28. maaliskuuta 2009

Battlestar Galactica - frakkin´best


The Wire on hyvä tv-sarja. En ole vielä ehtinyt katsoa sen viimeistä kautta, koska kaverit lainailevat sitä ristiin.

Battlestar Galactica (varo spoilereita linkin takaa) on käänteentekevä, loistava tv-sarja. Se uudistaa sci-fi –sarjat kertaheitolla tuomalla genreen sen saman, mitä uudemmissa sci-fi –kirjoissakin on onnistuttu tekemään, nimittäin uskottavat ja syvät henkilöhahmot.

Ennen sci-fi:ssa riitti mielikuvituksen kaari ja sinnepäin oleva tieteellinen uskottavuus. Nyt se vaatii kirjoittajaltaan myös muiden tyylien omaksumista. Parasta draamaa saa irti syvistä ja uskottavista henkilöistä.

Eilen saimme katsottua Galactican viimeiset kolme jaksoa, joista vihoviimeinen on leffapituinen. Ja minkälainen! Tippa linssissä, sydän pakahtuen, aivot kaiken täysin hyväksyen, se niitti jalat alta vaikka sohvalla makasikin. Sen lopetus, eli viimeinen kohtaus nousee yhdeksi parhaista koskaan, tv:ssa tai elokuvissa. Jäljelle jäi vain tyhjyys. Mitä nyt katsoa kun kaikki tuntuu vesitetyltä?

Vaikket ole sci-fin kaveri, katso silti koko sarja. Se on kokonaisuudessaa minisarja + neljä kautta parasta viihdettä mitä tv:sta on koskaan tullut. En tiedä missä kohtaa sarja Suomen tv:ssa menee, koska katsoin sen ”toista kautta”. Tässä vielä 10 hyvää lisäsyytä sarjan katsomiseen.

Frakkin´ best.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti