25. lokakuuta 2009

Sosiaaliset mediat jyräävät perinteet

...sanoo Lisa Sounio Kauppalehdessä:

 "Yrittäjät ovat pihalla web 2.0. -ilmiöstä. Perusyrittäjille verkko on outo olio. Verkko on tietolähde, josta voi ostaa jotain tai lukaista iltapäivälehden saitilta juorut, mutta yrittäjä ei verkossa viihdy. Tenaville verkko on elämä ja olohuone. Matkapuhelinta ja kotisohvaakin coolimpi hengailumesta. Kanava vaikuttaa. Verkossa rakennetaan tulevaisuuden bisneksiä. Yrittäjän kannattaa opetella uimaan verkossa. Miten käy brändin? Hallinta on haudasta, inspiroivuus IN!

Perinteiset mediat surkastuvat formulavauhtia. Isolla rahalla taottu kampanja ei tavoita. Sossumedia julisti sodan perinteiselle markkinoinnille."

"Verkon bisneslogiikat ovat keskeneräisiä. Silti miljonien käyttäjien nettiyhteisöt ja pienetkin, intohimoiset nettiyhteisöt tulevat rouskimaan hengiltä sekä mediataloja, poliitikkoja, brändejä että yrityksiä. Rohkeimmissa prognooseissa kansalliset mediat sujahtavat globaalien jättimäisten sosiaalisten mediaplatformien osaksi. Sosiaalinen media tekee privaatista yhteistä ja antaa vallattomalle valtaa."

Mmm-m.

Jari, VIIDAKKORUMPU

3 kommenttia:

  1. Suonion artikkeli ei tuo paljon uutta asiaa pöydälle, mutta omasta mielestäni suomalaiset yrittäjät eivät ole täysin "pihalla web 2.0. - ilmiöstä", varsinkaan nuoremmat yrittäjät. Ongelmana mielestäni onkin enemmän innovaation vähyys, monet kun tuntuvat kopioivan enemmän tai vähemmän tunnetuimmista palveluista. Poikkeuksiakin tosin löytyy.

    VastaaPoista
  2. Valtaosalle kansasta se tuo uutta. Tuossa olet oikeassa, että kuilu nuorempien ja vanhempien yrittäjien (ja käyttäjien) välissä on ammottava, mitä tulee medioiden käyttöön. Innovaation vähyydestä olen täysin samaa mieltä. Sitä Viidakkorumpukin alkaa korjaamaan alkuvuonna 2010. Pysy siis kuulolla ;)

    VastaaPoista
  3. No joo, valtaosalle kansasta, mutta jos olet vähän enemmän aiheeseen perehtynyt, niin ei tämä mitään mullistavaa tuo (tai ainakaan itse en uutta asiaa havainnut).

    Pitää kyllä yrittää pysyä kuulolla Viidakkorummun kehityksestä :)

    VastaaPoista