4. toukokuuta 2009

Maailma ei ole kaikille appelsiini


Informaatioteknologian kehittymisen ja leviämisen takia koko 2000-luku on hehkutettu sitä, että maailma on globaali appelsiini. Jokaisella on mahdollisuus tavata, hurmata, ja tehdä työnsä pallon vastapuolelle, yhtä helposti kuin alakerran jampoillekin.

Oma kokemuksemme on melkein noin. Maailmasta ei toistaiseksi ole tullut vastaan kuin kaksi paikkaa, joihin Turun tehtaaltamme on liian pitkä ja vaikeakulkuinen matka. Ne ovat Etelä-Ranska ja Helsinki. Olemme esim. englantiin tehneet usean suuren verkkoprojektin, jossa viikottaiset projektipalaverit ovat hoituneet leikiten sähköpostitse ja kokouspuheluin. Mutta ranskalaisilta olemme saaneet tähän mennessä muutaman tarjouspyynnön suurehkoista verkkoprojekteista, ja parin päivän pohdinnan jälkeen jätetty tarjous on jäänyt "toiseksi", koska mm. tarjouksen pyydettynä jättöpäivämääränä asiakas oli jo ehtinyt valita paikallisen toimijan, ja muuta erikoista.

Kaukaisimman ja vaikeimman paikan kruunu globaalilla pallollamme menee silti 156 km:n päässä sijaitsevalle Helsingille. Muille kuin mainos- ja digitoimijoille (joiden ydintoiminnot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla) ei ole mitään väliä mistä kumppani saapuu, jos vain kemiat ja homma toimivat. Toista se on omalla alallamme. Olemme kaksi vuotta yrittäneet puskea toimistoamme pääkaupunkiseudulle. Pari kertaa ollaan oltu jo lähellä, kunnes on selvinnyt että olemme vain Turussa, emmekä lainkaan Hesassa! Kataströf! Mistäpä nyt seuranta, palaverit, tapaamiset ja kontaktointi??!?!?! Ja samaa olen kuullut myös Tampereen seudulta: ellei Hesan toimistoa löydy, saatte luvan räplätä nettiä keskenänne!

Onneksi Helsingistäkin löytyy muutama avarampikatseinen ja suvaitsevainen maailmankansalainen. Viimeisen parin viikon aikana blogimme on bongattu, keskustelut avattu, ja taas näyttää erittäin lupaavalta ja mukavalta. Josko kaukaiset paikallisasukkaat uskaltaisivat luottaa myös Turusta asti saapuviin vieraisiinsa? Hintammekin on lähes avaruuden laidalla tönöttävästä sijainnistamme johtuen halvempi.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi3.49

    Ottakaa virtuaalitoimisto Regukselta. Maksaa pari sataa euroa kuussa ja saatte Mannerheimintieltä näyttävän osoitteen.

    VastaaPoista
  2. Hyvä vinkki, thanks! Koitamme kuitenkin jääräpäisesti vielä ilman hesan toimistoa ;)

    VastaaPoista