16. syyskuuta 2010

Viestintävirasto toimii edelleen kuten 1960-luvulla


Meidän piti omistajuusjärjestelyiden takia päivittää yrityksemme versioon 2.0. Se tarkoitti virallisen nimen muuttumista ja y-tunnuksen vaihtumista. Kaikki muu pysyi ennallaan.

Teemme verkkotöitä (sivuja, kampanjoita, sovelluksia, jne.), siksi meillä on hallinnassamme yli 50 kpl:tta .fi -loppuista domainia, eli verkko-osoitetta. Ne piti siis siirtää päivitetyn yrityksen haltuun. Miten kuvittelet sen tapahtuvan v. 2010?

Samaa minäkin ajattelin. Joku (minä tai Viestintävirasto) kirjautuu sisään yrityksen nimellä olevaan tiliimme, vaihtaa nimen ja y-tunnuksen, tallentaa uudet asetukset ja kirjautuu ulos. You wish.

Jokaikinen domain pitää varata uudelleen, yksitellen.
  1. Minun piti jäljittää kaikki yli 50 paperilappusta, mitkä ovat tulleet neljän vuoden aikana Viestintävirastosta, vain niistä löytyy osoitekohtainen (domain) valtuutusavain, joka on pitkä numerosarja.
  2. Sen jälkeen minun piti luoda excel-taulukko, johon merkitsin jokaisen domainosoitteen, ko. osoitteen valtuutusavaimen, ja ajan kuinka moneksi vuodeksi jokainen domain varataan.
  3. Sen jälkeen piti varata uudellen jokainen domain, yksitellen, päivitetyn yhtiön nimeen.
  4. Viiden tunnin aivottoman apinaduunin jälkeen jäin odottamaan.
  5. Neljän vuorokauden jälkeen hain postilaatikostamme 55 erillistä kirjekuorta, jokaisessa yhden domainin valtuutusavain.
Koko operaatio vei meiltä n. kolmen työpäivän työajan. Tulemme maksamaan työstämme Viestintävirastolle n. 3000€ vielä työajan hukkaamisen päälle, eli yhteensä laskin yrityksemme maksavan omasta työstämme melkein 5000€ summan kasvottomalle Viestintävirastolle, joka on toiminnassaan jäänyt 1960-luvulle. Monopoliasema on aina kiva, aseman haltijalle itselleen.

Maailman parhaalla valtiolla on vielä maailman parhaaksi paljon matkaa.

Jari, VIIDAKKORUMPU

2 kommenttia:

  1. Moikka

    Viestintävirastolla on api, jonka avulla osoitteita voi varata/uusia bulkkina tai softan kautta.

    Vaatii tietysti, että pitää koodata joku järjestelmä joka apin läpi keskustelee vv:n softan kanssa ja asiaankuuluvat sopparit.

    Meillä tuohon softan tekoon meni ehkä samainen kolme työpäivää, mutta jatkossa asiat on paljon helpompaa :)

    Ihan mielenkiinnosta: miksi teitte yritysjärjestelyitä?

    VastaaPoista
  2. Ok. No hyvä jos homma paranee.

    Krisu meiltä lähti suurempien haasteiden perään juoksentelemaan ja samalla otimme Jukan suuremmalla osuudella mukaan. Oli helpompaa tehdä näin (joka sekin on perseestä Oy-laissa).

    VastaaPoista