18. elokuuta 2009

Joku puhuu suomalaisessa politiikassa järkeviä!?


En olisi vielä taannoin uskonut, mutta kaikista poliittisista tahoista Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi ensimmäisenä ääneen asioita, joihin pienyrittäjänkin on pakko mennä taakse (lähde: STT 18.8.2009).

Kansan Pankki:
- Tarvitaan sellainen pankki, joka ei vedätä ja upota tavallisia ihmisiä, vaan tuottaa heille peruspankkipalveluita. Nyt tuntuu, että monissa pankeissa ei tavallisia ihmisiä tahdota, kun he tuovat sepelikiveä pankkikonttoreiden lattialle, Arhinmäki piikitteli - ja viittasi Sampo-konsernin toimitusjohtajan Björn Wahlroosin sanomaksi kerrottuun tokaisuun huonoista pankkiasiakkaista, jotka tuovat vain hiekkaa pankin lattialle.

"Valtionyhtiöt takaisin valtiolle":
Vasemmistoliitto muuttaisi myös valtionyhtiöiden hallintaa niin, että niiden ohjaus keskitettäisiin vain yhdelle ministerille. Tällä hetkellä valtionyhtiöt ovat hallituksessa puolustusministeri
Jyri Häkämiehen (kok.) vastuulla. Arhinmäellä lienee halua vaihtaa hänetkin: omistajaohjausasioita ei voi hoitaa ohimennen puolustusministerin tehtävän jatkeena, hän moitti.

- Tähän astihan esimerkiksi Stora Enson (vaikeassa talous-) tilanteessa Häkämies on sanonut, että mitään ei voi eikä pysty tekemään. Kesän aikana selvinneitä vaalirahoituskuvioita miettiessä herää kuitenkin kysymys, onko asia pikemminkin niin, että Häkämies ei halua tehdä yhtään mitään.

Verotus tiukemmaksi yli 65 000€/v ansaitsevilta.
Arhinmäki esitti puheessaan myös, että verotuksen progressiota tulisi kiristää yli 65 000 euroa vuodessa ansaitsevilta. Tähän joukkoon kuuluvat esimerkiksi kansanedustajat.

Hän muuttaisi progressiiviseksi myös pääomatulojen verotuksen ja palauttaisi varallisuusveron, joka poistettiin viime vaalien alla. Tulevien veronkiristysten kohdentaminen kulutusveroihin ei puolestaan innosta Arhinmäkeä, koska se olisi hänen mielestään askel kohti tasaveroa.

"Vaatimukset" lienevät silti yhtä nopeasti unohdettuja kuin Osmo Soinivaaran kansalaispalkka -ideakin, mutta joku sentään menee ajatuksineen reilusti sinne, minne muut eivät uskalla. Meillähän on jo kymmenisen kappaletta "vihreähköjä keskustapuolueita".

Jari, VIIDAKKORUMPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti