5. toukokuuta 2009

Yrittäjäturva ja -maksut Suomessa

Suomen henkisessä ilmapiirissä ja luonteessa on aina ollut vahvaa kateutta. Se käy parhaiten ilmi siitä, mitä kaikkea yrittäjä joutuu tekemään ja maksamaan, saamatta kuitenkaan itse turvaa tai varaverkkoa mistään.

Asia on täysin käsittämätön, ottaen huomioon että meillä on valtakunnalliset yrittäjäjärjestöt ja tuhat muuta instanssia, joiden ainoa tehtävä olisi saada yrittäjille paremmat toimintaedellytykset! Mutta mitä ne vätykset tekevät? Juovat Camparia humppatansseissa ja jakavat rintamerkkejä toisilleen VPK-taloilla odotellen "seuraavaa Nokiaa".

On aivan uskomatonta mitä maksuja yrittäjä joutuu jatkaakseen makselemaan. Verotus on ihan perseestä, mutta henkilövakuutusmaksut vasta järjettömiä ovatkin! En yhtään ihmettele miksi bisnestä tehdään ohi kassan niin paljon.

Hävetkää siellä Suomen Yrittäjissä (johon itsekin kuulumme). Hävetkää toki myös siellä eduskunnassa.

Jari, VIIDAKKORUMPU

4 kommenttia:

  1. Anonyymi11.14

    Naulaksen kantaan. Tässä itsekin mietin, miksi kannattaisi palkata ketään, kun maksujen määrä on niin älytön suhteessa siihen, mitä takuuta toimeentulolle siitä tulee. Yleisimmät YEL-perusteet ovat olleet "tää on sun turvaverkko", ja siinä kohtaa on naurattanut niin helvetisti. Mä en tule tältä valtiolta saamaan penniäkään, ihan sama vaikka kuinka paljon sinne kassaan kaataa. >.<

    Nimim. Anonyymi yrittäjä.

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Mutta itse olen tässä pohdiskellut että pitäisikö tästä alkaa huutelemaan jossakin (eli tekemään asialle jotakin ;)....jaksaisiko? Varmasti löytyisi tukijoita...

    VastaaPoista
  3. Anonyymi5.19

    Olisiko kuitenkin vika pahvipäisissä yrittäjissä, jotka eivät tajua mitään verotuksesta, kirjanpidosta, kustannuslaskennasta. Ainahan on helppo haukkua asioita mistä ei ymmärrä mitään.

    Oppia ikä kaikki!

    VastaaPoista
  4. Niin, kuten kaikessa, mukana on toki sellaisiakin joilla ei ole "terävimmät kynät penaalissa", mutta puhuin kyllä yleistason maksutaakasta verrattuna palkansaajaan. Oletan, että et ole koskaan yrittänyt itse?

    VastaaPoista