5. lokakuuta 2009

Augmented reality vs. perinteinen tapa

Augmented reality on nyt kuuma sanapari. On olemassa New Yorkin metrokarttaa, vaatesovitusta jne. Yksi parhaista tuntuisi olevan tämä Wikitude -rajapinta, jonka yhdessä käyttötarkoituksessa näet kätevästi perusinfon matkakohteesi nähtävyyksistä. Wikituden matkainfon saa nyt myös iPhonelle, ilmaiseksi.



Nämä toimivat siksi, kun ne kikkailevat tehokkaasti uusimmalla teknologialla. Käyttöliittymä on "jännä". Parhaiten moiset toimivatkin "opastemaisissa" käyttötarkoituksissa.

Jos asiaa ajattelee puhtaan sisältökeskeisesti, perinteinen yläpuolen 2D-karttanäkymä on edelleen parempi. Se mahdollistaa interaktiivisuuden sekä laajemman sisällön. Mietin juuri, että otanko vuoren päällä käteeni perinteisen kartan, vai avaanko iPhonen Wikitude-sovelluksen (mikäli se toimisi ko. paikassa)? Ottaisin paperikartan.

Lisätietoa Wikitude-rajapinnasta.

Jari, VIIDAKKORUMPU

1 kommentti:

  1. Todella mielenkiintoista ja käytännöllistä teknologiaa. Mihinkä sitä enää oppaita tarvitsee. Muutenkin tämä augmented reality -sovellukset ovat kiinnostavaa seurattavaa. Saa nähdä mitä muita käyttötapoja keksitään.

    Kookas: IT- ja mediauutiset kootusti

    VastaaPoista