3. elokuuta 2009

Denethorilaisessa homeessa


Kesäloman loppuessa täytyy aina kirjoittaa yksi ”mämuutenlopetannäähommattaasihanvarmaanjustkohta” -kirjoitus.

Kun on saanut tauon aikana aivoihinsa lisätilaa ja happea, tuntuu entistä selkeämmältä se, että me täällä ”hyvinvointivaltion businessmaailmassa” elämme merkillistä elämää. Pitää saada se ja se. Kun sen saa, haluaa seuraavan sen. Silti olo on aina kokolailla tyhjä. Helposti saatu viihde ei enää riitä, nyt tarvitaan ihmisiä, aitoja yhteisöjä, käsillä tekemistä sekä suulla puhumista. Juoksemme täyttääksemme sen ”God shaped holen”.

Olen Facebookissa ja muissa virtuaalihäsmäköissäkin ollut vain sen takia, etten vaikuttaisi epänormaalilta, mutta nyt alkaa tuntua siltä, etten jaksa enää lukea ”kaverieni” statuksia, enkä päivitellä omiani. En ole oikeasti saanut Facebookista mitään. Tarvitsemme aitoa rakkautta, ystävyyttä, yhdessäoloa, rauhaa ja inspiraatioita. Lisäksi meidän pitäisi antaa enemmän kuin ottaa ja saada. Rahalla on nousukauden mittaan saatu kaikki se paska, mitä nyt raijataan kaatopaikat piukkaan.

Ongelmaksi koituu se, etten ainakaan itse osaa kunnolla kuin näitä markkinointihommeleita, ja siellä se maailma vasta tyhjyyttään kumiseekin – osta vaikket tarvitse. Jos voisi yhdistää kykynsä ideoida, oivaltaa, ja tuottaa sellaisia palveluita, joista olisi aitoa hyötyä ihmisille? Steriileiden ”verkkoyhteisöjen” aika on ohi.

Viidakkorummulta on kohta tulossa ensimmäinen yritys palveluksi, joista yksityiset henkilöt ja pienet sekä keskisuuret yritykset saavat konkreettista hyötyä mainostamiseensa. Sen nimi on mainosposti.fi. Siinä ei mainosteta kenellekään turhaan, eikä kukaan näe turhia mainoksia. Ristin kaikki varpaani että se lähtisi liikkeelle, sillä moisia olisi kiva kehittää lisääkin.

Saas nähdä viekö tarmomme seuraavaksi "korkeammalle asteelle", vai jatkammeko jälleen tyytyväisenä Sormusten Tarun jälkiosasta tutun ”Denethorilaisen homeen peitossa”? Ei ole kohta, eikä tulevaisuudessa - on vain nyt.

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti