24. elokuuta 2009

Spotify, paljon melua tyhjästä.

Meille kuluttajille (ilmainen) Spotify on ihan kiva lisä, mutta muille, päivän Hesarin mukaan, täysin turha palvelu.

Musiikkipalvelu Spotifyta syytetään kitsaasta korvausten maksamisesta artisteille. Spotifyta epäillään myös levy-yhtiöiden suosimisesta.

Närkästyneistä artisteista suorasanaisin on ollut ruotsalainen pitkän linjan tekijä Magnus Uggla. Hän kertoi pari viikkoa sitten blogissaan kimpaantuneensa Spotifylle saatuaan palvelulta kuuden kuukauden ajalta korvausta "suunnilleen sen verran kuin keskiverto katusoittaja tienaa päivässä".

Ugglan mitta täyttyi, kun hän kuuli, että hänen levy-yhtiönsä Sony oli ostanut vajaalla kolmella tuhannella eurolla lähes kuuden prosentin omistuksen Spotifysta. Yhtiön arvoksi lasketaan nyt noin 250 miljoonaa dollaria.

Huomioitavaa on myös Spotifyn tekemä liikevaihto ensimmäiseltä vuodelta, kokonaista 77 000€, josta tappiota 3,1 miljoonaa euroa. No, kaikkihan alussa ottavat takkiinsa, mutta hinnoittelu Spotifylla on näemmä suoraan levy-yhtiöiden päätös - artisti maksaa!

Itsellekään Spotify ei juurikaan merkitse muuta kuin sen, että jos löydän musiikkilehdistä tai netistä uuden mielenkiintoisen artistin, voin koeajaa artistin Spotifyn kautta (tosin 99%:n varmuudella sieltä ei niitä löydy). Vanhan liiton miehenä haluan kuitenkin tehdä omia kokoelmia, soittolistoja, ja viettää aikaa musiikin parissa. Spotify on musiikin H&M, "pintaliitoa kevyesti kikattaville".

EDIT: Tosin tuo Magnus Uggla -esimerkki lienee jo tahatonta komiikkaa ;)

Jari ,VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti