toki Applen iPad ja Samsingin Galaxy Tab varmaan tulevat näyttämään good ol' Kindlelle perävaloja, mutta yhdessä ominaisuudessa ne eivät koskaan Kindleä voita - lukemisessa. ...jaa on toinenkin superominaisuus, akkukesto: Täysi Kindle kestää kuukauden verran käyttöä/lukemista!


Pakkaus oli pieni, kierrätyspahvista tehty laatikko, jossa oli sisällä itse laite, esimerkillisen pieni manuaali (kierrätyspahvista sekin), USB-johto, johon US-verkkovirtapistoke (eli jos tilaat Amazon.comista laitteen, tilaa myös EU-virtajohdot).


Parasta Kindlessä on koko. Se ei paina kuin älykännykän verran, runsaan 220g, ja on vain joitakin millejä ohut. Verrattuna Padeihin ja Tabeihin, kyseessä on siis fyysisestikin ihan eri laite.

Laite ja asennus ei voisi olla helpompaa:

1. USB-johdolla kiinni koneeseen.
2. Hae netistä Kindle -kirjapaketti, joka sisältää yli 300 suosittua kirjailijaa ja yli 500 teosta (torrent).
3. Kindle näkyy Macissä kiintolevynä, joten kirjailijapaketista halutut kirjat Kindleen sisään vain raahaamalla ne sinne (MAC).


Itse asensin alkuun vain 71 teosta.

Kokeilin toki myös kirjan ostamista Amazonin Whispernetin kautta. Klikkasin Eat, Prey, Love -kirjan ja maksoin siitä 8,5 euroa. Kun klikkasin kuittinäkymästä Ok-painiketta, kirja oli jo siirtynyt Kindleeni 3G-yhteyden kautta. Hyvä nimi tuo Whispernet.


Lenkin jälkeen sohvalle ja Stephen Hawkingin Brief History Of Time auki. Voin sydämestäni sanoa, että näyttö on niin matta ja tarkka, että se voittaa kirjankin sivun. Laitteen oikeassa reunasta olevasta painikkeesta klikataan sivu eteenpäin, vasemmasta taaksepäin. Tämä on lukulaite vailla vertaa.

EDIT: Mitä teet kirjahyllyillä tämän jälkeen? Kindleen mahtuu 3500 kirjaa. Pitäisikö ruveta valmistamaan kuuluisien ja "hot-kirjailijoiden" kirjanselkiä? Sellainen nätti ripustus-systeemi, joka näyttäisi siltä, että meillä on kirjoja vaikka kuinka. Koska sitähän se kirjahylly tekee, leuhkii.

Jari, VIIDAKKORUMPU

5 kommenttia:

  1. Anonyymi9.46

    Testasimme kesäkuussa Kindle 2 -laitteen e-kirja blogissamme Proosaa ja protokollia. 3-versiota emme kuitenkaan ole vielä saaneet käsiimme.

    Laite näyttää postauksesi perusteella jatkavan siitä, mihin edelliset mallit jäivät. Itse pidän e-kirjan lataamista verkon yli yhtenä tärkeimpänä sähköisen kirjan lukulaitteen ominaisuuksista. Näin helppoa ei kirjojen hankkiminen ole ollut koskaan aikaisemmin.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9.41

    Mitä sanoo Suomen tulli?
    T. Bertel

    VastaaPoista
  3. Alle 150€. Ei sano mitään ;)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi17.45

    ÖÖ eikös raja euroopan ulkopuolelta ole vähän alle 50 euroa ja kohta se laskee johonkin 22 euroon. Luulisi että amazon.com:sta tilatessa joutuisi tullin maksamaan.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi18.19

    Voiko joku informoida

    Ostin kindlen uusimman version. Elisakirja jokin muukin e-kirjojen myyjä väittää ettei Kindleen voi ladata heidän kirjojaan, koska Kindle itse estää sen. Mutta amazonista voi ostaa vain englanninkielisiä kirjoja. Mitä kokemuksia teillä on mistä ostatte suomenkielisiä kirjoja

    VastaaPoista