7. syyskuuta 2010

Miten ja miksi Adobe voi toimia näin?



Yrityksemme pitää taas päivittää työkalunsa. Meillä ne ovat Adoben Creative Suite -nimisiä paketteja, kuten kaikissa alamme yrityksissä.

Adobe on tunnettu ihan järkyttävän huonosta, Intiaan ulkoistetusta tuestaan sekä ohjelmien ja niiden päivitysten epäsopivuuksista. Siis paskasta palvelustaan. Mutta muita ei ole olemassa. On vain Adobe, niin minkäs teet? Monopolitarismi ja diktatorismi rules!

Katsoimme netistä paketin hinnat. Kas tässä: 

Adobe Creative Suite 5 Master Collection:
Euroopassa täysversio, 3,565.77€
USA:ssa sama, 2,599$

?????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Valuuttakurssin mukaan boksin pitäisi maksaa täällä 2019.90€, mutta hinta on täällä lähes 80% kalliimpi! Laskimme, että jos hakisimme itse softapaketin USA:sta ja siihen päälle iPadit ja muita hömpsöttimiä, saisimme lentoliput ja aika monta Manhattania hotellin baarista, plus näkisimme New Yorkia päivän-pari.

Onneksi en ole rekkakuski. Heidän tuskaansa en uskalla edes ajatella.

Kertokaa joku tietävä mistä johtuu tällainen sorsiminen? Voiko se olla muuta kuin ahneutta ja monopoliaseman hyväksikäyttöä?

Jari, VIIDAKKORUMPU 

5 kommenttia:

  1. Se on kato se lokalisaatio joka maksaa (virallinen kommentti). Koska ilmeisesti UK englanti on niin erilaista kuin US versio. ;)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi13.44

    Itse ostin ebaysta, dvd jäi tulliin mutta sielläpähän lepää. Koodit tuli e-mailiin ja asennuspaketin latasin adoben sivuilta netistä.

    Säästö 3000 euroa

    VastaaPoista
  3. Totta Janne. Lokalisaatiolla varmaan sitä selvittävät. Tosin 80% lisä on posketon silti. Voisin ostaa sen USA-version. Miksen saa?

    Pitää katsoa tuo e-bay -kortti. Hyvä vinkki.

    VastaaPoista
  4. Saatko anonyymi muuten päivitykset toimimaan? Miten laillisuus?

    VastaaPoista
  5. Anonyymi14.42

    Laillisuus pitäisi olla ihan kunnossa :) Ainakin päivitykset aktivoinnit yms. toimii moitteetta. Onhan tässä iso riski jos käytettyä pakettia netistä ostaa. Mulla kävi säkä ja homma toimii, ainakin vielä. Sijoitus on sen verran pieni että ajattelin testata ja jos homma kusee ei 400 euroa harmita ihan niin järjettömän paljoa.

    Laskin että jos menisin lähimpään kauppaan täällä suomessa ja ostaisin kaikki lisenssit mitä yksi mies nyt tarvitsee näissä hommissa (C4D, ADOBET, OFFICE, kaikenmaailman lisäosat ja moduulit ja pluginit jne) Lasku nousee helposti 10 000 euron hujakoille, tähän vielä tietokonetta yms. Ja tässä siis vain yhden miehen tarpeet. Perkl

    VastaaPoista